Takový nemá snahu sám hned problém řešit. Nemá příliš chuti se pouštět do akce a zahajovat nějakou činnost. Naopak iniciativní má zájem, s chutí se pustí do díla a ještě přidá své nápady...Iniciativa se většinou cení.
Mě můj bývalý šéf říkal, že jsem málo proaktivní. To je obdoba málo iniciativy.
krtek6
no ono zas na druhou stranu INICIATIVA do zaměstnání/práce nepatří...protože nebývá ohodnocena a někdo ji může brát jako standard...v práci/zaměstnání máš dělat pouze to co je ve smlouvě a zač jsi placený
liska5
Někdy Vám mohou vytknout příliš iniciativy, kdy jste něco nadšeně udělal v předstihu, ale právě proto přitom na něco zapomněl. Pak je třeba plot natřen bez vybroušení nebo bez základové barvy, protože někdo byl příliš iniciativní.
Dobrý den, vysvětleno již bylo, tak snad ještě příklad z filmu Postřižiny: "Musíte se víc snažit, pane správče." Takto hodnotil údajný nedostatek iniciativy člen správní rady pivovaru (pan Čepek) výkon správce pivovaru (pan Schmitzer). Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.