Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyvolavaci injekce

Od: jjj odpovědí: 13 změna:
Dobry den
Mam posledni rok hodne nepravidelnou MS, je to takova nahodna loterie, nekdy trva den, dva, dvacet, 5 minut, ruzne silny a hodne nahodny je to otres... Vcera jsem trochu krvacela z niceho nic ale pres noc a rano uz nic . byla jsem s tim na gynde dneska a dr mi dal vyvolavaci injekci a prasky na srovnani a ty mam zacit brat 14 dni od zacatku te vyvolane Ms.
Odesla jsem z ordinace a do hodiny jsem zacala krvacet. Mam uz zacit brat ty prasky? To ta injekce zafungovala tak rychle?
Vim ze bych se spis mela zeptat dr ale uz mi dnes neberou tel.
Dekuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den, netuším kolik vám je let. Pokud jste mladá holčina, která má menstruaci pár let, tak jsou tyto nepravidelnosti běžné. Říkáte, že máte pokaždé menstruaci jinak silnou, doba trvání se liší. Mohou být na vině rozházené hormony. Nabídnul vám váš gynekolog ještě před tou vyvolávačkou hormonální profil? Vezme se krev a koukne se tam na všechny parametry, hormony, které by za těmito problémy mohly být.

Ano, vyvolávací injekce může způsobit, že vám je zle. Nevím, proč jste vlastně chtěla menstruaci mermomoci vyvolávat umělou injekcí? Pokoušíte se o dítě, a proto potřebujete mít pravidelný cyklus? Injelce vám pomůže teď, možná se rozkrvácíte a dostanete to, ale příští cyklus co? Zase půjdete na injekci? A tak do nekonečna? To samé prášky, až prášky vysadíte, jak vám naskočí přirozeně cyklus. Velmi problematicky.

Doporučím si na internetu najít bylinky na srovnání ženského cyklu. Také nejste podvyživená, jíte kvalitně a dostatečně? I to by mohlo zapříčinit "zblázněné" hormony.

hodnocení

2x

Bohužel, pomoct vám nedokážu. Ale měla byste svůj příběh vytesat do kamene a mlátit jím všechny ty lehkomyslné uživatele HA vč. lékařů, co ji předepisují.

Pokud někdo chce očůrat přírodu 10 let užíváním léků, tělo se s tím může dalších 10 let vyrovnávat.

pb®
Může ale nemusí. Menstruaci mám pravidelnou od jejího nástupu. HA jsem brala 8 let bez nějakého problému, začala jsem ji brát jako dospěla, nikoliv v 15ti. Po vysazení jsem plánovaně otěhotněla druhý cyklus. Možná bych otěhotněla už první, ale manželovi se tenkrát nechtělo v ty správné dny.

jjj
hodnocení

Dobry den dekuji za odpoved. Kouknu na ty bylinky dekuji.
Je mi 27 zivotni styl mam vicemene vyvazeny. Ja jsem brala od svych 11 let temer bez preruseni HA. To tehdy v mych 11 letech podelala ma byvala gynekolozka ktera mi je nasasila abych mela pravidenou MS. Muj soucasny dr kdyz to videl tak se zhrozil. No kazdopadne jsem Ha vysadila pred rokem protoze jsem se chtela trochu pripravit na mimco a taky protoze mi z tech prasku mentalne nejak nebylo dobre uz. A od te doby jenom problemy. Muj dr mi rekl ze mam tak pul roku pockat po vysazeni ze to nekdy trva nez se to srovna. Ja vyvolavaci injekci nechtela sla jsem tam s tim aby mi to nejak srovnal at mam normalni cyklus jak ma byt... ale on mi ji dal a rekl ze praskama Ortegami nebo tak neco by se to melo srovnat a kdyz ne tak at mu dam vedet za 3 mesice. Ae teda nevim jesli je mam zacit brat uz dneska kdyz krvacim hned hodinu po ty injekci nevim jestli je to kvuli te injekci nebo jeste ta moje rozhazena MS. Nic jineho mi nedelal jen sebral vzorek na cytologii a kouknul na ultrazvuk

Je mi stejně jako vám. HA jsem nikdy nebrala, je to pěkné svinstvo. To už víte sama. Když jste ji brala tak dlouho, není se čemu divit, že vám teď přirozený cyklus nenajel, jak měl. Při braní HA jste vlastně vůbec neměla ovulaci a ta je zásadní ve snažení se o dítě.

