Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená když se řekne “nedostatek iniciativy”

Od: nikka odpovědí: 12 změna:
Zajímal by mě význam toho, když se řekne že má daná osoba “nedostatek iniciativy”. Předem děkuji za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

16x

to je přesně tvůj případ, nesnažíš se sám hledat informace k obsahu pojmu ale chceš aby ti je předkldáal někdo jiný ty zatím čekáš

hodnocení

3x

Tak třeba v posteli to znamená, že ležíš jak prkno a čekáš, co se bude dít.

hodnocení

2x
Iniciativa je podnět k zahájení či vykonání nějaké činnosti.

liska5
hodnocení

2x

Takový nemá snahu sám hned problém řešit. Nemá příliš chuti se pouštět do akce a zahajovat nějakou činnost. Naopak iniciativní má zájem, s chutí se pustí do díla a ještě přidá své nápady...Iniciativa se většinou cení.

re
hodnocení

2x
Nemáš snahu něco dělat...Nechceš se do ňičeho zapojovat

hodnocení

2x
Mě můj bývalý šéf říkal, že jsem málo proaktivní. :-D To je obdoba málo iniciativy.
krtek6

no ono zas na druhou stranu INICIATIVA do zaměstnání/práce nepatří...protože nebývá ohodnocena a někdo ji může brát jako standard...v práci/zaměstnání máš dělat pouze to co je ve smlouvě a zač jsi placený

liska5

Někdy Vám mohou vytknout příliš iniciativy, kdy jste něco nadšeně udělal v předstihu, ale právě proto přitom na něco zapomněl. Pak je třeba plot natřen bez vybroušení nebo bez základové barvy, protože někdo byl příliš iniciativní.

Jsou tací, co dřív řežou a pak měří...

hodnocení

2x

Možná to lze "přeložit" jako - nedostatek snahy.

Ale co je a co není dostatek snahy, to je samozřejmě subjektivní posouzení.

hodnocení

1x

Člověk projevuje nedostatek snahy zapojit se třeba do nějakých akcí, nebo se nesnaží něco vymyslet a navrhnout sám.

hodnocení

1x

Víš o kom se říká "mouchy, snězte si mě" aneb "kam ho postavíš, tam ho najdeš"? V Ostravě se říká, že je to "kobzol". :-D

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, vysvětleno již bylo, tak snad ještě příklad z filmu Postřižiny: "Musíte se víc snažit, pane správče." Takto hodnotil údajný nedostatek iniciativy člen správní rady pivovaru (pan Čepek) výkon správce pivovaru (pan Schmitzer). Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]