Když jsem si holil tvář po koupeli mě napadla myšlenka, ja se holim klasickou žiletkou.Jestli v dnešní době se umí chlapi holit tvář klasickou žiletkou. Čím se pánové holite,když je v dnešní době plno moderních holicich strojku,různých druhů troj břibyt, neli čtyř, různé elektrické a podobně. Já na klasickou žiletku a barbus nedám dopustit a pitralon po oholení
Jednou za 3-7 dnů to před sprchou přejedu strojkem na vlasy bez nástavce. Pokud bych zhodnotil přínos, tak ten strojek stál před deseti lety pětikilo a od té doby jsem bez výdajů. Časová náročnost je pod 3 minuty, takže holením strávím asi 4 hodiny ročně.
Přesně jako já. Zastřihávač na vlasy a jednou za 10 dní se sjedu. Pak zapnu vysavač a osaju břity a strojek uklidím. Nulové náklady a jsem spokojen a hned oholen (tedy ne bez vousů, ale tak, jak to mám rád).
Holící strojky s výkyvnou hlavou a jiné nesmysly co se blbě čistí a nebo jsou vodotěsné do sprchy... na co? nepotřebuji!
Já se holím žiletkami Astra (ale nikoli Platinum, ty mě nevyhovují), protože mám dost tvrdé vousy a žádný elektrický strojek, který jsem zkoušel, mě neoholil.
doplněno 08.03.20 12:26:
Ještě uvedu zajímavost, ten "přístroj" (nevím jak ty "hrabičky" nazvat), do kterého vkládám žiletku mám od doby, kdy jsem se začal holit (dostal jsem ho od táty). Jmenuje se Gilette Duo, prostor pro žiletku se otvírá otáčením kroužku na rukojeti a je to už přes padesát let. Stále funguje v pohodě.
Nejde to říct čím se holit a co je nejlepší jednoznačně pro všechny.Každý z nás má jinak citlivou plet,jinak postavený a tvrdý vousy,jinak tvarovaný krk a tvář atd...
Někdo se oholí sekerkou a bude mít plet jak miminko,někdo by skončil na kožním.Já mám citlivou plet vyzkoušel jsem vše.Vyhovuje mi pořádně napařit,vyštětkovat,kvalitní změkčující krém a 4 břit a pak krem pro citlivou plet po holení.A stejně to není ono.Klasická žiletka by bylo utrpení.
Na vojně za komanču byl se mnou kluk vousy hustý,černý,tvrdý jak dráty.Ten byl neštastnej oholil se ráno a sršela z něj krev.Večer při nástupu už to měl černý a škrábal tak ho mazácí zase poslali holit tomu se to nemohlo zhojit nikdy.Toho mi bylo fakt líto.
fugass*
Když chci rychle tak Philips one blade ale jinak (90%) žiletky - obyčejné. Dávají se do strojku tak jak psáno výše vyšroubováním držadla. Tyhle strojky mají různý úhel upnutí (prohnutí) žiletky tak vybrat ten co bude vyhovovat. Jinak přesně jak psáno. 5 břitů pro to nejhladší oholení je po 2 týdnech otupeno a finančně to je ročně masakr.
Já tyhle "vicebřity" nesnesu. Ty moje tvrdé štětiny se napichají mezi břity a pak si jima rozškrábu celý krk. Dřív jsem to řešil klasikou žiletkou, ale teď už jedu jen zasřihovačem Pillips. Akorát mám teď problém, že Olimon zastavil výrobu vody před holením a winsor který je jedinou náhradou prodávají akorát přes eshop. Kdybyste věděli, kde ho prodávají v kamenném krámě tak dejte vědět. Ještě jednou upřesním že mi jde o vodu PŘED holením.
e-shopy nejsou žádný problém, pošlou ti to kam chceš. Někdy to vyjde i za zanedbatelné poštovné, podle toho kam si pro to jdeš. Chce to hledat. Různé Uloženky, Úschovny a pod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.