Moc ho nepoužívám,není až tak zdravý,má plno nasycených kyselin.Pro chuť do dresinků,na pečenou tykev hokaido,ale dnes jsem si ho koupil v Penny v akci za 80 kaček a používám ho z 97% na natírání pokožky.Příjemně je pak vláčná a vsákne se bez mastného pocitu,hlavně na nohy.
Také jej používám na suchou pokožku, po sluníčku i na obličej. Dále z něj dělám doma vařené mastičky a to tak, že jej míchám půl na půl s doma škvařeným, nesoleným sádlem. Bez problému v lednici vydrží dva roky.
Já taky kokosový olej nepoužívám, ale zdá se, že se dává předvším do sladkých jídel a moučníků, ale i do některých exotičtějších a zdravých jídel. Snad tě něco inspiruje něco z toho: recept-recepty.cz/...
Ono je důležité jaký. Zda lisovaný za studena nebo třeba rafinovaný. Rafinovaný je bez chuti i vůně, takže jde použít na cokoli. Ten dobrý bych dal tam, kde vynikne. Třeba do rýže nebo pod maso na čínu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.