Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pesto z medvědího česneku s ořechy?

Od: id odpovědí: 5 změna:

Zdravím, prosím o radu. Přidáváte do pesta z medvědího česneku ořechy nebo parmazán?

Nemá někdo odzkoušený recept na množství soli do pesta? Receptů lze nalézt hodně a množství soli se liší v jednotlivých recptech až pětinásobně. V loni jsem pesto dělala od oka, jen sůl a olej, bylo výborné, nic jsem si nenapsala a teď vím, že nic nevím *smich*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

nebylo by vhodnější udělat pesto čisté. Sýr nebo ořechy vždycky přidat můžete čerstvě.

id
hodnocení

Z 1,5 kg lístku medvědího česneku se dá vytvořit cokoliv. Čisté pesto je už hotové, ale mám ráda novoty a změnu. Právě že jsem vyhledala recepty s ořechy nebo parmazánem, tak mě zajímalo, zda to někdo nedělá.

72mona
hodnocení

0x
No, jsem za rejpala... Kde seženete na svém jeden a půl kila medvědího česneku? Opakuji, na svém. Nebo jste ta paní, co vláčela tři narvané igelitky z chráněného území? A já si říkala, kdo fakt potřebuje tolik medvědího česneku... M.
id
hodnocení

Na svém a sousedovém pozemku česnek můžeme kosit kosu (samozřejmě s trávou, proto sbírám ručně). 1,5 kg se vleze do dvou košíků na hřiby. Z tohoto množství je 10 skleniček od přesnidávky. Rozděluji do 5 rodin a na každou vyjdou 2 kusy. Zdá se vám toto množství na rok hodně?

Jinak mimo chráněné území není zakázáno medvědí česnek sbírat. Já dokonce z každého trsu česneku ustříhnu jen 2 lístky, aby mohl v klidu růst dál a vykvetl, tím se neustále množí sám.

honzin*

Mono je to mánie, česneková. Sleduji každý rok kousek od nás, jak sběr mimo chráněné území není zakázán a jak to každý sbírá citlivě k přírodě... Jen 2 lístky z každé rostliny... Ale ouvej, když ony se tam vystřídají snad stovky lidí *plac*Ale každému to přeju, kdo to sbírá citlivě a ve svém okolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma medvědí česnek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]