Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zřídnul nám krém z pudingu a šlehačky

Od: boban® odpovědí: 17 změna:

Krém-puding z 300ml mléka s 50 gr cukru krystal a jednoho balení puding.prášku(40gr). Puding jsme uvařili, nechali vychladnout a do něj opatrně zamíchali dotuha vyšlehanou smetanu(31%). ale po spojení obou po chvíli krém dost zřídnul.

Kde může být chyba?

Jinde dávají na toto množsví pudingu jen 100ml dotuha vyšlehané smetany. Ale přece když je ta šlehačka opravdu tuhá, tak by to snad nemělo působit na puding nějak řídce, nebo ano?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

witch*
hodnocení

3x
Vidím to na to, že puding nebyl úplně vychlazený. Že byl ještě někde zespoda teplý nebo vlažný a přidáním šlehačky to prostě teplem zřídlo. Nebo málo tučná smetana. Smetanu do dezertů od 33 %, nejlépe však čtyřicítku.
Další faktor může být nedodržení receptu či postupu. Gramáž mléka na puding nebo té šlehačky na již hotový puding.

hodnocení

2x

Jenomže do těchto krémů se má používat puding, který se nevaří. Prostě se pouze vyšlehá podle návodu na pytlíku dotuha, a pak se vyšlehaná hmota opatrně smíchá s tou vyšlehanou šlehačkou. No a Vy jste uvařili klasický puding, který má úplně jinou konzistenci a proto ta šlehačka zřídla. Ale stejně to není žádná "sláva". Jednou jsem to zkusila a cítila jsem v tom krému nepříjemnou "zadní" chuť. Asi z toho nějakého přípravku, který je použit k tomu, že se puding nevaří, ale jenom šlehá. Nějaká chemie.

hodnocení

@suzymom

právě že ten vařený puding doporučují přímo cukrářky!

Spíš jsme ho nenechali dostateně vychladit, jen jsme šlehali, až vychladne, ale s ohledem na teplé počasí mohl mít stále nějakých 30 stupnů, což je na šlehačku asi moc...proto zřídla.

Taky to chce příště aspoň 33% smetany a ne jen 31%

Chybami s e člověk učí

A které cukrářky? Ty co v cukrárnách prodávají? ;) Ale to vůbec nemusí být cukrářky, pouze prodavačky. Podle mne nebude vůlbec problém v tom, jestli jste vyšlehali smetanu 31%. Pokud jste vyšlehali hustou šlehačku, nemohlo to mít na ten krém vliv. Ale dělejte jak myslíte. Možná, že si na mne vzpomenete. ;) jenom tou teplotou to nebylo. Ani když budete čekat, až úplně vychladne, tak puding má těžkou konzistenci a když ho pak budete ještě šlehat s tím tuhým pudingem, tak tu šlehačku, která má být nadýchaná, utlučete.

Chtěla jsem napsat tu šlehačku s tuhým studeným pudingem. Proto se na tento krém používá puding který se nevaří, protože je to prášek, který se dá našlehat a má pak konzistenci pěny, a ta pak smíchat s ušlehanou šlehačkou jde. Ale zkuste si to po svém, a uvidíte výsledek.

witch*
Nemá vliv tučnost šlehačky? To teda má.
witch*
Teploty rozdílné vliv mají také. Ne zcela vychlazený puding a studená šlehačka je taky špatně. Kdo péče doma dorty a dělá krémy,nebo kynuté pochoutky tak ví, že teploty surovin musí být stejné.
Postupovala bych z vařeného pudingu následovně.
Puding uvařit, nechat schladnout při pokojové teplotě přikrytý potr. fólií, aby se netvořil škraloup. Poté chladit do lednice, kde si stále bude hovět i chlazená smetana ke šlehání. Když je puding zcela zchlazen tak vytáhnout i se smetanou, tu vyšlehat, metlami narušit i puding a po částech do pudingu vkládat již ušlehanou šlehačku. Dále nešlehat, jen jemně překládat. U psaní tohoto příspěvku mě napadla ukolovka. Kdo bude chtít, tak tento krém doma zkusit a vložit sem pod vlákno až bude hotov. Čas je neomezen. Můžete se do toho pustit i klidně za týden. Nebo až budete mít čas a hlavně chuť. Není to výzva holky? Bude možná i prča. Šla bych do toho hned. Ale smetanu jsem včera zdělala do koprovky. :-D
hodnocení

@suzymon

které cukrářky to doporučují dělat z vařeného pudingu?

třeba Veronika Bušová, Pavlína Berzsiová atd...bohužel nemam ted moc času ještě psát další

Takže myslíš ten puding, co se jen vyšlehá bez vaření? od jakého výrobce přesně?

Já už si nemyslím nic. Pudingový krém znám, ale nedává se do něj vyšlehaná šlehačka, anobržto se vyšlehá máslo s cukrem a do něho se roškách přišlehává ten uvařený puding. Obojí musí být stejné teploty, jinak se to srazí. A k té šlehačce, nemusí být 33%. Já kupuji třeba tuhle, co posílám foto a ta je 30% a dokonce je přímo určená ke šlehání. Vždycky z ní mám nádhernou a tuhou šlehačku.

Zřídnul nám krém z pudingu a šlehačky

A pro "witsh"ještě doplním, že i u nás se prodává šlehačka 31% ke šlehání, vůbec nemusí mít 33%. nakup.itesco.cz/...

Samozřejmě, že na šlehačku není vhodná smetana na vaření.

terk
hodnocení

1x

Pudink vařím na 1/2l mléka 7dkg pudinku, 4 kdg cukru a 1 vanilku, Smetana MUSÍ být 33% (to každý cukrář ví :) ).

Ztužovače a jinou chemii nepoužívám. Ušlehanou šlehačku přidám a zašlehám do vychlazeného pudinku a drží krásně.

72mona
hodnocení

0x
A není problém v 300 ml na jeden pudink? M.
hodnocení

i jiné recepty na tento krém uvádí velice přibližně tento poměr pudingu a mléka

liska5

Koukám na ten sáček. Podle návodu by to mělo být správně. Někdo ten pudink už dělá ve smetaně, místo v mlíce. Asi bych dávala méně mléka, když to není do skla, ale mezi vrstvy korpusu. Nebo bych míchala mascarpone do pudinku. Ale nevím, jak by to dopadlo, jsem experimentátor.

hodnocení

0x

Myslím si, že poměr 300 ml mléka + 1 sáček pudinku je nevhodný. Na krém se musí dělat pudink hustší, než jen tak k jídlu. Proto si myslím, že byste to měla zkusit s 200ml mléka, krém pak bude tužší. Jaga.

witch*
Jenže klasickej puding se vaří v 500 ml mléka Jago.
liska5

Dříve to tak bylo, pamatuji si, jak jsem to rozpočítávala na misky, ale

teď jsem koupila pudink Dr.Oetker 40g na 300ml mléka. Asi kvůli ceně, která bude stejná *alene*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]