Dobrý den, včera jsem poprvé dělala koblihy- podle klasického receptu, ale jsou hrozně mastné. Zkoušela jsem je otírat ubrouskem, ale ani to nepomohlo. Jak je smažíte vy, aby byly jako z pekárny?
Přidejte do těsta tak asi jednu lžíci rumu. Koblihy při smažení nebudou tolik sát tuk. Když se koblihy smaží v tuku, tak prostě úplně suché být nemůžou a ani by nebyly dobré. Ale napoprvé je máte pěkné.
Dobrý den, mamka, když dělala koblihy, tak je vyndávala z oleje za pomocí dvou vidliček a každou nechala nad nádobou déle odkapat - a to bylo vše. Myslím si, že správná kobliha má být mastná a ty Vaše vypadají suprově (lepší, než ty oschlé z obchodu, resp. ty balené). Zdravím!
doplněno 16.04.21 08:12:
tesi - berte to jako správnou vlastnost koblih (asi jako, že cukr je sladký sůl je slaná) .
tesi
Aha, děkuji. To máte pravdu, lepší než ty suché, okoralé z obchodu. Na fotce to teda moc vidět není, ale mastné po ochutnání jsou dost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.