Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nikdy jsem tam nebyla

Od: malinka odpovědí: 10 změna:
Dobry den, jeste nikdy jsem nebyla u gynekologa. Je mi 18 let? Je to to hodne spatny? Nikdy jsem nemela ani pohlavni styk s nekym.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Dobrý den. Je dobře, že tam jdete. Preventivní kontroly a prohlídky jsou důležité. Ničeho se nebojte, nikdo Vás nebude soudit za to, že jste nepřišla dřív. Gynekolog při vyšetření bude brát ohled na to, že jste ještě neměla pohlavní styk a prohlídku tomu přizpůsobí.

Měla byste dodat, že panny se nevyšetřují přes pochvu, ale přes konečník. A to znamená, že gynekolog si dá lubrikant na prst (vazelínu) a tu zavede pacientce (pokud je panna) do konečníku (do zadku). Takové přizpůsobení je u pacientek, co ještě neměli pohlavní styk.

Pak je to samozřejmě použití vnějšího ultrazvuku místo vnitřního.

floro*
Jsem v zivote neslyšela. My byly na gynde ještě se školou a vyšetření proběhlé klasika prstem do pochvy. Ona i pana prst v pohodě snese.

@floro - Jak která panna. Existuje hodně druhů panenské blány. My víme prd, který má tazatelka. I gynekologové v dnešní době bývají opatrnější a poprvé jdou před konečník, aby je pak žena nezažalovala za odpanění, které rozhodně nechtěla podstoupit se svých gynekologem, ale s někým, koho miluje.

hodnocení

2x

Pokud jste ještě neměla sex, tak se vás rakovina děložního čípku s velkou pravděpodobností netýká. Nejčastější příčinou této choroby je virus, který se přenáší právě nechráněným (kondom to jistí) pohlavním stykem.

Pokud nemáte žádné problémy s menstruací nebo s ženskými orgány, tak vás vůbec nemusí trápit, že tam nechodíte. Doktor(ka) by vás stejně neměl(a) jak vyšetřit, neboť jste panna. Maximálně by vám udělal(a) ultrazvuk, a popovídal(a) by si s vámi. A pak byste šla dom.

liska5
hodnocení

2x

A vezměte si s sebou nějakou sukničku, bílé ponožky a pro jistotu vlhčené ubrousky.. V kabince se vysvlečete od pasu dolů. A když pak vstoupíte do ordinace, tak nebudete nahá, jako plaváček, ani Vás nebude studit lino.. Lékař si Vás nejdříve posadí vedle PC na židli a bude Vás zpovídat ohledně Vašeho zdraví, aby měl pro další léta vaši kartu.. Tak si vzpomeňte na závažné chroby, odkolika let máte první menses a kdy začaly ty poslední. Počítá se 1.den. Řekněte, že jste ještě neměla styk, on pak zvolí nějakou šetrnou metodu. Hlavně klídek. Chodíme tam všechny, mnohé už od dětství...

hodnocení

2x

Já byla až skoro ve 22 letech a nic negativního jsem od dr. neslyšela.

jp
hodnocení

2x

Byla jsem poprvé v 27 letech a o nic jsem nepřišla.

hodnocení

0x

Není špatný. Na gynekologii si můžete zajít. Budou Vás vyšetřovat přes břicho. Pokud nejste štíhlá, nic moc se neuvidí.

hodnocení

0x
Špatný to není,ale zajít byste tam měla. Věk už na to máte, chodí se od 15. Vyšetření se bát nemusíte,nic to není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]