Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mražené polotovary

Od: radka290 odpovědí: 29 změna:
Dobrý den, večer si nikdy nestíhám vařit večeři, takže večeřím ruzna mrazena jidla. Mam rada treba pizzy (od Dr. Oektera), smazeny syr/stripsy, ovocne knedliky, livance anebo jen obycejne hranolky s tatarkou. Tohle si kupuji porad dokola. Tak bych se rada, zeptala na vase tipy, ktere mate radi.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Kromě mražené zeleniny mražené polotovary nejím. Neříkejte,že byste si nezvládla uvařit normálně.

hodnocení

3x

Za jedno necelé sobotní dopoledne se dá navařit na X dní dopředu a zamrazit jídlo, o kterém vím, co jsem do něj dala. Krom toho nevidím výrazný rozdíl v ušetřeném čase, když si např. obalím čerstvý sýr nebo smažím ten zmrazený. O penězích nemluvě.

hodnocení

3x

Teda já jsem chlap, ale vařím denně teplé večeře. V mrazáku je jedna pizza a sní se tak jednou za 2 měsíce. To už je lepší flák masa a miska čerstvé zeleniny k tomu.

hodnocení

3x

Promiňte mi to, ale tohle bych prostě nejedla. To snad raději chleba s máslem a vajíčkem natvrdo, pokud se jedná o výjimečné situace, kdy si nestihnete uvařit. A od "Dr. Oetkera" už vůbec nic. Nic mi do toho není, ale jestli jíte takovéto potraviny kolem dokola, tak to dobře nedopadne.

hodnocení

3x
Není lepší si uvařit na dva, tři dny? Ty polotovary jsou pěkná sračka. Jako taky máme v mražáku smažák, rybí prsty a občas hranolky, ale to je tak jednou za čtrnáct dní, když je nouzovka. Když si koupíte v lidlu 100% mleté maso, půlku hodíte k cibulce zatáhnout a zalejete krájenými rajčaty+rajčatovou šťávou, máte výživově vcelku kvalitní a především chutný základ ke špagetám. Doporučuji samozřejmě semolinové(v lidlu též za pár korun). Přihodíte jen trochu koření, česneku, trošku cukru, na talíři sýr. Tohle máte za půl hoďky hotové, bez éček a glutamátu. Jestli si opravdu nenajdete tu půl hodinu, tak co třeba oželet na chvíli mobil, nebo nekonečný seriál na nově...

molly
hodnocení

3x
Jediný polotovar který používám jsou ty stripsy od nowaca. Nemůžu si pomoct prostě mi chutnají. Takže je máme tak 1x za měsíc. Jinak mi ta jídla přijdou jako dost hnus. Jsou rychlovky co uděláte za 20-30 minut, to je skoro doba chystání toho polotovaru.
Moje oblíbené:
1) špagety. Koupím v globusu mleté a rozdělím do mrazáku na kuličky 100g. Pak už jen vyndávám po porcich. Hodím do hrnce, podliju vodou, přidám bylinky, sul, pikslu rajčat a vařím. Špagety vařím vedle nebo spolu s tím. Onehdá jsem to měřila za 25min jídlo na stole
2) těstoviny s tuňákem. Nejlepší je fakt Rio mare. Uvařím těstoviny, vyklopim tuňáka, trochu rukoly nebo špenátu, česnek, chilli a je hotovo
3) mletý si ochutím na burger - dávám pepř, worchester... Udělám kuličky 130-150g a zmrazim. Dám povolit večer předem/ráno. Pak už jen rozplacnu a dám opéct na suchou pánev. Burger bulku buď koupím nebo mám v mrazáku a dám na pár minutek do trouby. Přidám zeleninu, na maso plátek sýra a omáčku buď koupenou nebo rychle smíchám dle své chuti
4) kuřecí/vepřové kostky osolím, opepřím, sypký česnek, opecu na pánvi, přihodím pokrajeny česnek, hrst špenátu nebo pár těch mražených kuliček, trochu podliju. Nechám chvilku povařit, přidám lžíci Philadelphie light nebo smetanu pokud mě nezajímá linie, svařím na požadovanou hustotu a jde s rýží, bramborem i těstovinami
5) plátky masa nakořením a naložím do oleje, pak už jen vytahuji z lednice a házím na pánev. Buď s chlebem nebo uvařím brambor. Hořčice, cibule nebo udělat tzatziky..
Já s časem bojuju, tohle jsou fakt jídla do 30 minut. Není to žádný umění, ale pořád je to v pohodě jídlo.
Jinak taky mrazím. Udělám si hrnec rajské a zamrazím po porcích. Karbanátky nedělám pro 2 ale víc a mrazím je neopečené. Zbytky z kuchyně taky mrazím. Tady zbyde porce masa se zelím, támhle ovocné knedlíky.. za pár dní jako když to najdeme

mate59
hodnocení

2x

Polotovary mražené nebo jiné konzumuji jen několikrát do roka.Za mně teda ne.

bobek
hodnocení

2x

Mražená jídla jsou nezdravá. Měl byste je omezovat.

