Nejste přihlášen/a.
Mají v sobě dost konzervantů - myšleno třeba mražené hotovky a pizzy.
Samozřejmě pokud jde o mrazenou zeleninu a ovoce, to je jiná
Tady je složení Dr. Oetker Ristorante Pizza Prosciutto 330g. Hnusné věci vytučněny - takové, které si do doma uvařené pizzy asi nedáváte...
Pšeničná mouka, 27% pasírovaná rajčata, 14% šunka (vepřové maso, voda, jedlá sůl, dextróza, stabilizátory (difosforečnany, trifosforečnany, dusitan sodný), antioxidant (askorban sodný), extrakt koření, kouřové aroma), 14% sýr (mozzarella, eidam), Řepkový olej, Jogurt, Voda, Pekařské droždí, Jedlá sůl, Cukr, Olivový olej, Modifikovaný škrob, Odtučněné mléko, Sojová omáčka (voda, sójové boby, jedlá sůl, pšeničná mouka), Oregano, Koření, Vaječný žloutek, Aroma, Česnek, Petržel, Zahušťovadlo (xanthan, guma guar), Kyselina (kyselina mléčná, mléčnan vápenatý), Mléčné bílkoviny, Antioxidant (výtažky z rozmarýnu)
Nedávno rozebírali složení mražené pizzy s mozarelou a zjistili, že ona mozarella není žádný sýr z mléka, nýbrž nějaká průmyslově vyrobená hmota z rostlinné bílkoviny se škrobem a tukem.
Ne nebyla veganská, ale ošizená. Viděla jsem to také, bylo to myslím v "Černých ovcích". Je to na každém, co si kupuje a jí. Ale on si člověk dneska už nevybere v ničem. já jsem například minulý týden koupila květák, stál 68 korun, nebyl nijak velký, ale vypadal čerstvě. Tak jsem si ho koupila. No a už to neudělám. Byl naprosto bez chuti, bez vůně, prostě nic. dragon tea šechno to dneska pěstují v nějakých sklících, bez slunce a urychlují růst všelijakými hnojivy. Výsledek je "předmět", který má sice tvar a barvu toho, jak to nazývají, ale chuťově je to všechno stejné. Teda správně - je to bez chuti. To samé jsou kedlubny, kořenová petržel, rajská jablíčka a tak dál. Ale v dnešní době to ti mladší lidé ani nevědí, že to má chutnat jinak, protože nezažili dobu, kdy měla ještě každá zelenina svou specifickou chuť. Nejhorší na tom je, že i ta semínka co se prodávají už jsou modifikovaná. Například ředkvičky už nemají tu štiplavou ředkvičkovou chuť, i když si je vypěstuji sama. Ale alespoň jako ředkvičky chutnají.
Dobrý den, rybí filé nebo rybí prsty - když si koupíte dražší, tak budou rybou chutnat i cítit. Také je celá řada různé mražené zeleniny, která se dá různě upravit. Zdravím!
To jsem zvědav, jak bude tazatelka spokojená, když zde dostává hlavně rady mimo dotaz .
Bene, odpovědi mimo dotaz tazatelka dostává, protože dotaz sám je jaksi "mimo chápání". Pokud jí informaci, že přílišné konzumování mražených polotovarů je nezdravé, nedala už kdysi dávno rodina, považuji za vhodné, aby jí to konečně sdělil někdo jiný. Pod slovem "přílišné" si jistě každý představí něco jiného, ale večer co večer je prostě moc.
bimbam - někdo se děsí polotovarů, konzerv a mražených jídel a jiný by nešel na jídlo do hospody (přesolené, kořeněné, nevím co tam dávají). U tazatelky vidím jen ten problém, že protáčí stále to stejné, proto se zde zeptala a dostává rady, že je to nezdravé, že by to někdo ani nejedl a že si má uvařit sama (a dát to zamrazit, čímž dostane ono "nehezké" mražené). Tazatelka to neuvádí, ale předpokládám, že si to mražené jídlo před konzumací ohřeje - studené s kousky ledu by opravdu mohlo být minimálně málo chutné, i když křupavé .
Bene, ale většina rádců a já s nimi nevidíme problém ve zmraženém domácím guláši, v doma předem do zásoby připravených a zmražených, karbenátcích, ovocných knedlících atd. Vídíme problém ve slově "kupuje". Pak je to nezdravé a drahé. A jistě sám jako muž uznáte, že mít v mládí partnerku a v pozdějším věku snachu a matku vnoučat, která neumí pořádně vařit a hospodařit, není žádné terno. A tyto informace by měla dospívajícím dívkám včas předávat rodina. A to i v dnešní gendrové době .
Polotovary jsou dobré, ale max. 1 x za měsíc. To opravdu děláte od rána třeba do 18 hodin večer? Navíc za ty polotovary utratíte víc peněz, než byste dala za suroviny při vlastním vaření.
Co uděláte rychle: Koprovku s vajíčkem, lečo s párkem /steril. rajčata a papriky mám ve skleničkách, pak už jen stačí orestovat cibulku, lečo vyklopit, přidat buřta, vejce, koření. Lívance jsou doma také ve chvilce. Ovocné knedlíky dělám z jednoduchého tvarohového těsta. Je z 30 dkg mouky, 1 tavrohu...atd., takže když to udělám, polovinu sníme hned a druhou půlku zamrazím napříště. Proč si třeba v sobvotu či v neděli, kdy jistě máte volněji, nepřipravíte něčeho víc - třeba guláše. A dát si zamrazit jednotlivé porce. Bude to pořád lepší a zdarvější, než polotovary. Jaga.
Ještě mě napadlo - když jste zaneprázdněná celé dny, jistě máte v práci teplý oběd. Proto bych zkusila pro změnu večeře studené a rychlé. Chleba s tvarohovou, česnekovou, sýrovou, škvarkovou pomazánkou. Vařená či míchaná vajíčka. To je hned. Nebo vaječný řízek na chlebu, cibulka, hořčice, zelenina. Občas si třeba zase obložit celozrnou bagetu.
V létě, pokud budou vedra, ani nebude na večeři velká chuť. To úplně stačí mít v ledničce ovoce a povečeřet třeba vychlazený meloun, nektarinky, broskve...
Mě vaření taky moc nebaví, ale mražený jídla lezou do peněz a některý jsou fakt hnusný.
Proto si vždy navařím na 2- 3 dny dopředu. Naštěstí mi nevadí jíst to stejný pár dnů po sobě. Taky většinou točím jídla co jsou jedna dvě hotový.
Mmch. než se upeče mražená pizza, tak mám obalenej i usmaženej řízek a je to mnohem větší dobrota.
Ještě mě tak napadlo proč si nekoupíte v hospodě menu a večer si jej neohřejete, když už musíte mít teplý jídlo?
Já např. dnes měla provensálskou ciabattu zapečenou s rajčaty a sýrem. Se vším všudy za 10 minut teplý jídlo na stole.
Máš ráda pizzu? 200ggr hladká mouka, 150 bílý jogurt, 1 prdop, 6 lžic olej, špatka soli. Vypracuj těsto, rozválej a koukni do lednice, co tam máš a co na to dáš. Je skvělá za pár šestek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.