Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Lze nějak využít starou ( hořkou) čokoládu?

Od: ponydaysi® odpovědí: 11 změna:
Je nějaké využítí pro starou( hořkou) čokoládu?

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jezevec*
hodnocení

6x
Bude to znít strašlivě, ale jeden můj známej je šéfkuchařem v restauraci oceněný Maurerovým výběrem a hořkou čokoládu láme do guláše. Je až neuvěřitelný, jakou to udělá naprosto luxusní chuť...
hodnocení

To zní skutečně neuvěřitelně. Nikdy jsem nic takového neslyšela a ani nejedla. Děkuji za tip.
jezevec*

Taky jsem myslel, že si ze mě dělá srandu.Nedělal. 100g 70% hořký čokolády na 10 porcí guláše vynese tu výslednou chuť do výšin nebeských...

Nezní to strašlivě - já to dělám taky. Kdysi mi to jako "tajemství" prozradil jeden kuchař-profesionál, když byl pod vlivem *smich*Taky jsem nevěřila, dokud jsem nevyzkoušela - ale musí být hodně hořká. Dá se nahradit i kvalitním kakaovým práškem. Nakonec v mexické kuchyni se používá celkem běžně.

pb®

Mám pocit, že spousta receptů vznikla tak, že někomu něco omylem spadlo do hrnce a bylo mu líto celé jídlo vyhodit, tak to zamíchal, ochutnal a ono to šlo.

 

72mona
hodnocení

5x
Nalámat do těsta na bábovku, upéct, sníst *mnam* M.
hodnocení

Také vyzkouším. Děkuji.

 

hodnocení

5x
avatar magdon

Staré hořké čokolády se nebojte. Může mít šed povlak, ale pokud jinak vypadá normálně a nehýbou s ní červi, tak je jedlá.

Našel jsem cca 15 let po svatbě na půdě čokoládu v bedně s odloženými svatebními dary. Na té půdě se spolu s ročními obdobími střídala teplota mezi -10 a + 40 stupni. Čokoláda měla sice prapodivný tvar a lehce našedlý povrch, ale chutnala normálně a nic mi po ní nebylo ;).

 

hodnocení

2x
Kvalitní, hořká čokoláda by měla být stále dobrá.
Když jí nechceš jist, tak upeč třeba jednoduché Míša řezy.
Ty se polevaji čokoládou.
hodnocení

Děkuji. Ostatní mi radili jen udělat z toho masky na obličej, nebo do koupele.Tim jsem si ,ale nebyla jistá.

 

hodnocení

1x

Čokoláda je jedna z potravin, která při uchování v chladu a tmě nepodléhá zkáze , nezkazí se. Pokud se po uchování v teple na ní utvoří šedivá vrstvička, to je vysrážený tuk, i ta přesto se dá jíst . Jinak čokoláda má mnoho způsobů využití - horká čokoláda- v mléce, polevy, do těsta a určitě i další. Nedávno jsem četla, že při vykopávkách objevili med a ten byl stále jedlý, jinak snad rýže, luštěniny, koření atd má v podstatě neomezenou trvanlivost.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]