Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jogurtová buchta

Od: cl odpovědí: 7 změna:
Máte nějaký osvědčený recept z bílého jogurtu? Bábovky, které jsem zkoušela, byly většinou s mnoha vejci a olejem - takže většinou velmi hutné a né moc dobré.

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar arne1

No já kdysi dělal velmi jednoduchou buchtu:

2 kelímky jogurtu
2 kelímky polohrubé
1 kelímek cukru
asi 4 vajíčka
nahoru naházet ovoce a případně posypku (ty neumím a tak jsem nahrazoval skořicovým cukrem)

 

hodnocení

0x
avatar elisa24

Vločky, bílý jogurt, med (+ rozinky, oříšky, semínka, skořice). Půlka směsi se rozetře po plechu do tvaru štrůdlu, dá se na to ovoce (např. nastrouhaná jablka, jahody, borůvky, broskve, nekrarinky, švestky...) a zbylou částí směsi se to zakryje - vypadá to jako šiška/štrůdl. Podle velikosti se to peče cca 30 min.

 

hodnocení

0x

Nejjednodušší hrn/...

Dávám míň oleje a je to buchta moc dobrá, každý kdo jí ochutnal pochválil, ženské chtěly recept.

 

hodnocení

0x
avatar anzionka

Vločková buchta na plech. Jemné vločky pomlít ještě najemno. Do toho bílý jogurt. Perníkový pečíčí prášek ze zdravé výživy bez chemie, podle množství vloček. Na jednu buchu stačí trocha perníkového pečícího prášku. Pak klasický puding (dle chuti buď vanilkový nebo kakaový) místo vajec, opět stačí trocha na množství vloček. Dál jeden vanilkový cukr - kvalitní ne vanilínový. Dosladit medem. Doředit mlékem do požadované konzistence (aby to šlo vylít na plech). Vylít na plech s pečícím papírem a do buchty vmáčknout co nejvíce ovoce - osvědčené jsou borůvky, ananas, hruška, banán - zkrátka co vám chutná. Péct cca 25 - 30 minut. Je z toho zdravá bublanina, která se nedrobí díky té troše pudingu a je vláčná díky jogurtu a trochu nadýchaná a chutná s perníkovým pečícím práškem. Jde krásně sundat z toho pečícího papíru.

 

majcik
hodnocení

0x

Já dělám lívanečky z jogurtu -

30 dkg jogurtu, 25 dkg pol. mouky, 2 vejce, 1 vanilka, něco Prášku do pečiva - dávám 1 až půl lžičky, sůl špetičku,

Potírám medem, popř. ovoce.

Jinak bábovku šlehám žloutky a bílky zvlášť a vyplatí se to - nadýchaná :) . Jogurt Vám asi nezajiští nadýchanost.

 

hodnocení

0x

Také jsem to zkoušela, protože to je nějaká móda a všude na mne vyskakovaly recepty s tím jogurtem. Pokaždé jsem byla zklamaná. Bábovka byla taková hutná, a těsto na plech bylo také nedobré, protože to bylo jako sražené, ať jsem dělala co jsem dělala. Nevím kdo to vymyslel a proč. Asi to vzniklo kvůli tomu, že je ten jogurt zdravý, ale v když se to nacpe do těsta, tak už to stejně nemá smysl, protože se všechno co je v jogurtu zdravé, tím pečením znehodnotí. Takže jsem se na tyhle "hokus pokus" recepty vykašlala a když chci dobrou buchtu, nebo bábovku, tak bez jogurtu a jogurt si dám čerstvý, nepečený v mouce, s domácí marmeládou, nebo džemem.

cl
Děkuji všem za příspěvky. Jeden recept jsem zkusila a opět výsledek viz. Suzymon. Nešlo mi ani tak o módu, ale že mi prošel velký jogurt a tentokrát opravdu o hodně dní.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]