Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej zákusků

Od: nikita2 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, moc mě baví pečení. Peču opravdu často klidně i 5x týdně. Dělám opravdu různé věci- koláče, buchty, bublaniny, řezy, mini dortíky, brownies, cupcaky, laskonky, indianky, větrníky, rakvičky... a občas i nějaký ten dort (jen naháče, s marcipánem neumím). Napadlo mě, že bych to mohla zkusit začít prodávat, ale nevím jestli by to někdo koupil. Protože některé ingredience jsou opravdu drahé. Co si o tom myslíte vy? Předem děkuji za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

3x

Myslím, že by někdo koupil. Ale dávej to jen známým, neoficiálně.

Kdybys začala prodávat třeba na zmíněný inzerát nebo chtěla dodávat do nějakého obchodu, už by se určitě jednalo o podnikání a musela bys mít na to mít živnost. A živnost na výrobu potravin by musela splňovat spustu hygienických předpisů a nejspíš by to ani nešlo dělat doma. Takže by s tím byla spousta starostí a stálo by to spoustu peněz a aby se ti to vůbec zaplatilo, musela bys toho napéct hodně, jenže pak by třeba zas nastal problém s tím, kde to všechno udat, ... Ne, myslím, že podobné činnosti - něco umím, rád to dělám, tak si tím i přivydělám - prostě v téhle současné společnosti oficiálně nejsou možné.

molly
hodnocení

1x
Zájem by myslím byl, pokud jste šikovná. Když se kouknete tak se dnes za menší dortík platí okolo 2000. Mám někoho v rodině kdo se tím trochu zabývá. Ono pokud se dělá z poctivých surovin tak máme spočítáno, že dort může stát na surovinách okolo 600-800 (šlehačka, máslo, belgická čokoláda) a výdělek 1200 hrubého za X h práce není už takové terno. Problém je hygienická norma. Pokud chcete živnost musíte k tomu mít výrobnu dle platné legislativy a to je zabiják.
nikita2
hodnocení

Dobry den, myslela jsem, ze bych to take davala do mistniho obchodu jak uz psala lin, ale na to bych uz asi potrebovala prave asi tu zivnost. Ale prodavat to treba na inzerat, to by slo, ne?
nikita2
hodnocení

Takove velke dorty moc nedelam, kdyz uz tak treba jen obycejny piskot s ovocem nebo cheesecake ci mrkvovy dort. Takze za to bych tolik urcite nechtela. Ale nevim, jestli by nekdo koupil treba buchtu, cely plech me vyjde tak na 70,-...takze bych to chtela prodat treba za 100.

A máte do těch 70 korun započítanou i elektriku? A i kdyby ano, tak 30 korun za práci, je teda hodně málo a za chvíli Vás to přestane bavit.

liska5
hodnocení

1x

Asi bych se zkusila napojit na nějakou prodejnu regionálních potravin. Jen ta hygiena výroby je strašně přísná, tam bude vaše kuchyně muset splňovat různé až nesmyslné parametry. To bych pekla jen pro příbuzné a přátele, jak naše někdejší sousedka. Lidi z okolí jí přinesli ořechy, máslo, vejce a ona jim z toho udělala narozeninovej nebo svatební dort na přání. Ta určitě nikde nebyla registrovaná.

lin
hodnocení

0x

Také jsem nad tím přemýšlela, jenže je mi 13 a teď bych to se školou ani nestíhala ale když jsme byli na online výuce tak by to bylo dobré si takhle něco vydělat. Říkala jsem si že bych to dávala k nám do obchodu ve vesnici (spíš taková večerka)

liska5

Do obchodu nelze! Obchodnice nesmí takhle kšeftovat s nedodaným zbožím! To by schytala pokutu od ČOI -ky / Česká obchodní inspekce/ i od hygieny. To raději rozhlašte mezi kamarádkama, že upečete něco na oslavu.. Dejte si cenu podle surovin a času.

zirafka
hodnocení

0x

Již mnoho roků peču dorty, převážně pro příbuzné. Používám jen poctivé suroviny, ale aby mě dort vyšel na 2000,-Kč? ani na polovinu.

hodnocení

0x

Také se mi zdá ta cena 2.000 Kč silně nadsazená. Navíc je uvedeno, že je to jen "menší dortík." Kolik by potom musel stát velký dort?*zmateny*

Jinak v potravinářství jsou opravdu velice přísné hygienické normy. A kdo peče jen tak doma, tam nikdy nemůže proniknout. Spíš bych si to nechala jen jako pěkného koníčka a pekla pro rodinu a celé příbuzenstvo. Určitě by se s Tebou také vyrovnali, dobré by bylo dohodnout se na ceně předem /aspoň zhruba/, aby byli spokojeni oni i Ty. Jaga.

V sousední vsi žila paní, která dělala velice pěkné cukroví. Lidé si od ní objednávali na svatby, na oslavy...Prostě si to navzájem řekli mezi sebou, pochválili a paní měla pak pěkný přivýdělek. Ale pokud vím, bylo to všechno tajně, bez nějakého ŽL, odvodů apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]