Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koprovka z kančího masa

Od: witch* odpovědí: 13 změna:
Ahoj kuchařinky, kuchaříčci.
Vytáhla jsem z mrazáku maso, ale není hovězí, nýbrž zvěřina. Konkrétně kančí. Myslíte, že z toho můžu udělat koprovku?
Zvěřinovej guláš byl nedávno. Navíc tu mám čerstvej kopr, krásně voní a měla jsem koprovku v plánu. Sice z hovězího, ale blbě jsem sáhla do mrazáku. :-D
Díky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já bych se klidně nechal pozvat !

witch*
hodnocení

Věřím, pokud to máte do jižních Čech kousek? :-D

Z Jižní Moravy - no kvůli kulinářské dobrotě bych to zvládl

witch*
hodnocení

Jih jako jih.. já bych zas ráda do nějakýho fajn sklípku na dobrý Chardonnay nebo Pálavu! :)

hodnocení

2x

Koprovku máme sice nejraději bez masa, s novými bramborami a vařenými vejci, ale kančí maso klidně můžete použít. Proč ne?

Minulý víkend jsem dělala svíčkovou, schválně jsem použila kančí kýtu. Velice dobrá omáčka, maso bylo krásně měkké, libovoučké. Jediná chyba byla, že jsem toho udělala hodně, z 1 a půl kelímku smetany a také masa bylo hodně. Jedli jsme to 2 dny, pořád bylo a já to chtěla dát do krabiček zamrazit na jindy. Děda protestoval, prý jak se v omáčce rozložily chutě, je čím dál tím lepší. A jedl ji na vlastní žádost ještě další 2 dny, až ji snědl všechnu. Byla opravdu moc chutná, ale já si po dvou dnech už dala raději ovesnou kaši. Všeho moc škodí! :-D Jaga.

Tak věřím, že koprovka s kančím bude mít stejný úspěch.

witch*
hodnocení

Já si právě také myslím že hovězí nebo kančí je jedno. :) Je pravda že třeba guláš mám taky radši až druhý den jako Váš manžel. Ale 4 dny jíst jedno jídlo? To už mi to pak taky leze ušima. :-D Ale díky že jste mi to usnadnila. Už jsem se viděla jak hnětu těsto na kynutý knedle, ale pár brambor tu najdu. *palec*

hodnocení

0x

Nevím, jak chutná vývar z kančího masa. Ale není problém udělat polívku z masa a rozhodnout se, až po okoštování. Při troše nedůvěry omáčku udělat z vody a kostky hovězího bujónu a smetany. A k tomu měké maso, nakrájené na plátky. :-DMáme stejný nápad. Vyndala jsem z mrazáku hovězí slabinku. A nevím, jestli brambory nebo knedlík. Kopřík koupím zítra na trhu čerstvý.

doplněno 11.06.21 17:26:

Když to čtu, tak se mi sbíhají sliny. Paráda! Já jsem posměnila plán a bude zítra. Také dělávám na cibulce. ;)

witch*
hodnocení

Koprovka z kančího byla lahůdka. Uvařila jsem maso, na oleji nechala poskakovat pár kuliček nového koření s celým pepřem a bobkovým listem, (dávám i zpěnit cibulku i když plno lidí nedává, já si to bez ní nedovedu představit), zaprášila jsem moukou, maso vyndala z vývaru na prkýnko a nakrájela na plátky, jíšku podlila vývarem, dolila mlékem, osolila. Nechala povařit. Přidala čerstvý kopr, trochu octa, cukru a nakonec smetana.
První den jsem uvařila brambory, druhý den zadělala knedlíky a jelikož mi zbyla hrstka brambor a koprovka na dně hrnce tak jsem ještě dneska udělala kulajdu a je vymeteno. :)
witch*
hodnocení

Zítra dělám halušky s hlávkovým zelím. :)

hodnocení

0x

Už je asi pozdě,ale koprovku a nejen tu běžně i z prasátka a svíčkovou i z králíka. Takže bych neviděl problémi z divočiny!

PS Odkud z JCK ,pokud to není tajné.

witch*
hodnocení

Taky nejsem proti, nahradit jiným masem. Ale králíka od jistý doby vůbec. Pocházím totiž kousek od Hoštic kde se točilo Slunce seno a u nás taky: "Každej den králíka, už ani Pinďa to nežere!" Jinak z Malenic jsem se nehla o moc dál. Strakonice. I když, jak nad tím přemýšlím, tak z diskotéky v Malenicích kde je odvaz jsem se posunula k inženýre Tejfarový. :-D

Mno popravdě-byla doby kdy jsem králíků taky měl dost, jenže poprvé táta vybil chov, chytli nějakéj chcíp. Pak po asi 4 rocích obnovil na asi 5 let a zase chcíp no a pak už nechtěl další.

Dík za odpo s určením místa.Já pocházím z Mostkovic u Prostějova ,ale zcestoval jsem od Martina (2roky) pak půl roky Pardubice až do J.Hradce kde jsem zakotvil, celé Československo, víc ovšem Čechy a Moravu.

PS nejraději bych si dnes dal jak říkala maminka-králičí kytky - k tomu těstoviny (kolínka nabo kolečka )

witch*
hodnocení

Jsme měli přes 120 králíků. Než tomu dáš seno a vodu? A hlavně měnit vodu v zimě.. brr. Pak šel otčím a dával granule, ječmen, oves, slunečnici, ovesný vločky. Králíci byli rozdělení na výstavy a na maso. Druh vídeňský modrý. Měli i 5 kg.
Samozřejmě, že když jsem jim dávala žrát a pít, tak jsem si je poctivé každýho chovala a hladila a pak to bylo na talíři. To jsem jako zvířecí máma nedávala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]