Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jahodové knedlíky připravené předem?

Od: ringo® odpovědí: 11 změna:

Poprvé v životě chci udělat jahodové knedlíky z tvarohového těsta. Nikde jsem se ale nedočetl, jestli když je udělám teď dopoledne, dá se počkat s vařením až večer? Večer na přípravu nebude čas. Jen bych je uvařil. Ale vydrží to tvarohové těsto s naplněnou jahodou v chladničce do večera? Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Dělám jahodové knedlíky z tvarohového těsta a jsou moc dobré. Časem jsem zjistila, že je jich z dávky na 2 obědy pro nás. Proto udělám knedlíky těsně před obědem, polovinu hned vařím k obědu. V ledničce by zvlhly, tekly a při vaření by šťáva z jahod utekla do vody. Tu druhou půlku na tácu zamrazím v ledničce. Když jsou tvrdé, sesypu je do sáčku, to už se neslepí. A sníme je jindy. Nerozmražuju je, připravím si vařící vodu, knedlíky nasypu do ní, promíchám a povařím. Jaga.

hodnocení

4x

Jahody by ho mohly rozpustit a pak už to nepůjde uvařit bez rozpadu. Za mě ne. Uhňoucat a hned vařit!

Pokud chcete odložené dělejte neplněné. Houskové či rohlíkové jsou jedinečné a vůbec nevadí, že jsou jen polité a ne plněné. Jsou fakt nejlepší!

doplněno 11.06.21 09:46:

Vejde dáváme jedno a tvaroh vaničkový. toprecepty.cz/...

hodnocení

A udělat jen těsto a až před vařením ho naplnit?

jj, samotné těsto bez problémů vydrží v lednici.

11.06.21 09:55
hodnocení

Díky

Claymane, ty rohlíky na kostičky se mi nějak do jahodových knedlíků nelíbí. Ale kolik lidí, tolik chutí...

Já dělám: 30 dkg polohrubé mouky, 1 vejce, 1 tvaroh, kousek másla, špetka soli. Tvaroh bývá různě hustý či řídký, proto při vyvalování buď přidat ještě kapku mouky, nebo kapku vody, podle potřeby. Jaga.

liska5
hodnocení

0x

To je rychlovka, to těsto i ten var. Ve Vašem případě nadělám kuličky neplněné, menší pingpongáče, jako z plastelíny a šup do osolené vody. Jahody si zatím udělám zvlášť - takovou teplou zálivku z nakrájených oslazených. A je to. Netradičně, ale chuťově a kaloricky je to stejné..Ohřát se dají ve ve vodě, v níž se vařily.

Takhle to dělávala jedna stará paní kuchařka ve školce. Vařila úžasně! Dokonce si na zahradě v koutku pěstovala petržilku do polívky. Tomu rozvaru z ovoce říkala "žahour."

liska5

No a né, když je fofr, tak se s tím přece nebudu párat. Ohřívané hotové tvarohové knedle budou nejdřív tuhé, pak zas osliznou... To už je lepší je udělat rovnou, ať jsou čerstvé, pěkně měkké a ...a s žahourem :-D

hodnocení

@liska5 Už je snězeno. Máte pravdu. Našel jsem si nakonec čas a udělal to čerstvé přímo na čas! Byly vynikající.

Prima prima! *palec* Kdybyste nááááhodou někdy dělal bramborové, těsto nesmíte udělat dopředu. Časem řídne a je z něho kaše, kterou moukou nevylepšíte. .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]