Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rodičům domluvit-nechtějí mě pustit k přítelkyni

Od: tajemna odpovědí: 22 změna:

Ahoj abych vás zavedla do situace. Je mi 15 a jsem lesba. A nepište mi hejty (idk jak se to píše) ve smyslu: ty jsi moc mladá na to že jsi lesba...atd. prosím tyhle keci si nechte. Se svou přítelkyní jsem cca přes půl roku. Máme naplánované že k ní přijedu, ale je to přes půl republiky. Cesta trvá asi tři hodiny. A rodiče mi nechtějí dovolit za ní jet. Prosím poraďte.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

7x

Vynechám jak sama píšeš kecy. Být já tvůj rodič také tě nikam nepustím v 15 letech. V 18 letech si uděláš jak to cítíš.

hodnocení

4x

Kolik let je vaší přítelkyni? Je starší? Řekněte jí že vás rodiče nepustí tak ať tedy přijede ona,pokuď ji tedy rodiče pustí. ;)

hodnocení

4x

@tajemna - A nepište mi hejty... prosím tyhle keci si nechte.
Milá slečno, jestli podobným způsobem hovoříte s rodiči ohledně dovolení výletu, pak se jim ani nedivím ;) A věřte, že s vaší orientací to nemá nic společného.

Možná by si mohli popovídat vaši a její rodiče - jestli vůbec o vaší návštěvě vědí, souhlasí s ní, případně zda by vás vyzvedli na nádraží a zas tam dopravili zpět. Tři hodiny ve dne vlakem nebo autobusem ve dne jsou menší problém než to, že zůstanete někde úplně sama v cizím městě,

hodnocení

3x

Covid. Takové výlety se nemají dělat kvůli nákazy covidem. Nejsi plnoletá. Rodiče tě nemusí pustit.

iv®
hodnocení

3x
Osobně bych taky dceru v 15 nepustila přes půl republiky a Covid s tím nemá co dělat. Pokud bych mohla zavezla bych jí osobně. Ale i tak bych byla jak na trní.

hodnocení

3x

Uz si za nou niekedy bola? Je to realna osoba? Videli ju rodicia aspon cez web kameru? Ono ta totiz moze kludne cez internet oblbovat nejaky uchylak ...

hodnocení

3x

Mohu mit dotaz, jak se stane, ze si 15 lety teenager najde znamost pres pul republiky?

Ide na net a tam ho odchyti predator ...

behino

@axus - snadno. Jsem o něco málo starší než tazatelka, je mi 23. Moje spolužačka ze ZŠ se v šestnácti letech přes internet seznámila s cizincem, co byl asi o tři roky starší, několikrát přijel on sem, několikrát jela ona za ním, v osmnácti se za ním odstěhovala, snad rok na to měli svadbu, dneska se myslím rozvádí, nebo už jsou rozvedení...

No jasny.

Ale pokud by to bylo jak pisete, tak prece nema pritelkyni, jak sama pise, ale pouze kamaradku pres internet ( je jedno, zda pravou nebo falesnou).

Aby mel clovek pritele / prytelkyni (mysleno jako vztah), tak se s nim prece musi nejak alespon obcas stykat, ne?

A to je to, co mi prave nejde u 15 lete pres pul republiky do hlavy.*nevi*

behino

@axus - Dneska se "přítel/přítelkyně" označují i známosti přes internet. Spolužačka, o které jsem psala, tomu svému taky říkala "můj přítel," i když se ještě neviděli... Moderní doba.

hodnocení

3x

V patnácti letech nemáš co dmlouvat rodičům. Nesou za tebe plnou odpovědnost do plnoletosti a ani se jim nedivím, že tě pustit nechtějí. Já bych nebyla jiná.

ipa
hodnocení

3x

Rodiče jednou řekli NE, tak svůj názor nezmění ...prostě je ti 15. Kdyby tě pustili, to by asi nebyli ty správný rodiče, ale nějaký páprdové do větru, kterým je vše jedno. Pochopíš to snad později.

behino
hodnocení

2x

Zdravím,

a rodiče přítelkyni znají?

hodnocení

2x

Rodiče znají své děti a většinou se podle toho chovají. Pokud neuznají za vhodné tě pustit, asi vědí proč. Já syna /15/ za holkou pustil přes celou republiku, protože ho od mala učím jak si poradit v každé situaci a on to opravdu umí, takže strach nemám.

hodnocení

2x

Zdravím. Rodiče respektujte. Pokud Vás nechtějí pustit, je nějaký problém v tom, aby kamarádka přijela k vám? Proberte s rodiči tuto možnost. Jinak - pokud si děláte nějaké takovéto plány, měla byste je s rodiči nejdříve probrat vzhledem k Vašemu věku..

hodnocení

1x

Tolerance zdejších rádců, je jak je vidět podivuhohdná a drzost a nehoráznost některých tazatelů, je neuvěřitelná. Nedovedu si v běžném životě představit situaci, že by se na mne někdo obrátil o radu a místo aby mne slušně poprosil, by řekl: "hele, tohle je můj problém, tak mi koukej poradit a nějaké kecy si nech pro sebe. No a já bych dotyčné osobě věnovala svůj čas a snažila se jí radit. A až by mne dotyčná vyslechla, tak by se ke mně obrátila zády, a beze slova poděkování by ode mne odešla, a ještě bych vlastně mohla být ráda, že mi nedala pár facek. *sok* Žasnu.

hodnocení

1x
Na "kecy" a jiné manýry pubescentů mají rodiče perfektní nástroj. Nachází se na konci obou rukou a když se použije pěkně naplacato, bývá domluva velmi rychlá.
Ovšem pozor na malíkovou hranu, tou se také leckterý problém vyřeší, ale často nevratně.

hodnocení

0x

Zeptala ses proč jim to vadí? Vadí jim tříhodinová cesta před půl republiky nebo to, že jedeš za přítelkyní?

tajemna
hodnocení

vadí jim ta cesta

Tak buď jim vadí covid - buseš muset počkat, nebo jim připadáš moc "malá" na takovou cestu. Co jim vymyslet nějaký program poblíž - nějakou hezkou procházku, prohlídku památky..., a přemluvit je, abyste jeli společně autem, dali Tě k přítelkyni, nějak se zabavili a pak byste jeli společně zpět? Nebo když ne oni, co by říkali na doprovod jiného příbuzného dospělého?

hodnocení

0x

Popros mamku nebo taťku, ať jedou s tebou. Mají za tebe zodpovědnost, tak se nediv. Já bych tě taky nepustila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]