Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umělá sladidla

Od: cukrik odpovědí: 37 změna:
Jaký na ně máte názor? Myslíte, že je vhodné je používat nebo je lepší klasický cukr? Pokud ano, tak jaké jsou nejlepší?

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím,sladidla jsou hnusná chemie,zkuste stévii prodává se i v malých tabletkách a nemá pachuť jako třeba sacharin. Moje maminka byla diabetik a lékařka jí narovinu řekla,že když jí nechutná hořký čaj,tak si ho má radši přisladit nepatrně cukrem,než sladidlem. Ne často,pochopitelně.

A stevie v tbl je co? To je taky chemiea navíc je to hnusné sladidlo, nechutnécelou krabičku jsem vyhodil,ještě horší chuť než samotný urololgický čaj neb Salvat čaj!

anonymni357

Ano,stevie je nahorkla,snesu ji jen do kafe,tam to necitim,vubec nechapu ty,kdo tvrdi,ze je bez chuti!

joudic*
stevie chutna jak pendrek a ten nenavidim, takze kafe se sacharinem, ktery vyraznou pachut mival jen za komaru, je lepsi nez pendrekove kafe

hodnocení

3x

Pokud není člověk cukrovkář, tak nevidím důvod proč by zdravý člověk měl používat umělá sladidla. Pro diabetiky známá doktorka radí používat Stevii. Já používám Březový cukr, když už si něco potřebuji osladit.

cukrik
hodnocení

Dekuji za odpoved! Ted prave hodne vidim to, ze se cukr bere jako jed a i normalni zdravi lide pouzivaji ruzna umela sladidla treba již vámi zmiňovaný březový cukr, erythrithol, čekankový sirup, flavdrops...
asd1

Sirupy nejsou umělá sladidla ;)

Uměliny typu Aspartam jsou docela svinstva, pokud nejsi diabetik tak to je nesmysl.

Cukr jed - pokud toho nesníš půl kila denně tak v pohodě.. Podobně je jed prakticky cokoliv ;)

náhradní sladidla typu med, třtinový, ty různý sirupy - proč ne..

ladis*

Kdysi stavalo 100 gramu cukru jako 3 kravy...

Kolik myslíš, že toho lidé dříve jedli? Takže i 0,5 kg za rok je poněkud hodně, s ohledem na to, že cukr je všude a glukóza ještě víc, tak to je problém s tím jedem, jed je o dávce...

liska5
hodnocení

2x

Nejsem diabetik, ale cukr téměř nekupuji. Snad jen kilo ročně na Vánoce. Pokud něco sladím, tak medem, čekankovým sirupem, suš. ovocem.

Umělá sladidla to je chemie, to už raději ten cukr, ale omezeně. Nápoje je dobré pít neslazené, na to se dá zvyknout.

pb®
hodnocení

2x
Nejlepší je jíst tak, aby cukr ani sladidla neylo potřeba, případně jen v takovém množství, že je to jedno. I upéct sladké se dá bez toho, aby se přislazovalo.
cukrik
hodnocení

Dekuji za odpoved! Zastavam tento nazor jiz dlouho, ale docela me zacaly ovlivnovat socialni site a tam jsou proste sladidla in

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Auto jede na benzín, člověk na cukr. Bez cukru člověk nemůže žít, ať už jde o fruktózu, sacharózu či glukózu, které jsou obsažené v našich potravinách (ovoce, zelenina, luštěniny, maso... + vyrobené pečivo). Je ale nutné hlídat schopnost našeho organismu (slinivky) ten přijatý cukr zpracovat a "správně" využít (zdravý člověk x cukrovkář). Nezdravý je ale "samotný" cukr, tzv. "rychlý" cukr, i když je přírodní, ten je navíc a tělo ho nepotřebuje (pochutiny). Umělá sladidla jsou chemické výrobky dodávající a zvýrazňující sladkou chuť, nejsou tak objemná jako cukr a hlavně (při poměru množství x sladivost) vyjdou výhodněji. Proto je výrobci rádi používají, dnes prakticky do všeho. Moje mamka (nemá cukrovku a miluje sladké) začala mít velké problémy se zrakem, a po všech vyšetřeních nás na "očním" varovali před výrobky se všemi druhy umělých sladidel (to jsou ty levné čokolády, limonády, sušenky, dortíky, bonbóny...), že obsahují aspartamy, které narušují oční sítnici a končí slepotou. Nelze to už zvrátit, jen nepřijímáním dalších aspartamů = umělých sladidel, lze proces degradace neurychlovat. Po této zkušenosti bych vás varovala před všemi umělými (chemickými) sladidly. Ida

hodnocení

1x

Když mi zjistili zvýšený cukr, zkoušel jsem stévii, ale je to takjový humus, že jsem raději pil vše hořké. Dnes si dávám do čaje jednu kostičku cukru místo dřívějších 4 a je to docela lahodné. Nejhorší bylo si zvyknout na neslazenou limonádu. Tak jsem si ji začal ředit tak, až byla lahodnější čistá bublinková voda.

hinata
hodnocení

1x

No, ze zvědavosti jsem si pořídila ty vychvalované Flavdrops. A musím říct, hnus neskutečný :D

Jako sladidlo tam dávají sukralózu, která má sice menší pachuť než jiná sladidla, ale já to pořád nemůžu překousnout. Je to fakt hnus a ten ocas tam cítím, ať to dám kdekoliv. Takže za mně- raději méně klasického cukru, než do sebe po kilech cpát uměliny, které mi ani nechutnají jen proto, že je to in. :) Nakonec jsem kapky darovala kamarádce.

hodnocení

1x
Cukr jak cukr, je úplně jedno, jestli je řepný, třtinový nebo jiný, třeba med. Nejhorší jsou ty fruktozove sladidla, pak se vás doktor zeptá, kolik denně pijete alkoholu, protože máte játra v...

youtu.be/...

hodnocení

0x

Pro zdravého cukr nebo třeba med. Pro nemocného diabetika jsou víceméně sladidla nutností.Navíc některá sladila jsou hooodně kalorická asi víc než cukr!

hodnocení

0x

Pro zdravého člověka, ne-diabetika, určitě normální cukr, med, třtinový práškový cukr je také chuťově dobrý, javorový sirup (kanadské národní sladidlo). Nic umělého.

třtinový cukr moučka lahůdka prozdraviaradost.cz/...

