Nejste přihlášen/a.
Dobrý den je mi už 12, skoro 13 a vůbec mi nerostou prsa. Všechny holky už jprsa mají aspoň takový špičky jen já ne a je mi to trapný. Vážím jen 34 kg a ještě mi nerostou chloupky a ani jsem to nedostala. Chci se zeptat jestli když stloustnu tak mi porostou a jestli mi napřed musí růst chlupy a pak až prsa? A pak se chci zeptat estli to dostanu když budu vážit 40 kg.
Nejdřív Tě nastarují hormony. To je ale u každé jinak. Takže ještě počkej. Bude to brzo. Tak ještě trochu povyrosteš. Jak příjdou menses, tak ten růst není už tak rychlý. V jednom jsi to ale odhadla, Ženské hormony jsou závislé na tuku, potřebují podkožní tuk. Mně třeba, abych mohla otěhotnět, vyloženě nakázali přibrat 5kg, aby menstruační cyklus nevynechával. To sice bylo sportem, ale podstata je stejná. Zatím zdravě jez listovou zeleninu, zelenou petržel, mandle, ořechy, lib.maso, sušené švestky, meruňky, luštěniny... V tom je železo Fe. Někdy totiž menses nejsou, když má dívka málo železa. Tím pádem je chudokrevná a tělo železo potřebuje pro krvinky. A při menses jsou jisté krevní ztráty. O železo se ochuzujeme, když jíme výhradně mléčnou stravu. Tak přemýšlej, jestli jíš pestře. Najdi si, v které potravině jsou fytoestrogeny, hormony podobné ženským / soja, semena, štýrské dýně,../. .A klídek, znám dívky, co to dostaly až po 15 roce věku a jsou O.K...
Když uvádíš věk a váhu, tak je třeba uvést i výšku.
Měřím 156 cm . To můžu mít menses i když nemám vubec chlupy tam dole ani v podpaží? A prsa rostou jak brzy před menses?
Nejdřív začnou tmavnout chloupky. A jelikož hormony účinkují v celém těle naráz, tak se rozjedou změny na všech místech, tudíž i v prsou, vaječnících a v děloze. Jen někde to není tak vidět.
Mám pocit, že se příliš pozoruješ a jsi zbytečně netrpělivá.
Je jí 12. Ona nemyslí na chlapy, ona soupeří se spolužačkami, kterým nakukala, že už dostala menses. No a teď se bojí, že se její lež provalí...
Na hloupý dotaz-hloupá odpověď !Jinak přečti si celé vlákno a už přede mnou máš spoustu odpovědí a správných-z toho vyplývá,že se Ti nelíbí a že chceš konkrétní termín. Takže místo brouzdání a psaní dotazů na poradte začni studovat a možná se dozvíš daleko víc zajímavostí a to nejen o lidském těle a jeho vývinu, ale i o spoustě další věcí kolem nás!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.