Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kvašení sirupu, sterilizace

Od: jana83* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, dělala jsem sirup ze smrkových výhonků. Ačkoliv jsem lahev vydesinfikovala alkoholem, začal mně trochu kvasit. Teď jsem ho stočila s dala do lahviček. Přemýšlím, zda pomůže když ho o zavařím, zda tím varem zabiju ty kvasinky, nebo to mám radši ihned zkonzumovat.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar clayman

Pokud sirup přivedete do varu a krátce převaříte můžete ho uchovat v zavařovacích sklenicích bez problémů. Doporučuji obyčejné zavařovací sklenice než lahve. Mají lepší těsnění. Pro konzumaci si ho pak můžete přelít do lahve...

 

hodnocení

2x
avatar totak
Asi jste šetřila cukrem. Cukr je konzervant a pokud je ho v roztoku přes 20% rozkvasit ho je velmi těžké. Protože taková cukernatost kvasinky likviduje. Teď máte dvě cesty, buď to pasterovat přes 80°C nebo naředit, nechat nechat vykvasit a kvas vypálit. Mohla by z toho být zajímavá pálenka :)
jana83*
hodnocení

Paráda! Děkuji za odpověď, aspoň konečně vím, kde jsem udělala chybu a druhá várka bude v pořádku.

 

veronica
hodnocení

0x

Do bylinných sirupů přidávám cca 2% kyseliny askorbové a následně je zavařím při 80°C/20 min. Bez kyseliny se mnohou množit bakterie i po zavaření. Cukr dávám jen 40%, aby se moc "nezředil" ten základní bylinný výluh.

 

hodnocení

0x
Pěkný den,chce to kyselinu citronovou a zavařit. Pak Vám neskvasi. Takhle teď piju sirup ještě z minulého roku.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]