Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás, poslední dobou mě trápí popraskaná kůže na prstech, přesně v ohybech. Kůže je hrozně tvrdá. Zkoušela jsem různé krémy, kalciovou mast, bepanthen, namočit ruce do oleje, ale výsledek byl pouze dočasný (tj max hodinka). Nemáte některá zkušenosti či rady? Díky
no, moje teta mívá popraskané paty,natře si je na noc sádlem a natáhle ponožky, myslím že když si ruce přes spaním natřete sádlem a navlečete nějaké bavlněné rukavice mělo by to pomoct.
Ono jde spíš o to, že jestli to máš už hodně, tak to chce opravdu třeba každou hodinu promazat. Třeba dva týdny, aby se kůže rozvláčněla. Pak postupně ubírat. Osobně používám Neutrogenu na nohy (ano mažu si s ní ruce), ale na tohle má každý svůj prostředek, který si oblíbí.
zase tak hrozné to není, ale člověka to otravuje a celkem i bolí. Mažu se nonstop, jakmile se mi vsákne krém, dávám hned další vrstvu, ale nezdá se mi, že bych viděla nějakou změnu. Ted aktuálně používám indulonu, ale neutrogenu taky zkusím, slyšela jsem na ní dobré ohlasy.
Jestli to už takhle děláš dýl a nelepší se to, asi tě kožař stejně nemine. Jinak to sádlo doporučujou i doktoři. Je to přírodní a používá se i na jizvy po operacích a podobně. A ta Indulona není nejvhodnější. Je super na promaštění, ale když už to máš popraskaný, Indulona jakoby rozevírá póry, to znamená, že prasklinu rozšíří, což je špatně. Neutrogena (a samozřejmě i další prostředky) naopak póry zatahují, tudíž té prasklině pomůže se zúžit a zacelit.
Také zdravím. Chtělo by to navštívit kožního lékaře, jestli-že se to nebude lepšit. Může to být i alergie, či exem. Bylo by potřeba tedy zjistit v první řadě příčinu (může to být alergie na mycí prostředky např.). Pokud nezabrala calciová mast, vyzkoušejte Framykoin, ale ten je jen na předpis. Hojí ale skvěle.
Sádlo je velmi dobré mazivo, jedno z nejlepších. Má ale jednu vlastnost, která by mohla při déletrvajícím vydatném mazání vadit - je cítit. Pro aplikaci na ruce doporučuji Excipial Protect, dát ho opakovaně 2x - 3x a kůže zůstane vláčná. Může pomoci i bílá vaselina z lékárny, ale NESMÍ být parfemovaná, barvená či konzervovaná. Prostě jen čistá, průsvitná vaselina.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.