Dobrý den, asi po necelém roce občasného nošení, se mi začaly rozlepovat u špiček bot podrážky. Zašla jsem do obchodu, kde jsem boty zakoupila a poslala je na reklamaci (Deichmann). Za měsíc po vyřízení jsem pro boty šla a všimla si, že jsou hodně viditelně zapatlané od světlého lepidla a že je ve dvou místech zničená koženka. Tak jsem boty nepřevzala s tím, že se mi to nelíbí, že mi zničili boty. O 14 dní později jsem tam šla znovu, boty ve stejném stavu, jen lepidlo začerněné. Prodavačky mi tvrdily, že za ně je bota opravená a že lepidlo půjde vždy vidět (v menší míře bych to brala), ale na zničenou koženku mi bylo řečeno, že už to tak mohlo být (po dotazu, zda to mají někde uvedené mi neřekly nic) a že není možné, aby lepidlo koženku poničilo. Nakonec mi vrazili papír do ruky, kde je kontakt na ČOI, že se mám obrátit tam. Nejde mi ani tak o peníze, ale o princip a že boty byly skoro jako nové a teď jsou zničené. Setkal jste se už někdo s tímto, případně zda mám možnost úspěchu při dalším řešení s ČOI?
Já se spíš divím, že to vůbec převzali a následně neodmítli po roce nošení.
Dřív jsem si kupoval prestižky v klasickém krámu s lístečkem a tak a když jsem jednou reklamoval boty s tím, že taky po necelém roce se něco rozpadlo (už přesně nevím co) tak je sice na reklamaci vzali, ale pak odmítli cokoli řešit, že prý něco jako důsledek nošení. Od té doby kupuju boty u ťonga nebo decatlonu nejlevnější a co půl roku si koupím nové a neřeším.
Záruka na boty je podobně jako u třeba baterií sice dvouletá, ale reálně max půl roku pak se to musí leda řešit právě přes soudy, znalce a podobně
deny*
No čekala jsem, že mě nějak odbydou, ale boty vypadaly jako nové, mám více párů, takže boty jen tak nezničím. Ale že mi je po reklamaci vrátili v horším stavu, než byly, se mi moc nelíbí
ČOI může dát někomu pokutu, ale reklamaci za vás nevyřídí. Já bych poslal mail na Daichmana, že taková reklamace se mi nelíbí a pokud si přejí, předám boty k posouzení soudnímu znalci. Samozřejmě v případě jeho názoru, že taková obuv se nedá v budoucnu nosit pro poškození kůže-konženky v deštivém nebo vlhkém prostředí, budou platit mimo 1000,-Kč za botu ještě 15000 soudnímu znalci.
Mám s daichmanem podobný zážitek ale dcera jim to bohužel podepsala takže dodatečně jsem si na nich nic nevzal ale známá se s nima tahala kvůli jiné reklamaci a dotáhla to až k soudnímu znalci a daichmann pak musel zaplatit i toho znalce. Oni vědí že tak daleko spor dotáhne minimum lidi takže se jim občasná prohra ve sporu vyplatí.
Už od více lidí jsem slyšel stížnosti na Deichmann a jejich řešení reklamací (často je prý vůbec neuznají). Známá si tam koupila černé ZIMNÍ boty (snad kožené, nebo nějaká umělá kůže). Po krátkodobém nošení se jí na botách objevily bílé fleky, tak to šla reklamovat. Reklamaci neuznali s tím, že v botách chodila ve sněhu . Pochopil bych, kdyby to svedli třeba na sůl, kterou se sypou v zimě chodníky. Ale na sníh u zimních bot?
V tomto obchodě klasika. Já reklamoval boty po měsíci, zalepeno. Po třech týdnech opět rozlepeno a další reklamace. Opět stejný postup, po třetí už vrátili peníze
deny*
A také Vám obuv takto zničili? Nejde mi tak ani o viditelné lepidlo, ale spíš o to že porušili koženku. Tím pádem jsou boty použitelné jen do naprostého sucha a stejně časem půjde ta koženka víc a víc do háje
Nezlobte se, ale po roce nošení bych vám takové boty vůbec nevzal do reklamace - prostě opotřebení provozem. Kupujeme běžně věci v lidlu, decathlonu apod, takže nejsme žádní hogofogo, ale zrovna deichman se mi poměrem cena/kvalita vůbec nezamlouvá. Jak píšu, spokojím se lidlem a spol, le i tam si člověk musí vybírat. Ne vždy je cena/kvalita optimální.
deny*
No jestli Vám přijde normální, že se po necelém roce začnou boty rozlepovat, tak nevím kde dnes žijeme. (nosila jsem je občas, mám doma dalších asi 20 párů, tak obuv hodně střídám). Ale díky za názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.