Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barvení vlasů

Od: veronicak odpovědí: 8 změna:
Ahoj ,
Mám dotaz co si myslíte o tom jestli bych si mohla obarvit vlasy v 13 letech?! Není to moc trhlé?
Moc děkuji předem za vaše odpovědi a názory.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Nedoporučuji. A ve 13 mi to připadá brzo. Navíc v této době je návrat k přirozenosti. Nezapomeň, že vlasy rostou 1 cm za měsíc a za týden už je vidět ty odrosty. Ty pěšinky tvé původní barvy nakonev budou nejvíc přitahovat pozornost a budeš muset dobarvovat, abys nevypadala, jako nějaká šunda stará. Navíc dneska už se ví, že pravidelné barvení může způsobovat rakovinu močového měchýře. Ty látky z barev pronikají do krve a následně do močových cest..

veronicak
hodnocení

Dobře děkuji za radu

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Navíc dneska už se ví, že pravidelné barvení může způsobovat rakovinu močového měchýře. Ty látky z barev pronikají do krve a následně do močových cest...

To jste slyšela proboha kde?

liska5

Četla jsem si o všech příčinách rakoviny močového měchýře, když někdo známý tu rakovinu měl. A toto mne tam docela polekalo, neboť já se barvím nejmíň 35 let.

A myslím, že to nemusí být od věci. Teď ještě co a v jaké barvě je ten karcinogen a u koho má šanci...

A co teď používáte? Je lepší tedy šampónový přeliv?

liska5

Kvůli šedinám jsem začala doma s Palette, a tím se dobarvuju pořád. Vlastně jsem šla tenkrát podle ceny. Kombinuju a míchám si svůj odstín. Barva u kadeřnice jen jednou za těch 35 let a děs. A taky jsem mívala jednu dobu často záněty močáku. Neříkám, že tam byla souvislost. To až jsem si o tom přečetla, tak jsem docela znejistěla...Je to asi sedm let a pokračuji stále stejně. Zatím dobrý.

Děkuji za odpověď. Zkusím Palette color shampoo.

Záněty močových cest jsem také měla, na to mi pak pomohly brusinky.

hodnocení

2x

Vzpomínám. Bylo mi už 18, měla jsem přirozené středně hnědé vlasy. Byla jsem pozvaná sestřenici na svatbu. Tak jsem se chtěla vylepšit. Kosmetika se tehdy sháněla prachbídně, většinou pod rukou. Ale jeden kamarád dělal ve velkoskladu drogerie. Tak mi přinesl barvu na vlasy. Opatrně jsem ji použila, jenom ale na ofinu. Ta mi ovšem zrezavěla, jako zmoklý plech.

Od taťky jsem dostala přímo výstavní facku. Takové, jako se rozdávaly ve Slunci, senu...*smich2* A že na žádnou svatbu nepůjdu, vypadám prý jak k...Měl pravdu. Nebylo to pěkné. Vyřešila jsem to tím, že jsem nakonec ofinu ostříhala. Vypadala jsem pak opravdu jako oškubaná husa, ale to ryzaté už bylo pryč. Na svatbu jsem nakonec šla.

Byla jiná doba, než dnes. Ale od té doby jsem se raději barvám na vlasy vyhýbala. Začala jsem s nimi až někdy kolem šedesátky, kvůli šedinám. A ještě takové nenápadné. Tu facku si budu pamatovat do smrti.

Ve Tvém věku si opravdu nenič vlasy chemií. Máš dost času. Vlasy máš jistě pěkné, barevně Ti je příroda nadělila k Tvému typu. Jenže nespokojený člověk chce pokaždé to, co nemá. Že mám pravdu? :) Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]