Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy mi začnou růst prsa

Od: alka* odpovědí: 30 změna:

Dobrý den je mi už 12, skoro 13 a vůbec mi nerostou prsa. Všechny holky už jprsa mají aspoň takový špičky jen já ne a je mi to trapný. Vážím jen 34 kg a ještě mi nerostou chloupky a ani jsem to nedostala. Chci se zeptat jestli když stloustnu tak mi porostou a jestli mi napřed musí růst chlupy a pak až prsa? A pak se chci zeptat estli to dostanu když budu vážit 40 kg.

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Neboj, všechno bude. Holt máš vývoj trošičku pozadu. Poznámky spolužaček ignoruj. Určitě se nehrň do vynucené úpravy váhy! Tím nic nevyřešíš.

hodnocení

3x

Bude ti 13, brzy tedy půjdeš na preventivní prohlídku. Klidně tam řekni, že tě tohle trápí, ale dětský lékař/ka tvůj správný vývoj určitě sleduje. Buď v klidu a dej tomu čas, puberta prostě začíná u každého jindy.

alka*
hodnocení

Z prohlídky mám docela nervy..

Není důvod ;)

alka*
A co mi bude dělat, když ji to řeknu. Může to být nějaká nemoc?

liska5
hodnocení

2x

Nejdřív Tě nastarují hormony. To je ale u každé jinak. Takže ještě počkej. Bude to brzo. Tak ještě trochu povyrosteš. Jak příjdou menses, tak ten růst není už tak rychlý. V jednom jsi to ale odhadla, Ženské hormony jsou závislé na tuku, potřebují podkožní tuk. Mně třeba, abych mohla otěhotnět, vyloženě nakázali přibrat 5kg, aby menstruační cyklus nevynechával. To sice bylo sportem, ale podstata je stejná. Zatím zdravě jez listovou zeleninu, zelenou petržel, mandle, ořechy, lib.maso, sušené švestky, meruňky, luštěniny... V tom je železo Fe. Někdy totiž menses nejsou, když má dívka málo železa. Tím pádem je chudokrevná a tělo železo potřebuje pro krvinky. A při menses jsou jisté krevní ztráty. O železo se ochuzujeme, když jíme výhradně mléčnou stravu. Tak přemýšlej, jestli jíš pestře. Najdi si, v které potravině jsou fytoestrogeny, hormony podobné ženským / soja, semena, štýrské dýně,../. .A klídek, znám dívky, co to dostaly až po 15 roce věku a jsou O.K...

Když uvádíš věk a váhu, tak je třeba uvést i výšku.

alka*
hodnocení

Měřím 156 cm . To můžu mít menses i když nemám vubec chlupy tam dole ani v podpaží? A prsa rostou jak brzy před menses?

liska5

Nejdřív začnou tmavnout chloupky. A jelikož hormony účinkují v celém těle naráz, tak se rozjedou změny na všech místech, tudíž i v prsou, vaječnících a v děloze. Jen někde to není tak vidět.

Mám pocit, že se příliš pozoruješ a jsi zbytečně netrpělivá.

alka*
Když já už holkám psala, že jsem to už taky dostala. Mám strach že jestli se pude do školy tak to poznají ze jsem kecala. Vůbec nevím co mám dělat, ani uz to mají všechny krom mě.
liska5

Nic takového nikomu neříkej, pak se budou bavit na Tvůj úkor. A koukej přibrat. někdy jsou na začátku menses nepravidelné, i po několika měsících.

petra1
hodnocení

2x
Ahoj.
Moc dobře tě chápu.
Mne prsa začaly pořádně růst až ve 14ti,taky jsem byla zoufalá, všechny holky už něco měly, já pořád nic. A hádej, teď mám prsa dokonce větší než většina z nich.
Dockej času, jsi prostě trochu opožděná všechno přijde.
alka*
hodnocení

Děkuji. Mám strach že to není normální protože holky měly chloupky když jsme chodily na plavání ve čtvrté třídě už hodně a já v sedmý vůbec.
petra1
Hele, úplně v klidu. Prostě jsi trochu opožděná, jednou ta puberta přijde, toho se neboj.
alka*
Trochu? Spíš mega opožděná. Ale proč zrovna ja? Normálně jím zdravě, sportuju a nedržím žádný diety. Můžou mi vyrůst trochu aspoň do září?
liska5

Co plašíš?! Jsi úplně v normě. Měli jsme ve třídě několik holek, co to poprvé dostaly ve 14. Tak ze zeptej na té prohlídce, co dělat, když jsi to ještě nedostala. Myslím, že doktorku pobavíš.

alka*
Ti tam radši nepudu, než abych ji bavila.

jnvdf
hodnocení

2x
Většinou jsou nejdříve chloupky, Prsa, potom menstruace. Buď v klidu, do 15 let se toto neřeší, až po 15 letech věku by ti doktorka možná dala injekci na vyvolání menstruace.
alka*
hodnocení

A to bych pak musela na gynekologii?

nnf
hodnocení

1x

Na 13 let máš dost nízkou váhu, ale možná máš takovou drobnější, malou, ještě spíše dětskou postavu. Tak dospívání bude asi trochu opožděno. Nezanedbávej stravu, dostatek ovoce, zeleniny, také maminka by měla o to dbát.

joudic*
hodnocení

0x
tak ono to chvili trva, kazdy to ma jinak, v 16ti uz tam budou na 100% ;) Jinak je spousta chlapu, kteri maji mnohem radsi malinky roztomily nez obri placacky nebo melouny, nedejboze silikon.. napr ja. Na gyndu je casu dost, treba az nekdy na stredni skole.
liska5

Je jí 12. Ona nemyslí na chlapy, ona soupeří se spolužačkami, kterým nakukala, že už dostala menses. No a teď se bojí, že se její lež provalí...

alka*
Já s nima nesoupeřím, ale nechci být jak malá když vsechny už nosí podprdu. A ani menses ještě nechci, ale tak aby to nebylo poznat.
joudic*
no hele bud za opozdeni jenom rada, zatimco z nich budou ve 30-40 letech mařeny, na tebe se porad bude dat divat.

hodnocení

0x

kdy? no až 5.4.2023

alka*
Opravdu děsně vtipné.

Na hloupý dotaz-hloupá odpověď !Jinak přečti si celé vlákno a už přede mnou máš spoustu odpovědí a správných-z toho vyplývá,že se Ti nelíbí a že chceš konkrétní termín. Takže místo brouzdání a psaní dotazů na poradte začni studovat a možná se dozvíš daleko víc zajímavostí a to nejen o lidském těle a jeho vývinu, ale i o spoustě další věcí kolem nás!

A ještě maličkost-dcera 31 roků si donedávna stěžovala, že má malá prsa, nyní zase že je má velká-prostě dítě to pak dokáže změnit.

pb®
hodnocení

0x
Růst poprsí je individuální. Mě narostla prsa za která se nemusím stydět až po dvou těhotenstvích a po 30 roce života. Do té doby jsem měla prsa velikosti stěží 75A, ještě v prváku na střední jsem chodila bez podprsenky. Moc jsem tě asi nepotěšila.
alka*
Me by stačilo aspoň trochu, aby byly vidět v plavkách a tak. A jestli začnou růst hned na začátku puberty, nebo napřed musí růst chloupky tam dole a jak dlouho to pak trvá.
liska5

Vždyť Ti už odpovědělo tolik lidí a ty stále meleš svou. Přeji Ti co nejdříve obrovský prsisika, a bohaté ochlupení až na stehna. Spokojená?!

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]