Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vážit potraviny, když nemám váhu?

Od: amiponde odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

jak si měřit velikost porcí, když nemám váhu a sama to neodhadnu? V kalorických tabulkách sice nějaký odhad je, ale jde mi například o velikost porce masa, nebo věcí, co jsou součástí nějakého jídla (např. množství brambor, množství třeba masové směsi apod.). Osvědčilo se vám třeba měření pomocí velikosti pěsti a dlaně? Jak mám ale odhadnout, kolik gramů je jedna pěst?

Děkuju za vaše zkušenosti :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Tohle je bezva. :)

Jak vážit potraviny, když nemám váhu?

hodnocení

5x

Ježiš tak si ji kupte, stojí 2 stovky... :) Vaření je mnohem rychlejší...

hodnocení

3x

Používám sice váhu, ale mám takový průhledný půlitřík, jsou tam různé stupnice, také pro suroviny, jako rýže, cukr, mouka a j.

bbbb
hodnocení

1x

V kauflandu maji kuchynskou vahu v akci za 200 vazi do 5ti kil. Nebo koupene suroviny zvazte v obchode a podle vahy rozdelte na porce.Treba maso vam prodaji zvazene tak podle toho uz se to da odhadnout.

hodnocení

1x

Zatím jsem při vaření váhu nepotřeboval- púrostě vše přiměřeně !

molly
hodnocení

1x
Na běžné vaření to jde bez vahy. Ale pokud chcete psát do KT a chcete (předpokládám) hubnout je podle mě váha důležitá protože člověk odhad fakt nemám. nepozná 50 nebo 70g rýže což v celkovem příjmu za den může dělat dost rozdíl (tu kus chleba, tady rýže, támhle vločky, lžíce tuku navic) a najednou můžete jíst buď málo a nebo naopak moc. Já bych si váhu koupila. Je to otázka 200kc v Lidlu atp. Takové ty míry jako lžíce a dlaň, pěst... Jsou na prd, protože každá lžíce je úplně jiná, stejně jako dlaň. Byť ženská, tak jedna má ruce jak nic a druhá má pořádne tlapy

hodnocení

0x

Celý život jenom měřím, tak jako Maky. Mini váhu mám jenom na ořechy, když peču cukroví.

Teprve teď jsem si všimla, že potřebujete váhu na maso a jiné potraviny. Ty teda nezměříte, to je fakt.

liska5
hodnocení

0x

Koupím půl kila masa. Prodavačku poprosím, ať je to přesně. A pak ho nařežu na pět kousků po 10 dkg. Kupte si 1 klobásku, co bude vážit. Ať máte odhad. Nebo třeba jednu střední bramboru si zvažte v obchodě a budete vědět. Dobré je to u sypkých potravin a tuků s váhou uvedenou na obalu.

Chudák prodavačka, když to nemá v oku, tak než se trefí přesně s půlkilem masa...

hodnocení

0x

Zkoušet nějak odhadovat hmotnost je zbytečně komplikované a nepřesné.

Lepší je, investovat peníze do nějaké váhy.

Tady je odkaz na stránku datartu

datart.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]