A co jim je?

bobek

Mají v sobě dost konzervantů - myšleno třeba mražené hotovky a pizzy.

Samozřejmě pokud jde o mrazenou zeleninu a ovoce, to je jiná

Které například?

bobek

Tady je složení Dr. Oetker Ristorante Pizza Prosciutto 330g. Hnusné věci vytučněny - takové, které si do doma uvařené pizzy asi nedáváte...

Pšeničná mouka, 27% pasírovaná rajčata, 14% šunka (vepřové maso, voda, jedlá sůl, dextróza, stabilizátory (difosforečnany, trifosforečnany, dusitan sodný), antioxidant (askorban sodný), extrakt koření, kouřové aroma), 14% sýr (mozzarella, eidam), Řepkový olej, Jogurt, Voda, Pekařské droždí, Jedlá sůl, Cukr, Olivový olej, Modifikovaný škrob, Odtučněné mléko, Sojová omáčka (voda, sójové boby, jedlá sůl, pšeničná mouka), Oregano, Koření, Vaječný žloutek, Aroma, Česnek, Petržel, Zahušťovadlo (xanthan, guma guar), Kyselina (kyselina mléčná, mléčnan vápenatý), Mléčné bílkoviny, Antioxidant (výtažky z rozmarýnu)

Když si dáte pizzu se salámem, tak tam máte salám.

Když ne (od stejné firmy Pizza polo):

Mražené polotovary
liska5

Nedávno rozebírali složení mražené pizzy s mozarelou a zjistili, že ona mozarella není žádný sýr z mléka, nýbrž nějaká průmyslově vyrobená hmota z rostlinné bílkoviny se škrobem a tukem.

Tofu - a pizza byla veganská, že?

Ne nebyla veganská, ale ošizená. Viděla jsem to také, bylo to myslím v "Černých ovcích". Je to na každém, co si kupuje a jí. Ale on si člověk dneska už nevybere v ničem. já jsem například minulý týden koupila květák, stál 68 korun, nebyl nijak velký, ale vypadal čerstvě. Tak jsem si ho koupila. No a už to neudělám. Byl naprosto bez chuti, bez vůně, prostě nic. dragon tea šechno to dneska pěstují v nějakých sklících, bez slunce a urychlují růst všelijakými hnojivy. Výsledek je "předmět", který má sice tvar a barvu toho, jak to nazývají, ale chuťově je to všechno stejné. Teda správně - je to bez chuti. To samé jsou kedlubny, kořenová petržel, rajská jablíčka a tak dál. Ale v dnešní době to ti mladší lidé ani nevědí, že to má chutnat jinak, protože nezažili dobu, kdy měla ještě každá zelenina svou specifickou chuť. Nejhorší na tom je, že i ta semínka co se prodávají už jsou modifikovaná. Například ředkvičky už nemají tu štiplavou ředkvičkovou chuť, i když si je vypěstuji sama. Ale alespoň jako ředkvičky chutnají.

Nevím jak se mi tam připletl ten "dragon tea" :-D to jsem řed chvílí hledala "dračí čaj", ale jak se to dostalo sem, záhada. *co* Mělo tam být "oni" a že to pěstují ve sklenících. *alene*

liska5

Suzi, já tu Dragon nemám, to se asi zobrazuje jen Vám, když jste ho hledala...

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, rybí filé nebo rybí prsty - když si koupíte dražší, tak budou rybou chutnat i cítit. Také je celá řada různé mražené zeleniny, která se dá různě upravit. Zdravím!

doplněno 04.06.21 10:45:

To jsem zvědav, jak bude tazatelka spokojená, když zde dostává hlavně rady mimo dotaz .

