Dobry den, mam velkou latku 130x150cm a bohuzel z kazde strany je minimalne trochu kriva. Jak mam udelat rovnou caru od ktere potom muzu udelat zbytek mereni/car? Vim ze je to hloupa otazka ale absolutne mne nic nenapada, mam rada kdyz je vse perfektni tak to nechci pokazit :D
pokud máte v dosahu nějaké železářství tak si kupte úhelník 90° a udělejte si podle něj čáru na desku aspoň 50cm a potom si vemte např. pásovinu nebo něco co víte že je na 100% rovné a přiložte to na tu čáru kterou potom podle té pásoviny dokreslíte až do konce. Snad jsem to popsal srozumitelně
doplněno 26.04.21 11:14:
Omlouvám se - až teď jsem pochopil že myslíte ,,látku,, a já jsem měl na mysli ,,laťku,, jako kus dřeva
Pánové se hodně vyjadřují, ale nevím, kolik z nich reálně šije. Záleží na tom, co pro vás znamená kriva. Protože stříhat se musí po směru toho, jak je látka tkaná/pletená. Jinak se vám po ušití zkroutí. Takže stříhat jedině po niti. Jestli je křivě natisknuty vzor, tak je to blbě řešitelé. Buď budete mít krivy vzor, nebo se vám s největší pravděpodobností zkroutí švy. U plátna jde vytáhnout jedna nit a podél toho stříhat.
Čáru uděláte třeba podle násady od koštěte, desky stolu, laťky z roštu postele, tyče z garnýže, žehlícího prkna... Látku ale pak nemůžete stříhat, bude se párat, musíte ji přehnout a zapošít.
Když máš ráda fšechno perfektní, tak si sežeň roli papíru potřebné šířky. Papír není natahovací. Takže papír stačí zatížit a můžeš začít měřit a kreslit. Potom tvar vystřihneš a přiložíš na volně položenou látku, zatížíš a obkreslíš tvar papíru na látku (bez posunování nebo tahání).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.