Nejste přihlášen/a.
Není to ono? Proč? Chleba jenom ze žitné mouky, je težký a mazlavý, protože žitná mouka má málo lepku a velmi špatně kyne. Pokud nemáte zdravotní problémy a chcete mít opravdu dobrý chleba, tak je lepší mouku namíchat. Ze žitné mouky dělám kvásek. Jinak používám mouku pšeničnou chlebovou a přidávám otruby, směs z ovesných, žitných a špaldových vloček a směs z dýňových, slunečnicových a sezamových semínek. Ty směsi si dělám sama doma. Peču chleba jednou za týden, už jsem několik let v obchodě chleba nekoupila.
No hlavně pšeničká mouka stojí kilo do 10 kč, žitná do 20 kč
No ale to už si rovnou koupím za 26/kilo hotový chleba (jednou za měsíc), než se s tím patlat nebo platit za mouku 30 Kč / kilo - úlet.
ps: jdu si naklíčit zrní, to mám za 3,50/ kilo
pss: jako lidi co potřebují dlabat každý den pečivo, mají asi problém Podle mě ale homo sapiens sapiens nikdy za těch 300 tisíc let nejedl 5x denně a v takovém objemu a takové vymyšlenosti
)
Klasika kváskový... Kvásek + 300g žitný mouky vlažnou vodu těsto "na palačinky", za půl dne dalších 300g žitný mouky těsto na palačinky, z apůl dne odebrat kvásek na příště, lžíce soli kmín, klidně + nějaký zrní, 400g jakýkoliv mouky, hustý těsto, nechat vykynout, péct 45 minut 200°C (začátek může být rozpálená trouba + dolu pekáč, nalít deci vařící vody = začátek pečení v páře, po 10 minutách vyndat pekáč a stáhnout na 200), potřít vodou dopéct 15 minut hotovo..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.