Bene, odpovědi mimo dotaz tazatelka dostává, protože dotaz sám je jaksi "mimo chápání". Pokud jí informaci, že přílišné konzumování mražených polotovarů je nezdravé, nedala už kdysi dávno rodina, považuji za vhodné, aby jí to konečně sdělil někdo jiný. Pod slovem "přílišné" si jistě každý představí něco jiného, ale večer co večer je prostě moc.

ben®

bimbam - někdo se děsí polotovarů, konzerv a mražených jídel a jiný by nešel na jídlo do hospody (přesolené, kořeněné, nevím co tam dávají). U tazatelky vidím jen ten problém, že protáčí stále to stejné, proto se zde zeptala a dostává rady, že je to nezdravé, že by to někdo ani nejedl a že si má uvařit sama (a dát to zamrazit, čímž dostane ono "nehezké" mražené). Tazatelka to neuvádí, ale předpokládám, že si to mražené jídlo před konzumací ohřeje - studené s kousky ledu by opravdu mohlo být minimálně málo chutné, i když křupavé .

Bene, ale většina rádců a já s nimi nevidíme problém ve zmraženém domácím guláši, v doma předem do zásoby připravených a zmražených, karbenátcích, ovocných knedlících atd. Vídíme problém ve slově "kupuje". Pak je to nezdravé a drahé. A jistě sám jako muž uznáte, že mít v mládí partnerku a v pozdějším věku snachu a matku vnoučat, která neumí pořádně vařit a hospodařit, není žádné terno. A tyto informace by měla dospívajícím dívkám včas předávat rodina. A to i v dnešní gendrové době :).

pasme
hodnocení

1x

Zdravím,

v Lidlu nemají špatné hotovky - třeba Bami Goreng od značky Culinea nebo těstoviny od Chef select (taky Lidl) jako nouzovka jednou za x měsíců fajn. Ale taky bych se přikláněla k domácímu vaření. A večeře nemusí být teplá...

hodnocení

1x

Polotovary jsou dobré, ale max. 1 x za měsíc. To opravdu děláte od rána třeba do 18 hodin večer? Navíc za ty polotovary utratíte víc peněz, než byste dala za suroviny při vlastním vaření.

Co uděláte rychle: Koprovku s vajíčkem, lečo s párkem /steril. rajčata a papriky mám ve skleničkách, pak už jen stačí orestovat cibulku, lečo vyklopit, přidat buřta, vejce, koření. Lívance jsou doma také ve chvilce. Ovocné knedlíky dělám z jednoduchého tvarohového těsta. Je z 30 dkg mouky, 1 tavrohu...atd., takže když to udělám, polovinu sníme hned a druhou půlku zamrazím napříště. Proč si třeba v sobvotu či v neděli, kdy jistě máte volněji, nepřipravíte něčeho víc - třeba guláše. A dát si zamrazit jednotlivé porce. Bude to pořád lepší a zdarvější, než polotovary. Jaga.

doplněno 04.06.21 06:27:

Ještě mě napadlo - když jste zaneprázdněná celé dny, jistě máte v práci teplý oběd. Proto bych zkusila pro změnu večeře studené a rychlé. Chleba s tvarohovou, česnekovou, sýrovou, škvarkovou pomazánkou. Vařená či míchaná vajíčka. To je hned. Nebo vaječný řízek na chlebu, cibulka, hořčice, zelenina. Občas si třeba zase obložit celozrnou bagetu.

V létě, pokud budou vedra, ani nebude na večeři velká chuť. To úplně stačí mít v ledničce ovoce a povečeřet třeba vychlazený meloun, nektarinky, broskve...

hodnocení

1x

Mě vaření taky moc nebaví, ale mražený jídla lezou do peněz a některý jsou fakt hnusný.

Proto si vždy navařím na 2- 3 dny dopředu. Naštěstí mi nevadí jíst to stejný pár dnů po sobě. Taky většinou točím jídla co jsou jedna dvě hotový.

Mmch. než se upeče mražená pizza, tak mám obalenej i usmaženej řízek a je to mnohem větší dobrota.

Ještě mě tak napadlo proč si nekoupíte v hospodě menu a večer si jej neohřejete, když už musíte mít teplý jídlo?

Já např. dnes měla provensálskou ciabattu zapečenou s rajčaty a sýrem. Se vším všudy za 10 minut teplý jídlo na stole.

hodnocení

1x

Máš ráda pizzu? 200ggr hladká mouka, 150 bílý jogurt, 1 prdop, 6 lžic olej, špatka soli. Vypracuj těsto, rozválej a koukni do lednice, co tam máš a co na to dáš. Je skvělá za pár šestek.

Ano - pizza je původem jídlo chudých - co dům dal ..

Taky se dá koupit hotové a vyválené těsto na pizzu na pečicím paapíře. Stačí rozmotat a narovnat na to, co libo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]