Nejste přihlášen/a.
Poprvé v životě chci udělat jahodové knedlíky z tvarohového těsta. Nikde jsem se ale nedočetl, jestli když je udělám teď dopoledne, dá se počkat s vařením až večer? Večer na přípravu nebude čas. Jen bych je uvařil. Ale vydrží to tvarohové těsto s naplněnou jahodou v chladničce do večera? Díky
Dělám jahodové knedlíky z tvarohového těsta a jsou moc dobré. Časem jsem zjistila, že je jich z dávky na 2 obědy pro nás. Proto udělám knedlíky těsně před obědem, polovinu hned vařím k obědu. V ledničce by zvlhly, tekly a při vaření by šťáva z jahod utekla do vody. Tu druhou půlku na tácu zamrazím v ledničce. Když jsou tvrdé, sesypu je do sáčku, to už se neslepí. A sníme je jindy. Nerozmražuju je, připravím si vařící vodu, knedlíky nasypu do ní, promíchám a povařím. Jaga.
Jahody by ho mohly rozpustit a pak už to nepůjde uvařit bez rozpadu. Za mě ne. Uhňoucat a hned vařit!
Pokud chcete odložené dělejte neplněné. Houskové či rohlíkové jsou jedinečné a vůbec nevadí, že jsou jen polité a ne plněné. Jsou fakt nejlepší!
Vejde dáváme jedno a tvaroh vaničkový. toprecepty.cz/...
Claymane, ty rohlíky na kostičky se mi nějak do jahodových knedlíků nelíbí. Ale kolik lidí, tolik chutí...
Já dělám: 30 dkg polohrubé mouky, 1 vejce, 1 tvaroh, kousek másla, špetka soli. Tvaroh bývá různě hustý či řídký, proto při vyvalování buď přidat ještě kapku mouky, nebo kapku vody, podle potřeby. Jaga.
To je rychlovka, to těsto i ten var. Ve Vašem případě nadělám kuličky neplněné, menší pingpongáče, jako z plastelíny a šup do osolené vody. Jahody si zatím udělám zvlášť - takovou teplou zálivku z nakrájených oslazených. A je to. Netradičně, ale chuťově a kaloricky je to stejné..Ohřát se dají ve ve vodě, v níž se vařily.
Takhle to dělávala jedna stará paní kuchařka ve školce. Vařila úžasně! Dokonce si na zahradě v koutku pěstovala petržilku do polívky. Tomu rozvaru z ovoce říkala "žahour."
No a né, když je fofr, tak se s tím přece nebudu párat. Ohřívané hotové tvarohové knedle budou nejdřív tuhé, pak zas osliznou... To už je lepší je udělat rovnou, ať jsou čerstvé, pěkně měkké a ...a s žahourem
@liska5 Už je snězeno. Máte pravdu. Našel jsem si nakonec čas a udělal to čerstvé přímo na čas! Byly vynikající.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.