Škoda, že jsem si ten článek Dr. chemie neuložila. Vypsal tam, co všechno za hrůzy ve třtinovém cukrz je. Stačí něco úpravně napsat a svět uvěří naprosto všemu. I tomu, že řepný cukr je jed a třtinový, nevím e odkud, nevíme jak vyrobili, jak skladoval, jaký je to zázrak.

Je vidět, že spousta lidí tomu věří :)

iv®
hodnocení

0x
Ono je důležité se zamyslet proč umělá sladidla? Běžně sladim stevii, do pečení eryt, proč? Protože nechci přijímat zbytečné kalorie, proto.
cukrik
hodnocení

To je prave pro me otazka...ale je to zase pro telo opravdu zdrave?...
asd1

Neni, je to jen rozežranost (cpát se dortama) a lenost (ty dorty vyběhat). Tak trochu zázračná pilulka na hubnutí kdy sežereš půl prasete, zapiješ deseti pivama, dáš si tabletku a nepřibereš *smich*

Moc to nechápu, protože umělý sladidla jsou vyloženě hnusný, tak proč vyrábět hnusný dort..

cukrik
hodnocení

Ja zatim vzdycky sladim cukrem/medem a ubiram vetsinou o tretinu, nez je uvedeno v receptu

iv- právě že to je pěkný omyl.některá sladidla jsou kalorická stejně jako cukr , ne-li více!

hodnocení

0x
Ještě jsem ochutnala březnový cukr, mají ho v prodejně zdravé výživy, pod názvem Xylitol. Je lepší než Stevie.
ladis*

Co teprve květnový cukr ;)

Břízovy cukr

A to sladké v něm je něco jiného, než sacharóza?

hodnocení

0x
Dobrý je erythritol a čekankovy sirup, není to umělé,je to z bylin a energetická hodnota téměř nulová. Obojí seženete v řetězci Albert. Stevii nedoporučuji,má hořký podtón.
Umělá sladidla
ladis*

Jaký smysl má jíst cukr, pokud nechcete dodat energii?

Zvrácená doba:) 90% lidí je závislých ať už na systému dávkách a nebo fyzických látkách:-

liska5

Já si kápnu tu čekanku, nebo si nakrájím do toho datle, když si udělám třeba ovesnou kaši. Myslím na chuť, ne na energii. Té je v tom obecně dost. O rafinovaný cukr taky nestojím. Ten ani na ovocné knedle.

A pak se lidi diví, proč jsou nemocní...

jabraka*
hodnocení

0x

Z hlediska chemika není cukr jako cukr.Pro výrobu energie můžeme využít z přírodních cukrů především sacharozu.Je obsažena v řepě,ale i ve třtině,v malém množství i v dalších rostlinách.Sacharozu nelze využít k výrobě energie přímo,musí se v těle rozštěpit na polovinu.Tedy jeden cukr glukozu a druhý . fruktozu.K tomu je určena řada fermentů a dalších tělesných produktů.Do této řady patří ovšem i škroboviny,ty se štěpí na jednoduché cukry ještě hůř.Pak tu máme různé typy jednoduchých cukrů,jako z ovoce glukoza,fruktoza.a z mléka laktoza,ze sladu maltoza,a řada dalších už zmíněných cukrů ze šťáv některých stromů,javoru břízy a dalších.mimo to existují jiné sloučeniny i z oblasti přírodních složekkteré cukry neobsahují, vyznačují se včak vysokou sladivostí,.Ty jsou pak využívány jako náhradní sladidla tam,kde cukry vadí.

JABRAKA

cukrik
Dekuji za odpoved!
liska5

Jen právě fruktozu či glukozu užívat místo klasic.cukru není řešení pro diabetiky! Těm fruktoza vadí! Ani běžným lidem. Stačí jen ta v ovoci, práškovou jíst nemáme. Ta jen pro případ vyčerpání sportovce nebo maroda po průjmech, operaci ap. A to ještě jen krátce!

hodnocení

0x

Můj názor je, že v dnešní době lidé strašně blbnou. Cukr a sůl, obojí škodí. Samozřejmě že škodí, když se to přehání. A víte co je nejhorší? Že spousta lidí, kteří se bojí sladit přiměřeně obyčejným cukrem, jsou na tom nakonec mnohem hůř, protože si myslí, že když budou sladit třeba agávovým sirupem, že to je zdraví prospěšné a nalijí si toho sirupu mnohem víc, než je "zdrávo". To samé je s tou všelijakou solí. Himalájská růžová sůl, je pořád sůl, akorát že je desetkrát dražšší než obyčejná, a tak dál. Nic se nemá přehánět. Výjimkou v těch solích, je sůl černá, Kala Namak. Ta má totiž specifickou vůni a mám ji ráda kvůli té vůni a chuti. Ale vím, že je to prostě sůl a že s ní budu zacházet jako se solí. Takže já klidně používám obyčejný cukr. Ale nejsem nemocná, nemám cukrovku. Ale podle imne ty sirupy ve větším množství, tomu "cukrovkáři" určitě neprospějí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]