Rok po vysazení HA je docela málo, tělo potřebuje čas, aby se vzpamatovalo. Rozhodně mu nepomůžete tak, že budete vybíjet "klín klínem", a to že místo HA do sebe budete cpát vyvolávací injekce, které obsahují koňské dávky hormonů, které jste do sebe ládovala od 11 let až do teď. Ani umělé prášky vám nepomohou. Zkuste ty bylinky, na netu je toho spousta. Nic moc to nestojí, ale dlouhodobě to pomůže líp než nějaké krátkodobé chemické preparáty.

A už asi víte, že nebylo moudré do sebe od 11 do 27 cpát hormony v HA. Pak si člověk před 30ti lety uvědomí, že by chtěl pomalu děti, a hle ono to nejde, neboť tělo vůbec není zvyklé samo fungovat a přirozeně produktovat hormony, ovulovat, apod. Doufám, že jako matka, až budete mít potomka, a bude to dcera, tak nedopustíte, aby už od 11 let do sebe cpala HA. Je to fakt svinstvo. Existují přeji šetrnější druhy antikoncepce.

K tomu, že vám doktor neudělal hormonální profil, tak o to si řekněte spíš než o vyvolávačky a tabletky a cytologie. Budete pak vědět, na co se pomocí bylin zaměřit, jestli na progesteron, estrogen nebo jiný hormon, co vám hapruje.

jjj
hodnocení

Diky za odpoved. Samozrjme je to zkusenost s HA , me byla nejprve nasazena kvuli pravidelnosti a pak jsem si ji nechala uz i s osobnich duvodu. Urcite zpet nechci ji zase brat.
Nicmene kdyz jsem sverena do pece lekare tak predpokladam ze on to udela a poradi nejlip jak vi. Ja jsem laik a prd tomu rozumim takze je jasne ze s nepravidelnym cyklem jdu k doktorovi a tam udelam co mi rekne. Diky ale za tipy pro priste.

Právě, protože slepě důvěřujete svémů lékaři, tak máte teď dlouhodobé problémy, které ale opět lékař chce vyřešit tak, že se to s vámi povleče. Jste svéprávná a dospělá osoba a za svoje zdraví si nesete odpovědnost vy sama. Myslíte, že má lékař nějaký zájem na tom, abyste byla zdravá a vůbec ho nepotřebovala? Co by pak měl na práci? Nic, právě. Lékaři v dnešní době člověka nevyléčí, mají zájem ho pouze léčit. Léčit = dělat z člověka pacienta. Dělat, že člověk není za své zdraví zodpovědný sám, ale musí se svěřit do péče všespásného doktora.

Pokud se sama začnete zajímat o svoje tělo a nenecháte vše na lékaři, uděláte lépe. Ale je to samozřejmě váš život. Jen pak nesmíte lamentovat nad tím, že nevíte, co byste měla dělat, protože to máte furt nepravidelně, nemůžete otěhotnět, apod.

hodnocení

0x

Kdyby Vám gynekolog nechtěl udělat podrobný hormonální profil,objednejte se do CARu (Centrum asistované reprodukce) a nechejte si udělat podrobné hormonální vyšetření. Specializují se na potíže, které by mohly do budoucna "vadit"na otěhotnění. Výsledky hormonů Vám podají přesné informace, jak dlouho si můžete dovolit odkládat těhotenství a jak jste na tom s plodností. Podle hormonálních testů z krve se přesně zjistí, zda ovulace probíhá.

