Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, za necelý měsíc mi bude 13 a mám hodně tmavé chlupy v podpaží i na nohách. Hraji závodně florbal a spoluhráčky se mi smějí proto už ani nenosím kraťasy, ještě když je teď takové teplo tak se pařím v dlouhých legínách. Do školy to samé spolužáci i spolužačky se mi smějí. Chci se holit jen v podpaží a na nohách. Mamka se taky holí, podle mě si toho i všimla jen to nekomentuje. Máme dobrý vztah akorát se moc nebavíme o intimních věcech. Myslím si že to na 90% vezme v pohodě, ale prostě nevím jak se jí zeptat. Prosím vás o radu třeba jak se vás ptali vaše děti. Nejradši bych používala depilační pásky ale nevím jak se zeptat. Předem děkuji
Tak předně, tvoje chloupky jsou ještě jemné a nemusíš se za ně stydět a ani je zakrývat leginami, tím spíš ne při dnešních vedrech. Zbytečně se potíš mnohem víc než kdybys nosila vzdušné oblečení. Může se ti tím vedrem zapařovat pipinka a mohla by nepříjemně onemocnět třeba nějakými kvasinkami apod. a to by bylo velmi nepříjemné. Určitě jsi krásná dívka a chloupky tě naopak dělají zajímavější. A holky které se smějí, tak možná jen závidějí, protože jim ještě nikde nic neroste. Pipinu nehol vůbec, na to ještě je spousta času a navíc to už nějakých 10 roků přestává být moderní. Maminky se klidně zeptej, mami, mně to vadí, mám to holit nebo ne, co myslíš? Máma není jenom máma, ale ve tvých letech už i přítelkyně, má zkušenosti a miluje tě, proto ti určitě dobře poradí. Nemusíš se stydět ani bát. A když řekne ano, hol to, tak si kup, nebo ti je koupí maminka, dámská holítka v drogerii, jsou jemnější než pánská /chlapi si jimi holí vousy/ a v sáčku jich je 10, cena asi 40 Kč = 4 Kč kus a jedno a to jedno vydrží na mnoho holení. Nemusíš se stydět to koupit. A hlavně, nestyď se za ty chloupky a nechoď v legínách jako v konzervě, to je špatně, věř mi. Přeji ti dostatek sebevědomí a hodně radosti a posílám ti pohlazení! Ajka
Já prave chci aby to mamka vedela, protoze by mi ty pask mohla treba kupovat jelikoz ja kapesne nedostavám
To je divné, ty si sama nesmíš nic koupit? Ani zmrzlinu, svačinu, nějakou cetku na sebe, vůbec nic? Někam jdeš s kamarádkama a nemáš u sebe ani korunu, to se mi nechce věřit.
Ve 13 si chodit sednout s kamarádkami někam ven? Prosím? Ve 13 jsou holky ještě děcka, velkým lákadlem pro pedofily... když se chtějí bavit, chodí si vzájemně domů na návštěvu, mají snad svoje pokojíky kde si tu zmrzlinu dají, požvaní... 13 leté holky se fakt nemůžou chovat jako dospělé a někde venku courat protože hlavně dospělé nejsou. Rodiče za ně nesou odpovědnost.
modesty, třeba dnes, že? Venku teplo a i když by mohla jít s kamarádkama k vodě a dát si zmrzku, tak raději bude sedět doma, protože co kdyby na ně číhal pedofil. Jste zbytečně úzkostná.
K otázce. Mamce normálně řekni, že potřebuješ holítko, protože nosit řáholec v tomto vedru je neúnosný. Co by za to dala třeba moje sestra kdyby za ní dcera přišla. Naopak ji musí nutit, aby nechodila jak orangutan. Mladá si raději vezme dlouhý kalhoty jen, aby se nemusela holit. A to je ji 16 a půl.
Modesty,wtf?a proč by tvl ve 13 let nemohla sama chodit ven třeba já už s kámoškama chodila ven v 11 let
A jak můžou být holky ve 13 let ještě děcka?třeba moje kámoška už měla hodně kluku ještě v 10 let
sofca: Za 1.) je to dané zákonem. Za 2.) není nic horšího než když se dítě začne chovat jako děvka. Za 3.) Myslím že případ Aničky Janatkové mluví sám za sebe. Pedofilové se snaží zdržovat tam kde se zdržují děti, takže v létě ideál koupaliště atd. Pecka, že? Který rodič miluje, je na tom koupališti (nebo kdekoliv jinde) s tím dítětem. Čistě z bezpečnostních důvodů. Pokud Vy jste byla rodičům u zadku - to mi je líto. Mně moje dcera není a nebude.
Opatrnost je na místě, ale toto je přehnané. Máme dve vnučky, když jim bylo 13, nepamatuji se, že by měly rodiče nepřetržitě za zadkem. Měly plno aktivit, byly všude možně, jen ne doma a rodiče byli v práci. Situace je jiná v zimě, kdy je ve čtyři tma, to jsem pro ně chodila na kroužky. Každopádně dostávaly kapesné, na zmrzku a do kina si došly s kamarádkama a ne s rodičema. Z kapesného si pořídily i holítka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.