Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Prošlá mozzarella

Od: mozzarella odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, v lednici jsem našla prošlou mozzarellu, spotřební datum je do 7.4.
Můžu ji ještě jíst nebo už bude zkažená? Popřípadě mohla bych ji aspoň zapéct třeba s těstovinami nebo do tortilly?

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jiri*
hodnocení

3x
Tak pozor :D. Nová zkušenost. Počkal jsem dva dny projistotu než napíšu. :D Našel jsem v lednici mozzarellu (Albert kvalita)...datum spotřeby 17.8.2021 a snězeno 17.1.2022 :D. Otevřel jsem, podíval se, očichal a ochutnal. Místy se roztéká, jak byla nasáklá syrovátkou a musím říct, že byla výborná, tak jsem jí zapekl s těstovinami a super. Jak je neprodyšně uzavřena v syrovátce, tak vydrží fakt dlouho. Takže za mě se nemáte proč obávat. ;)

 

asd1
hodnocení

2x

Otevři a uvidíš jestli smrdí a je hnusná nebo ne.. Jako u jabka, taky poznáš jestli je shnilý a nepotřebuješ trvanlivost na den...

 

max*
hodnocení

1x
Mozzarella je neprodysne uzavrena, jeste plave v syrovatce, bez pristupu vzduchu,
ta vydrzi klidne dele, nez je doporucena doba spotreby. Syrovatku dejte psovi a uvidite, jak mu bude chutnat. Ostatni syry muzou chytit plisen i pred dobou spotreby.
Prosla mozzarella pouze nebude mit tolik zdravych kultur, je nejkepsi jist co nejcerstvejsi, tam uz k dozravani nedochazi jako u parmazanu.

 

hodnocení

0x
avatar anzionka

Sněz ji, a pak napiš, jak to dopadlo.

 

72mona
hodnocení

0x

Kupuji tu v Lidlu. Taky se mi už stalo, že mi prošla asi o týden. Otevřela jsem, očichala, ochutnala...a byla výborná. Udělejte to samé a dle čichových a chuťových poznatků jednejte. M.


doplněno 19.04.21 13:19:

No vidíte, tak jen žádnou paniku, prostě ochutnejte;) Věřím, že bude taky výborná.

mozzarella
hodnocení

Taky kupuji tu z Lidlu

 

hodnocení

0x

Ta mozzarella určitě nebyla dobrá do 7.4. a 8.4 nebyla najednou zkažená! Spolehni se trochu na své smysly, prohlédni ji na plísně, očuchej ji na aroma a pokud neshledáš nic podezřelého, klidně ji použij. Tepelná úprava pak jistotu nezávadnosti jen potvrdí.

A ujasni si termíny: Datum minimální trvanlivosti, datum doporučené spotřeby apod.

 

arrol
hodnocení

0x

Zdravím,

jak už tu zaznělo - zkuste ji otevřít, prohlédněte ji, jestli neuvidíte náznak plísně, očichejte a kousíček ochutnejte. Pokud už by byla jetá, poznáte to určitě po chuti.

Pokud bude dobrá, stejně bych ji radši tepelně upravila, což ostatně sama navrhujete :)

 

liska5
hodnocení

0x

Kdyby byla zkažená, tak je hořká a nechutná. Jinak bych ji snědla. To zas není tak dlouhá doba a v ledně...

 

hodnocení

0x
avatar arne1
A proč by to měl být problém?

 

hodnocení

0x
avatar clayman
Bude v pohodě, pokud ne poznáte na chuti. Pokud chutná normálně není co řešit. Zkaženou poznáte.

 

hodnocení

0x
avatar marunaa

To už je dlouhá doba, už bych ji nejedla. Starou vyhoď, kup si novou, přece se z toho nepo...*stop*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]