Nejste přihlášen/a.
Tyhle pocity jsou v mládí normální, ta nejistota sebou samým, pororvnávání se s "hezčími"... bože, jak jsem byla tenkrát krásná, a všechno jsem to promarnila kvůli nulovému sebevědomí.
Já jsem se vzpamatovala až časem, až jsem dostudovala, dosáhla aspoň nějakého uznání v práci, porodila děti a začala jsem si být jistá, že za něco stojím. Dnes mám 60+, do krásy daleko, ale sebevědomí mi nechybí. Mám se ráda.
Je problém se víc hýbat a nesníst všechno, co vidíš? Chápu tě, byla jsem taky taková. Buď budeš pro sebe něco dělat, ale tady je riziko, že se budeš celý život hlídat a vůbec nebudeš žít a roky po přechodu ti ukážou, kdo je tady pánem. Nebo budeš dělat co tě baví (třeba tančit, když ne běhat), jíst na co máš chuť (nepřejídat) a každé ráno si do zrcadla nahlas řekneš: "Vypadáš báječně." Hezky se na sebe usměješ a vyrazíš ven. Z vlastní zkušenosti vím, že to zabírá. Nejde to samo, musíš se k tomu trochu přinutit, ale po týdnu už ti to nepřijde a po 14 dnech tomu uvěříš. A to je cíl.
Když budeš mít dobrou náladu (ve tvých letech je to opravdu těžké, ale stojí to za snahu), budeš obklopena spoustou lidí, kteří nebudou vnímat, že nejsi dokonalá. Budou rádi ve tvé společnosti.
Vidíš, a já měla mindráky z toho, že i když jsem byla opravdu hubená,měla jsem výrazné pozadí. S tím se nedalo nic dělat, zakřivení páteře jsem nemohla ovlivnit. Dnes jsem silná, užívám prášky,kvůli kterým se ni nedaří zhubnout,záměna prý není možná, ty druhé mají zase jiné vedlejší účinky. Přesto si myslím, že toho dost umím, dost jsem v životě dokázala. To si myslím je v životě důležité, na těchto současných tvých pocitech svět nestojí a kvůli tomu se Země nepřestane točit. Když se podíváš na fotky známých osobností v civilu, na ulici bys je nepoznala. Co ti můžu poradit, sportuj, normálně jez; tady kolikrát někdo poradí tak, že tázající by nejraději skočil z mostu, jak mu sebevědomí srazí úplně na dno. V tomhle věku jsi k sobě obzvlášť kritická, ale to se srovná. Přeji ti , abys jednou našla slušného kluka a abys byla spokojená.
Zdravím. Nikdo není dokonalý. S nikým se nesrovnávejte, protože si naprosto zbytečně v sobě pěstujete komplex. Je to přesně jak píšete - máte to tak nastaveno ve své hlavě. Není důvod, nemít se ráda i s nějakým tím kilem navíc. Protože to je věc kterou můžete změnit když sama budete chtít. Upravit stravování, přidat pohyb. Od rodičů to berte opravdu jako dobře míněnou radu, ne jako kritiku která Vám sráží sebevědomí. Mají Vás rádi, záleží jim na Vás a nelžou Vám. Začněte pro sebe něco dělat, svůj vzhled můžete ovlivnit jen Vy sama. On není problém jen v tom, že nemáte dokonalou postavu. Vy se nemáte ráda celkově a možná by nebylo na škodu promluvit si o tom s odborníkem - psychologem. Určitě máte i nějaké přednosti. Buďte pohodová, usměvavá, přátelská. Když Vám někdo úsměv oplatí, i to sebevědomí se Vám zvedne.
A co děláš proto, abys ty špeky neměla? Nedělat nic a jen se trápit, to ničemu nepomnůže. Třeba já, matka od dvou dětí, jsem včera krom práce, uvaření večeře pro rodinu, zalití zahrady, obstarání zvířat, kontroly úkolů staršího syna, vytření půlky baráku, byla ještě 1,5hod na kole a v pátek to samé. A k tomu 2x cvičila na zemi rehabilitaci. Nic nedělat a být pasivní, to problémy neřeší, to si můžeš stěžovat do konce svých dní.
Krása není o kilech, krása je o tom, jak se má člověk sám rád a jak vystupuje. I s pár kily navíc může být žena upravená a může jí to slušet. Tak se netrap a začni ještě dnes. Když to člověku sluší, hned se líp cítí a když se líp cítí, víc mu to sluší. Vhodné líčení a úprava vlasů udělají zázraky, oblečením vhodného střihu lze opticky pár kilo ubrat, nebo také přidat. Tápající a trápící se slečně by měla pomoct matka. Šortky lze vyměnit za sukni, klidně i dlouhou, i ta dobře "luftuje", místo bikin zvolit tankiny nebo rovnou plavkové šaty
A hlavně, okolí moc neřeší tebe, okolí má dost problémů s tím, co si o něm myslíš ty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.