Keramické nože jsou dnes známé.Moje vnučka před několika lety studovala střední hotelovku,tam je používali,ale museli se s nimi učit zacházet.Profíci se rozcházejí v názoru,podle osobních zvyklostí.
Od vánoc vlastníme nůž a škrabku. Škrabka získala to největší ohodnocení od manželky, nůž je také dobrý, ale zacházení s ním musí být jemné. Já v zaměstnání pracuji s diamanty na orovnávání brusných kotoučů a ani ty nevydrží věčně.
Zatím ne, ale chystám se na to. Mám v plánu je objednat na www.dealextreme.com, keramické nože tam mají za cca 10 dolarů a škrabky za 3 dolary. Za takové ceny to risknu, i když jsem obecně spíš příznivce kvalitní oceli
Díky za tip. Na Deal Extreme občas něco koupím, ale nožů jsem si tam zatím nevšimnul. Jsem zdědavý, jestli to bude alespoň vzdáleně srovnatelné s tím, co se tady prodává za poměrně velké peníze.
Koupila jsem si dva v sadě v Tchibu a jsem s nimi zatím spokojená. Musí se s nimi opatrně, mohli by se např.zlomit, třeba při pádu na dlažbu, nebo poškodit ostří ve styku s jinými noži uloženými v zásuvce - ale jinak koupi doporučuji
Mám je, jsou super a ostré. Nejsou vhodné na maso a tvrdé věci, ale jinak na zeleninu zejména cibuli jsou nej a hlavně neničí vitamíny jako klasické nože
Mám soupravu a jsem s nimi velmi spokojená jsou ostré a dobře slouží zejména zelenina a maso tam nemají konkurenci,je ale potřeba byt opatrná, nárazy pády jsou křehlé.
A máte někdo zkušenosti, jaký je rozdíl mezi jednotlivými značkami? Kyocera se mi zdá dost drahá, ale možná je zase kvalitní... třeba v supermarketu, jsem se bála, zda jde o dobou značku. Zvažuju Ceratio, má teďka super dárek na nože ocelové s povlakem na šetření vitamínů... Máte někdo zkušenosti s Kyocerou?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.