Nejste přihlášen/a.
Prosím, prosím má někdo recept na švestky v anglické slanině. Někdo je nakládá do alkoholu a poté je zabalí případně osmahne na oleji.
Jde mi konkrétně o tip kdy se švestky zabalí do anglické a uloží tuším na 14 dní do lednice...
Mám je čerstrvé, tak mne zajímá zda je to na závadu či ne. Nějak jsem zapomněla recept, tak prosím prohlédněte své ověřené návody na přípravu. Děkuji všem za laskavost.
Ó, nikoliv čerstvé! Je to opravdu labužnická záležitost a mám dojem, že jsem ji tu už před pár lety zmiňoval. Jedná se o sušené, v alkoholu naložené a pak vypeckované plody, v mém případě jsou později pecky nahrazeny mandlemi, a pak dále upravované. Jde to obalované ve slanině a pražené, stejně tak lze švestky opatřit čokoládovým a pak i kakaovým obalem... Možností spousta!
Je to asi týden, četla jsem tento recept v nějakém časopise - kouknu jestli ho mám ještě doma. Určitě to ale byly grilované švestky. Tak zatím přidám tyto:
Sušené švestky v anglické slaniněRychlá a netradiční pochoutka, kterou neurazíte žádnou návštěvu. Jen si nezapomeňte dát včas marinovat švestky!
15 min , chuťovkaŠvetky omyjeme, osušíme a přibližně hodinu je necháme marinovat ve slivovici.
Plátky slaniny rozpůlíme, potřeme hořčicí a zabalíme do nich naložené švestky.
Balíčky položíme na plech a v troubě nebo na grilu asi 5 min rozpékáme.
Pak spíchneme párátkem a můžeme podávat.
Ingredience:slivovice | 1 hrneček |
dijónská hořčice | 1 lžíce |
sušená švestka | 20 ks |
libová anglická slanina | 10 plátků |
A pro zapřísáhlé abstinenty jsem našla recept, kdy švestky se namáčejí do medu a dále už je postup stejný.
Zdravím lidko, snažila jsem se dodržet technologii u obou návodů tak uvidíme jaký bude výsledek. Jo a jen tak mimochodem někde jsem zahlédla blahopřání k Vaším krásným 25 tinám , které nějakým záhadným způsobem zamrzly a už se nechtějí načítat.Mám to podobně. Je příjemné zjistit , že slavíte ve shodný měsíc jako já. Tak tedy Vám přeji nůší zdravíčka , plno prosluněných krásných dnů a spoustu úžasných praktických a vtipných odpovědí.
Pěkný zbytek večera bez mlsání.
Díky malvinko, takže taky rak? To jsme my holky - rodinný typ, že? :D Ale ano, jsem jak kvočna a mám je ráda okolo sebe. Ale také mi nevadí, když se rozloučí a já sednu k počítači a věnuju se partě na poradně. Mám je všechny v kružnici cca 200 až 500 m, takže je zde mám každou chvíli. Protože jsem dělala přípravu na zítra - na dva dorty pro ty nejmenší, byla jsem z toho celá přeslazená a tak jsem sáhla do ledničky pro skvělou česnekovou klobásku, co mi dneska dcera přivezla z Polska. Taková ta syrová a přepychově okořeněná. Ale dala jsem si ji bez chleba a bezvadně srovnala tu sladkost. Takže jsem zhřešila, přiznávám to bez mučení. Hezký večer všem!
Sama jsem ty švestky ještě neochutnala a ani si nedovedu tu chuť představit. A myslím malvinko, že je zbytečné je nechávat 14 dní v lednici - bůhví, co by ta anglická za tu dobu provedla.
Aha tak to zřejmě někdo trošku popletl,ale ráčka mám kamarádku ze střední a ta neměla chybu kámoška na život a na smrt a ten humorný nadhled... no jo potvůrka utekla mi do Anglie, ale vede se jí dobře což je moc důležité.
Info pro mé rádce,, švestičky z naší ,, právě vytažené z trouby jsou velmi zajímavé chuti a nádherně voní. A musím se přiznat lázně ze slivovice měly celou noc nějak jsem nestíhala. Nutno ovšem podotknout, že i nálevu plumky prospěly a to jsem téměř abstinent.
Malvinko, to září se tam vloudilo se svátkem svaté Ludmily - jinak je to červenec. Ale skutečně jsme měli (a ještě budeme mít) září přímo nabité. A bylo to bezva, poslední oslava v pátek a opět vydařená. A to je moc fajn! Tak to má být. Nás nějaká krize a politické hrátky našich nejvyšších nemohou rozházet.
Jenom je mi líto těch, kteří by chtěli pracovat, ale práci nemohou sehnat. Těm držím palce! Hezký večer!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.