Nejste přihlášen/a.
Hodina stačí, ale proč vařit?
Nejlepší je na omastku opéct v kastrolu do sklovata nakrájenou cibuli a k tomu přihodit tuhle hromádku masa. Posolit, opepřit a trochu kmínu, pak míchat, až se vše trochu opeče podlít trochou horké vody a pod pokličkou pomalu dusit. Až se voda vydusí, tak to zaprášit lžicí mouky, zamíchat a opět podlít a dodusit.
Nebo ochucené upéct v troubě či remosce. Třeba s kouskem špeku.
Krásná a přesná odpověď! Taky by se nemělo zapomínat, že se maso vaří dvěma způsoby = 1.ve studené vodě vznikne vývar a takto vařené maso přijde o spoustu cenných látek. 2. maso vhodíme až do vařící vody a dostaneme vařené maso k dalšímu použití ..Stejně se ohřívají uzeniny nebo uzené maso. Kdo to vhodí do studené vody, tak potom na talíři získá cosi jako vyvařenou hadru. Správně uvařené uzené s kořením je šťavnaté a voňavé.
Pokud používáš kvalitní maso na minutky, tak se dá uvařit i dříve. Dobrý kuchař ale uvažuje ekonomicky a minutkové maso do guláše atd nedává. U vepřových líček by sis po 20 minutách moc dobré jídlo neužil. Řádně udešená budou ale chuťově někde jinde než to minutkové maso.
Dobu přípravy ovlivnňuje dost faktorů.
Ať je to jakkoliv ,je to půl roku staré téma a věřím, že maso už má uvařené.
Pri vareni a duseni hodina stacit nemusi,nekdy je treba o par minut vic.
Pokud vam nekdo tvrdi,ze hodina by stacila i stare krave,nevi o vareni vubec nic!
O vaření nevím nic. ALE pokud do vařící vody vhodím maso o pokojové teplotě, tak já snad nikdy nic nevařil dýl než 20minut. Když je nejhůř, tak si kousek vyndám vedle na talíř a překrojím ho. Podle barvy a vytékající šťávy poznám, jestli už to je, nebo nee.Proboha, vařit maso dýl než hodinu?! Takový vyvařený maso si pak klidně jezte sami. Děkuji, tohle nechci a nemusím!... Nejsem vyučený kuchař, ale vařil jsem už nějaký rok a prolezl a projedl kdeco všude možně. Tady je vidět ta intelektová úroveň národa... Nakonec já potkal správce rekreačního objektu, co večer hostil lidi a suše se chlubil, že dokáže vyrobit jakékoliv víno = přidáním tresti...hahaha. Ono záleží také u citlivých lidí na osobě kuchaře, kuchařky! Dali sme si s bráchem v jedné restauraci oběd a po něm nejlepší bramborák, co sem kdy jedl = byl měkký a chutný. Za dva týdny sme tam jedli znovu stejné jídlo a žádná sláva! Pak mě to napadlo a já se zeptal číšníka, kolik mají kuchařů? Měli dva, co se střídali ... Měl sem známého kuchaře, který tu práci nenáviděl a jídlo na talíře házel jak zedník maltu ...Citlivý = senzibilní člověk to jídla ucítí ...
Nedávno jsem podobné kostky koupil v akci v Penny. Vepřový guláš je podle mne nic moc, tak jsem kostky rozklepal a byly z toho výborné řízečky. Jinak myslím, že za hodinu vaření už budou kostky na padrť, hodina by stačila i staré krávě, tohle je prase...
Do hodiny se vejdete, ale proč vepřové kostky na guláš vařit? Bylo by lepší orestovat na cibulce a podusit. Ale je to vaše věc. Možná máte nějakou dietu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.