Nejste přihlášen/a.
Ahoj abych vás zavedla do situace. Je mi 15 a jsem lesba. A nepište mi hejty (idk jak se to píše) ve smyslu: ty jsi moc mladá na to že jsi lesba...atd. prosím tyhle keci si nechte. Se svou přítelkyní jsem cca přes půl roku. Máme naplánované že k ní přijedu, ale je to přes půl republiky. Cesta trvá asi tři hodiny. A rodiče mi nechtějí dovolit za ní jet. Prosím poraďte.
Kolik let je vaší přítelkyni? Je starší? Řekněte jí že vás rodiče nepustí tak ať tedy přijede ona,pokuď ji tedy rodiče pustí.
@tajemna - A nepište mi hejty... prosím tyhle keci si nechte.
Milá slečno, jestli podobným způsobem hovoříte s rodiči ohledně dovolení výletu, pak se jim ani nedivím A věřte, že s vaší orientací to nemá nic společného.
Možná by si mohli popovídat vaši a její rodiče - jestli vůbec o vaší návštěvě vědí, souhlasí s ní, případně zda by vás vyzvedli na nádraží a zas tam dopravili zpět. Tři hodiny ve dne vlakem nebo autobusem ve dne jsou menší problém než to, že zůstanete někde úplně sama v cizím městě,
@axus - snadno. Jsem o něco málo starší než tazatelka, je mi 23. Moje spolužačka ze ZŠ se v šestnácti letech přes internet seznámila s cizincem, co byl asi o tři roky starší, několikrát přijel on sem, několikrát jela ona za ním, v osmnácti se za ním odstěhovala, snad rok na to měli svadbu, dneska se myslím rozvádí, nebo už jsou rozvedení...
No jasny.
Ale pokud by to bylo jak pisete, tak prece nema pritelkyni, jak sama pise, ale pouze kamaradku pres internet ( je jedno, zda pravou nebo falesnou).
Aby mel clovek pritele / prytelkyni (mysleno jako vztah), tak se s nim prece musi nejak alespon obcas stykat, ne?
A to je to, co mi prave nejde u 15 lete pres pul republiky do hlavy.
@axus - Dneska se "přítel/přítelkyně" označují i známosti přes internet. Spolužačka, o které jsem psala, tomu svému taky říkala "můj přítel," i když se ještě neviděli... Moderní doba.
V patnácti letech nemáš co dmlouvat rodičům. Nesou za tebe plnou odpovědnost do plnoletosti a ani se jim nedivím, že tě pustit nechtějí. Já bych nebyla jiná.
Tolerance zdejších rádců, je jak je vidět podivuhohdná a drzost a nehoráznost některých tazatelů, je neuvěřitelná. Nedovedu si v běžném životě představit situaci, že by se na mne někdo obrátil o radu a místo aby mne slušně poprosil, by řekl: "hele, tohle je můj problém, tak mi koukej poradit a nějaké kecy si nech pro sebe. No a já bych dotyčné osobě věnovala svůj čas a snažila se jí radit. A až by mne dotyčná vyslechla, tak by se ke mně obrátila zády, a beze slova poděkování by ode mne odešla, a ještě bych vlastně mohla být ráda, že mi nedala pár facek. Žasnu.
Zeptala ses proč jim to vadí? Vadí jim tříhodinová cesta před půl republiky nebo to, že jedeš za přítelkyní?
Tak buď jim vadí covid - buseš muset počkat, nebo jim připadáš moc "malá" na takovou cestu. Co jim vymyslet nějaký program poblíž - nějakou hezkou procházku, prohlídku památky..., a přemluvit je, abyste jeli společně autem, dali Tě k přítelkyni, nějak se zabavili a pak byste jeli společně zpět? Nebo když ne oni, co by říkali na doprovod jiného příbuzného dospělého?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.