Nejste přihlášen/a.
Krém-puding z 300ml mléka s 50 gr cukru krystal a jednoho balení puding.prášku(40gr). Puding jsme uvařili, nechali vychladnout a do něj opatrně zamíchali dotuha vyšlehanou smetanu(31%). ale po spojení obou po chvíli krém dost zřídnul.
Kde může být chyba?
Jinde dávají na toto množsví pudingu jen 100ml dotuha vyšlehané smetany. Ale přece když je ta šlehačka opravdu tuhá, tak by to snad nemělo působit na puding nějak řídce, nebo ano?
Jenomže do těchto krémů se má používat puding, který se nevaří. Prostě se pouze vyšlehá podle návodu na pytlíku dotuha, a pak se vyšlehaná hmota opatrně smíchá s tou vyšlehanou šlehačkou. No a Vy jste uvařili klasický puding, který má úplně jinou konzistenci a proto ta šlehačka zřídla. Ale stejně to není žádná "sláva". Jednou jsem to zkusila a cítila jsem v tom krému nepříjemnou "zadní" chuť. Asi z toho nějakého přípravku, který je použit k tomu, že se puding nevaří, ale jenom šlehá. Nějaká chemie.
právě že ten vařený puding doporučují přímo cukrářky!
Spíš jsme ho nenechali dostateně vychladit, jen jsme šlehali, až vychladne, ale s ohledem na teplé počasí mohl mít stále nějakých 30 stupnů, což je na šlehačku asi moc...proto zřídla.
Taky to chce příště aspoň 33% smetany a ne jen 31%
Chybami s e člověk učí
A které cukrářky? Ty co v cukrárnách prodávají? Ale to vůbec nemusí být cukrářky, pouze prodavačky. Podle mne nebude vůlbec problém v tom, jestli jste vyšlehali smetanu 31%. Pokud jste vyšlehali hustou šlehačku, nemohlo to mít na ten krém vliv. Ale dělejte jak myslíte. Možná, že si na mne vzpomenete.
jenom tou teplotou to nebylo. Ani když budete čekat, až úplně vychladne, tak puding má těžkou konzistenci a když ho pak budete ještě šlehat s tím tuhým pudingem, tak tu šlehačku, která má být nadýchaná, utlučete.
Chtěla jsem napsat tu šlehačku s tuhým studeným pudingem. Proto se na tento krém používá puding který se nevaří, protože je to prášek, který se dá našlehat a má pak konzistenci pěny, a ta pak smíchat s ušlehanou šlehačkou jde. Ale zkuste si to po svém, a uvidíte výsledek.
které cukrářky to doporučují dělat z vařeného pudingu?
třeba Veronika Bušová, Pavlína Berzsiová atd...bohužel nemam ted moc času ještě psát další
Takže myslíš ten puding, co se jen vyšlehá bez vaření? od jakého výrobce přesně?
Já už si nemyslím nic. Pudingový krém znám, ale nedává se do něj vyšlehaná šlehačka, anobržto se vyšlehá máslo s cukrem a do něho se roškách přišlehává ten uvařený puding. Obojí musí být stejné teploty, jinak se to srazí. A k té šlehačce, nemusí být 33%. Já kupuji třeba tuhle, co posílám foto a ta je 30% a dokonce je přímo určená ke šlehání. Vždycky z ní mám nádhernou a tuhou šlehačku.
A pro "witsh"ještě doplním, že i u nás se prodává šlehačka 31% ke šlehání, vůbec nemusí mít 33%. nakup.itesco.cz/...
Samozřejmě, že na šlehačku není vhodná smetana na vaření.
Myslím si, že poměr 300 ml mléka + 1 sáček pudinku je nevhodný. Na krém se musí dělat pudink hustší, než jen tak k jídlu. Proto si myslím, že byste to měla zkusit s 200ml mléka, krém pak bude tužší. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.