Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlasité kručení v břiše

Od: lenka01 odpovědí: 5 změna:

Pěkný večer. Mám problém, že mi v určitých situacích nepříjemně a hlasitě kručí ve střevech. Někdy mě to až nadýmá. Doma je to ráno třeba v pohodě a pak spím u přítele a ráno mi střeva dovádějí. Četla jsem, že o může být stresem, ale já jsem úplně v klidu. Jen se vzbudím a už to začíná. Asi na to moc myslím, že vím, že to zas začne :/ ale vůbec nevím, co s tím. Horší taky je, když se to děje před sexem... Nebo se to děje v místnosti, kde je úplné ticho. Například v čekárně u lékaře. Nemáte prosím nějaké rady, jak s tím bojovat? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Ano, může to být i na psychickém základě, což osobně považuji za nejpravděpodobnější, pokud nejste jinak nemocná. Lékaři tomu říkají borborygmie a je to způsobeno intenzivnějšími pohyby (peristaltikou) střev. Co na to říká lékař:Obtíže mohou mít řadu příčin. Například funkční obtíže (bez konkrétního podkladu, většinou na psychickém podkladě, nebo narušeném fungování vegetativního systému-dráždivý tračník), dysbióza (nerovnováha v mikrobiálním osídlení střev, často souvisí se stravou), malabsorbční onemocnění (sem řadíme například celiakii), různé potravinové intolerance (lepek, fruktóza, laktóza) nebo jiná onemocnění trávicí soustavy (chronická onemocnění střev například), nebo to může být projev jiných nemocí. V dnešní době je kromě ultrazvuku možné provést také vyšetření krve, stolice. Více zde: ulekare.cz/...

hodnocení

1x

To znám, není to hlady...vydržte do +- 35let a bude klid...alespoň u mě to tak bylo...vím, je to nepříjemné a "přichází" to v ten nejnevhodnější čas, okamžik...postupně to u mě vymizelo, i bez změny stravy a dalších vyšetření...a který lékař by je taky před cca 40 roky doporučil, že...souhlas s kepler...

hodnocení

0x

Nemáte na něco alergii nebo intoleranci? Měla jsem stejné potíže a zjistili mi alergii na laktózu.

Další možnost, že jíte nadýmavé potraviny nebo pijete perlivé vody a džusy?

doplněno 04.05.21 15:10:

neperlivou vodu?

lenka01
Právě, že piju převážně jen vodu :(

hodnocení

0x

A nekručí Vám v břiše hlady? Když Vám v tom břiše kručí, jste najedená, nebo hladová?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]