Nejste přihlášen/a.
Plátky? Klidně ptáčky. Máznout hořčicí, špalík špeku, špalík klobásky, špalík kyselé okurky, posypat cibulí, špetkou rýže. Zabalit, zafifovat 2mi párátky a osmažit z e všech stran na cibulce, přidat 2 nakrájená rajčata, podlít a dusit do změknutí. Pak zahustit moukou ve vodě. Na paprice. Posmažit posolené plátky na cibulce, zalít a dusit do měkka. Pak vyndat, do smetany nakvedlat 2 lžíce mouky a malou lžičku mleté papriky. Zalít, déle povařit. Pak s knedlíkem nebo těstovinami.
Cokoliv, co už tady rádci psali.
Kromě obyčejných řízků lze maso na 24 hodin naložit do bílého jogurtu, 1 vejce a koření. Pak obalit ve strouhance a smažit. Tyto řízky jsou křehké a velmi chutné.
Veškeré směsi, čína, krčmářská směs, katův šleh, srbská směs...Pěkné plátky z kýty je mi skoro líto rozkrájet, ale budete mít luxusní jídlo.
I vepřovou kýtou se nechá nahradit hovězí maso. jak tu už někdo psal - ptáčky. Já z pěkného vepřového občas udělám i znojemskou, štěpánskou nebo frankfurtskou.
A nakonec úplně nejlepší: ŘÍZEK ONDRÁŠ. Plátky kýty mírně naklepat, osolit, opepřit, na oleji z obou stran opéci. Mezitím už mít připravené těsto na bramborák. Klasické, jen s přídavkem trochu solamylu, aby těsto na mase drželo. Na pánev si připravím bramborákové těsto ve tvaru řízku. Ten, opečený, položím navrch, zakryju druhou vrstvou těsta. Smažím po jedné straně, obracečkou opatrně obrátím a udělám i z druhé strany. Smažit zvolna, na mírnější teplotě, aby se vše propeklo. Těsto raději nepříliš tlusté.
Jako příloha NIC. Ale vynikající je k tomu jakýkoliv zeleninový salát. Jaga.
Mám ještě jeden úžasný recept, ale k tomu je potřeba trouba - takže nic.
Já mám zrovna v lednici naloženo na rošťáky. Těstíčko: vajíčko, olej, sojovka, pokud máte pivo, tak trošku, pepř, sůl, prolisovaný česnek a zahustit škrobem. Nechat aspoň 12 hodin naloženo.
Milion pět úprav -třeba kaťák-na nudličky, k tomu papriky, rajče...příloha pečivo, rýže, brambor, hranolky...( např.: receptyonline.cz/... )
nebo na malé nudličky na woku,nato ncibuli na půlkolečka,pak třeba mraženou lahůdkovou zeleninu , smaozřejmě trochu soli , koření dle chuti, v hrnci uvařit "nudle"dáváme čínské ale šli by i jiné,nakonec vše navzájem smíchat-tj nudle a směs z woku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.