Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Bramborové knedlíky z červených brambor? Máte někdo zkušenost?
Děkuji.
Červená slupka tj obyčejné brambory nebo batáty? Pokud jsou to klasické brambory a mají jen červenou slupku pak na nich není nic zvláštního a není důvod otálet s knedlíky. Existuje samozřejmě více odrůd, ale nebál bych se žádné.
My to tak neprožíváme. Když jsou brambory méně vhodné přidám trochu více mouky ve výsledku to skoro nepoznáme. Jestli nezní otázka, zda budou díky červeným bramborám echt exkluzivní, pak směle do toho.
Mají červenou slupku a používají se převážně na bramborový salát,ale bramborové knedlíky jsem z nich ještě nezkoušela.
Červené brambory (tedy žluté s červenou slupkou) používáme běžně na vše, tedy i na ty knedlíky. Ono takových brambor je více odrůd, takže pouhé "červená" moc neřekne, ale podle mojí zkušenosti jsou to takové univerzální. Jednak narostou poměrně brzo, ale dají se i velmi dobře skladovat a ty co mám já bych odhadoval na varný typ B. Na knedlíky je ideální varný typ C, ale z B to jde taky.
Červené brambory jsou uvnitř krásně žluťoučké, jenom ta vrchní slupka je cihlově červená. A tu přece oloupete.
Takže následně těsto z nich je barevně velmi pěkné, žluťoučké, jako by tam bylo několik žloutků. Jsou daleko lepší, než normální brambory, které občas mají uvnitř barvu vybledlou, vyrudlou a bělavou.
Za mě jsou červené brambory do bramborových knedlíků to nejlepší řešení. Tak s chutí do toho! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.