Nejste přihlášen/a.
Přeji krásný den, dostala jsem darem hrnec pro pomalé vaření a ačkoliv ráda vařím a experimentuji, tak teď jsem zcela bezradná. V archivu jsem nic použitelného nenašla, na webových stránkách taky ne, tak snad se tu najde někdo ochotný podělit se o zkušenosti. Mám typ Russell Hobbs na 3,5 l, dá se použít na sklokeramice. Máte nějakou radu? Díky
Já právě žádné recepty na webu nemůžu najít. Budu ráda i za odkazy...
Děkuji za názory a nápady, už jsem zatím o něco pokročilejší. Měla jsem tu materiál na sekanou, recept sice nikde nebyl ( nenašla jsem ), ale zdařilo se, sekaná je přímo výstavní, šťavnatá, nevysušená. Pro jistotu jsem ji předem ze všech stran opekla na pánvi, to by se ale dalo udělat i v tom hrnci a pekla jsem na vyšší stupeň (high). Příště tam dám rovnou i zeleninu, bude skvělá omáčka.
Jestli správně chápu, co že to máte, pak význam je v tom, že je to na elektřinu. To, že se z toho dá vyndat hrnec a postavit na kamna je vedlejší. Řekl bych, že pomalý hrnec je k tomu, že se v něm (především) maso připravuje tak čtyři hodiny při teplotě lehce nad 100 °C. Nemusí se hlídat a výsledek je šťavnatý. Nebo guláše, omáčky apod.
Ale třeba se ozve někdo, kdo to má. Já ne. U nás ke stejnému účelu dáváme obyčejný kastrol do trouby.
Rozdíl bude ve spotřebě energie.
Ten pomalý hrnec bude brát méně. Je to menší prostor než vytápět celou troubu.
Ovšem trouba má mnohem lepší izolaci. A v zemi, kde se topí od září do května není teplo až taková ztráta, že ..
Nejde sice o konkrétní odpověď na otázku, spíše jako o příspěvek do diskuse ze zkušenosti. Já osobně preferuji a používáme 2 automatické elektrické tlakové hrnce, pro rychlé a hospodárné vaření. Uvaří a podusí rovněž samy a bez hlídání, jako pomalé hrnce a také bez produkování a odpouštění páry, ale hlavně rychle a podstatně hospodárněji, co se týká spotřeby el.proudu. A to pochopitelně i proti klasické plotýnce. Uvaří většinu příloh, zeleniny, polévky, masa uvaří a podusí a to vše rychle a bez nutné kontroly a hlídání. Vzhledem k tomu, že nedochází k odpouštění páry a odvětrávání, zůstávají určitě i chuťové aspekty potravin více zatelné. A u většiny známých, kteří zkusili používat hrnce na pomalé vaření, jsou tyto hrnce využívány podtatně méně, než tyto automatické "papiňáky", případně už od jejich užívání dokonce upustili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.