Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do jakých jídel kokosový olej?

Od: aja1946® odpovědí: 6 změna:

Nidky jsem ho nepoužívala, píše se tam vařeni, pečen, smažení. do sladkých chápu. Poradíte jiná jídla?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Já na smažení palačinek. Jinak taky jako mazání na kůži nebo cucání /na dásně/.

Ale dají se najít recepty do orientálních jídel, rýže, těstovin i omáček.

mate59
hodnocení

1x

Moc ho nepoužívám,není až tak zdravý,má plno nasycených kyselin.Pro chuť do dresinků,na pečenou tykev hokaido,ale dnes jsem si ho koupil v Penny v akci za 80 kaček a používám ho z 97% na natírání pokožky.Příjemně je pak vláčná a vsákne se bez mastného pocitu,hlavně na nohy.

id
hodnocení

1x

Také jej používám na suchou pokožku, po sluníčku i na obličej. Dále z něj dělám doma vařené mastičky a to tak, že jej míchám půl na půl s doma škvařeným, nesoleným sádlem. Bez problému v lednici vydrží dva roky.

kepler*
hodnocení

0x

Já taky kokosový olej nepoužívám, ale zdá se, že se dává předvším do sladkých jídel a moučníků, ale i do některých exotičtějších a zdravých jídel. Snad tě něco inspiruje něco z toho: recept-recepty.cz/...

hodnocení

0x
Ono je důležité jaký. Zda lisovaný za studena nebo třeba rafinovaný. Rafinovaný je bez chuti i vůně, takže jde použít na cokoli. Ten dobrý bych dal tam, kde vynikne. Třeba do rýže nebo pod maso na čínu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]