Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Znáte někdo "Modrý čaj" a pokud ano, má opravdu tak blahodárné účinky? Já jsem si ho koupila, dneska mi jsem si uvařila první dávku a je opravdu azurově modrý. Ale necítím žádnou chuť čaje. Je tady někdo, kdo ten čaj zná a dlouhodobě pije?
Dobrý den, neznal jsem, ale vyhledal jsem si informace. On to není pravý čaj, tak to nemůže mít jeho chuť. No, a jinak je to ohromný (komerční) zázrak a až elixír nesmrtelnosti (a postrach hrobníků - nebudou mít práci). Užívejte ho s rozumem, ať nezarmoutíte dědice . Zdravím!
Omlouvám se za tu poslední větu, která měla být vtipná, ale mohla by i ublížit, což jsem nechtěl.
Ano, je to přesně ono. Neznala jsem to, ale jelikož já si objednávala čaje na Aliexpressu, které jsou mimochodem opravdu moc dobré, například jasmínový a jiné, tak jsem tam viděla tento "zázrak". Tak jsem pohledala i u nás, protože ho prodávají i tady, ale cena tady je opravdu velmi vysoká, tak jsem si ho objednala rovnou u zdroje. 200 g za 450 korun, ale u nás za tu cenu pouze 50 gr plus poštovné. Dneska mi přišel a jsou to opravdu ty sušené květy a čaj je krásně modrý. Ale chuť to teda nemá žádnou. Tak jsem byla překvapená, že to nijak nechutná. Tak kdyby to mělo alespoň ty účinky, co se mu připisují. A jelikož od 1.7. budou ty zásilky z Číny zpoplatněné a problematické, tak jsem chtěla ještě rychle doobjednat do zásoby a proto jsem se ptala, jestli to tady někdo zná a jestli má zkušenosti, abych nevyhazovala zbytečně peníze.
P.S.
Nebojte, ta věta mi nevadí, já humor chápu.
suzymon - jasně, ale byl to humor trochu černější. No, koupila jste, tak ho používejte. V tom odkazu je snad napsáno maximálně pět šálků denně. Ublížit by to nemělo a sledujte se, jestli to nějak působí pozitivně.
suzymon, nemáte facebook? Poslala bych vám odkaz na paní co žije na Bali a tento čaj pije denně. Hodně jej vychvaluje.
Osobně znám jen jeden čaj co se barví do modra je Tatranská průdušková směs. Kupoval jsem ho několikrát dceři.
Čaj obsahuje nať tymiánu, kořen proskurníku, květ slézu maurského, nať máty peprné a pukléřku islandskou.
Jedině ze sušených borůvek. Když k nim přihodím špetku zeleného, bude taky blahodárný.
Nebo to máte nějaké modré kvítí nebo listí?
Ne lisko, vidíte a já si právě myslela, že zrovna Vy to budete znát. Najděte si to na internetu. Je to fakt zajímavé, ale jestli to je pravda, to právě nevím. Tak uvidím. Mám ho doma a budu ho pít, tak uvidím, co se bude dít.
No co jsem se dočetla, tak prý žádnou specifickou chuť nemá, pouze když se do něj přidává citron a asi nějaké sladidlo, nebo cukr, tak má samozřejmě chuť sladkokyselou. A já jsem opravdu žádnou chuť necítila, ale já nesladím ničím a citron nepřidávám. Ale je teda opravdu nádherně modrý. Citron ho prý změní na barvu fialovou. Budu ho schválně pít pravidelně a uvidím, jestli se projeví nějaké účinky.
Tak já ještě dodám foto, jak to vypadá. Modrý je stále, nemění barvu ani po dlouhém čase. Na fotce je zbytek čaje ze včerejška. Balený je po 50g. Květy jsou celé, nejsou rozdrcené. A už mohu přidat i jeden poznatek. Po tom "čaji" se asi bude i hubnout, jelikož působí opravdu projímavě. To už jsem mohla konstatovat.
Ostatní účinky uvidím časem. Teda doufám. Ale fakt nijak výrazně nechutná, teď ráno trochu jako tráva. Čínský prodejce píše, že se nemá pít nalačno a ne večer, před spaním. Má mít vliv na lepší krevní oběh, což teda zrovna já potřebuji. Tak uvidím.
Na talířku jsou vidět suché květy a pak ty vymáčené. Na litr toho čaje jsem dala asi 10 květů a úplně to stačilo.
A to máte pravdu, oni to také používají k barvení různých potravin, zmrzliny a tak dál. Tak co když je ten likér také obarvený touto květinou? Prodává se i drcený květ, ale já ty drcené přípravky nemám ráda, tam se může cokoli přidat. Proto také nikdy nekupuji mleté maso.
Tak ty suché plody květu na talířku vypadají stějně, jak usušené květu slézu, který normálně pěstujeme na zahrádce...
Taky mi roste sléz černý,květy nezalévám horkou vodou,maceruji za studena.Na odhlenění při nachlazení je dobrý.
No možná to na mé fotografii vypadá jako sléz, ale sléz to není, ten znám také. Tady máte teda lepší foto. darka-shop.cz/...
A ten sléz má jinou barvu a jiný tvar květů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.