Někteří gynekologové mají v nabídce hormonální vyšetření v nabídce jako placenou službu.

Doporučuji také vyšetření u endokrinologa - ultrazvuk štítné žlázy a případné odběry krve. Potíže se štítnou žlázou způsobují poruchy menstruace a štítná žl. může být narušena od hormonů. Žádanku nepotřebujete.

Tyto hormony jsou důležité:

AMH - test plodnosti, vždy se platí kolem 500kč, pojišťovna nehradí, určuje ovariární rezervu, počet vajíček v ovariích. Vhodné znát. Více femisalva.cz/... podle hodnoty AMH se také stanovuje syndr. polyc. ovarií. Odebírá se nejlépe 3. den menstr. cyklu.

FSH, LH, AMH, TSH (štítná žláza, případně fT4), prolaktin, testosteron - základní hormonální vyšetření.

Podle některých dalších hormonů se zjišťuje ovulace - odběr krve 3. a pak kolem 21. dne znova. Hodnoty se porovnají a podle nich lékař zjistí, zda ovulujete. Progesteron, estradiol.

Lékař si podle úvahy může doplnit další např androgeny testosteron, kortizol, jestli nejsou zvýšené. DHEA-S nadlevinky atd...

Např zde gynekolog nabízí za úhradu hormonální profil v ceníku femisalva.cz/... Můžete se podívat, které hormony odebírá. AMH bývá levnější. Jak jsem psala, obvykle 500-700kč.

jjjj

Jste skvela moc moc dekuji za tipy a vycerpavajici odpoved!

liska5
hodnocení

0x

Princip vyvolávací injekce je v tom, že obsahuje stejný hormon, jako převládá ve Vašem těle před menses. Jeho hladina nabují ještě více slizniční výstelku dělohy, načež pak následuje jeho spád, co má vést k odloučení oné sliznice , čili k menstruaci.. Dokonce ho píchnou jako test, zda jste těhotná. V tom případě je díky graviditě Vaše přirozená hladina onoho hormonu vysoká a žádný spád nenastane. Píchnutí injekce má tedy smysl pár dní před tím, než mají nastat menses. Zřejmě jste už měla přirozené menses a injekce do toho vpadla.

Píšete prášky začít brát 14 dní po začátku menses, čili 14 dní ode dneška né?!? Takže máte 14 dní čas na to zavolat lékaři. Proč teda brát něco hned? . Chápu to dobře?

Nerozumím tomu brát HA od 11 let?! Proč byla tak brzo potlačena přirozená cykličnost?

liska5

Nejste moc hubená, neděláte výkonnostní sport nebo nedržíte redukční dietu? Ženské hormony máme v tuku. Když jsem chtěla otěhotnět, musela jsem povinně přibrat.

jjjj

Dekuji za odpoved! Ano mate pravdu zazmatkovala jsem, je to 14 dni od prvniho dne MS... I tak mne krvaceni hned po injekci zarazilo... Ale asi to bude jeste "zbytek" z te nepravidelnosti, prepokladam ze takto rychle by ta injekce nezanfugovala... uvidim co za par dni...

Me v 11letech zacala MS ale byla taky docela nepravidelna a taky jsem mela ruzne vytoky. Tak me mama vzala na GYN, kde mi lekarka na srovnani cyklu predepsala Proveru. Tak jsem ji brala, jak mi naridili... Mamce to za zle nemam, taky me vlozila do pece lekarky a mela za to ze to je potreba, neuvedomovala si ze to je primo i antikoncepce. Pak jsme zmenili bydliste a ja kdyz ve svych 14ti sla k memu Gyn tak se zhrozil ze to beru. Pak jsem zacala zase brat v 17ti temer nepretrzite az do minuleho roku...

hodnocení

0x
HA od jedenácti - tak to je brutus. Ten gyndař je evidentně pro všimné od farmaceutických firem schopen čehokoliv. Jinak evidentně není kam spěchat, zavolejte lékaři až to bude možné. Pár dní to počká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]