Podle bydliště. Snad všude jsou místní pekařství nebo menší samoobsluhy, kde mají na regálech popsáno odkud a jaký chleb to je. U nás v místním obchodě je pečivo asi od pěti dodavatelů. Některý druh chleba od určitého pekaře je hned pryč. Chce to vyrazit, ptát se, nebo číst cedulky...
Protože jsem odkázána na nabídku eshopů s potravinami, mám přehled jen u iTesco.cz a Rohlik.cz a u rohlíků v nabídce kváskový chléb mají : Artic Bakehouse K/...
U Tesca jsem se zatím nedívala, ale mohu to napravit
doplněno 06.06.21 18:44:
Tak mají jich ve výběru dokonce několik druhů, ale Tesco je má taky : Online nákupy | R/...
S kváskem mají něco i v albertu(v závislosti na regionální nabídce), ale doporučuji globus - široký výběr včetně celožitného. Dá se najít i v jiných marketech, ale často jde o dopek nebo nějaký šízung s milionem éček a málem nekonečnou trvanlivostí. Ideál je najít si svou pekárnu či její prodejničku.
Kváskový chléb jsem si pekla vždycky sama.. a stejně tak i sousedům. Stejně tak žitný, celozrnný, pseničnožitný - česnekový, s cibulí a škvarkami nebo uzeným, obyč kmínový ale i sýrový s Gran Moravia, s dýňovými semínky nebo třeba ze zákysu. Není nad to, vytáhnout si z trouby vlastní chleba, cítit tu vůni a poslouchat jak kůrka jemnoučce křupe. A co když se teprve zakousnete. Zpravidla u nás mizí patky.
mirka*
Tedy, to jste moc šikovná. Ono to je dost práce kolem. Je to pochoutka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.