Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlý oběd

Od: merlin odpovědí: 28 změna:
Jaké rychlovky si vaříte k obědu? Celé dopoledne mám většinou online výuku a u té vařit nestíhám, takže můj oběd jsou většinou těstoviny s něčím-kečupem,kupovanou omáčkou,cukrem a mákem nebo mlékem a sýrem. Občas si taky dělám ,,rizoto"-rýže s mraženou zeleninou nebo zapečené brambory. Když mám trochu času tak i kuskové ovocné knedlíky nebo maso s bramborem. Skoro vždycky ale nestíhám takže mám různé polotovary nebo právě ty těstoviny. Toho už jsem se fakt přejedla, takže se na vás obracím s otázkou: Co vy a rychlé obědy?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

5x

Teď budu za protivu. Celé dopoledne máte výuku, chápu. Ale nechápu proč si neuvaříte pořádné jídlo odpoledne a druhý den v poledne si oběd jen ohřejete? Proč to musí být rychlý oběd?

Váš jídelníček je katastrofální.

merlin
hodnocení

Občas to tak dělám, ale někdy prostě ani odpoledne není čas...dělám úkoly a většinou se aspoň na dvě hodiny chodím projít ven a večer si mi už pak vůbec nechce. Moje obědy opravdu nejsou fakt nic extra, ale pokud si něco připravuji dopředu, snažím se, aby to bylo trošku zdravější.

hodnocení

5x

Uvařila bych si den předem a pak jen ohřála. Upravené maso můžete mít i na dva dny a jen dodělat přílohu.

hodnocení

5x

Červená čočka s vajíčkem je do 13 minut. Kuskus se sýrem/mozzarellou/cottagem/plechovkou tuňáka máš za 5 minut. Jinak co dát do trouby třeba rybu/maso během přestávky a přijít k tomu až za 45 minut. Hlídat to nemusíš a přijdeš k upečenému.

hodnocení

3x

Orestovat mleté maso, dát na to prohřát Neapolskou, nebo Bolognes směs + těstoviny.

Brambory + plátek masa.

Orestovat na kousky nakrájené kuřecí, zalít vodou, přidat pytlík mrazené zeleniny, provařit, zahustit + rýže.

max*
hodnocení

3x
No, tady nekdo neumi spis varit.
Kecup, ehh, to jsem nejedl 15 let a to si myslim, ze nijak extra zatim nevarim.
Jeden znamy Ital mi rekl, ze oni ji testoviny na veceri klidne kazdy den. Pozor, ale pokazde jinak upravene. Tam bych hledal inspiraci, jejich kuchyne je fakt skvela.
Mala napoveda: misto kecupu pouzivam cela rajcatka, ktere klidne prihodim na 5 minut k vareni testovin.
Testoviny jsou vetsinou hotove za 20 minut, kdyz pripoctu vodu ve varu z rychlovarne konvice a nahrati hrnce, 15 minut celkem. Behem te foby nachystam vse ostatni.
Ryze 15 minut + 3 minuty voda. Mezitim udelam steak a prilohy.
Palacinky, livance, no je toho hodne, co jde vymyslet. A mikrovlnku opravdu nemam, pritom kazdy den zvladnu teplou veceri.

hodnocení

3x

Také se domnívám, že byste si mohla najít čas a uvařit si navečer na druhý den. Upečte si kuře, sekanou, udělejte si bramborovou polévku, nebo vuřt guláš. Čočka, hrách, fazole...Jako rychlovku na kterou se ptáte - chleba ve vajíčku, knedlík s vejcem, topinky..

pb®
Teď přemýšlím, co z vyjmenovaného je krom luštěnin zdravé a výživově hodnotné jídlo. Ano ptala se na rychlé, ale vuřt guláš či topinka? Já neobětuju svůj čas na vaření nezdravých hnusů. Nechť si hodí do trouby rybí filet a uvaří brambory a nějakou zeleninu. Do 20 min má zdravé jídlo na stole. Jistě má i přestávku, o které zvládne oloupat a nakrájet 3 brambory, rybí filet vyndá z mrazáku už ráno, pokapat citronem, před pečením okořenit a pokapat olivovým olejem. Brambory na vaření zalít vařící vodou z rychlovarné konvice, tím se taky ušetří spousta času. Není důvod když člověk vaří jen pro sebe, aby jedl topinky ( občas na chuť ano) a vajíčka.

hodnocení

3x

Jo, taky mám zkušenost. Jídlo jen pro jednoho, vybíravost, téměř bezmasá strava + někdy na oběd 30-45 minut = dost často jsem bez oběda.

Ale když si chci jíst něco lepšího, než to co Vy, tak taky vařím den dopředu. (Málem mě trefilo, když mi doktorka navrhla, abych si vyzkoušela antihistaminovou dietu. Naštěstí se intolerance neprokázala.) A teď v teplejším počasí je to snazší. Nakrájet rajčata, na to mozzarella s bazalkou a olivovým olejem. Nebo jen tak talíř zeleniny + vejce/tuňák/sýr + malý kousek pečiva. Někdy pohankovorýžová kaše.

1x za 14 dní si něco objednám z restaurace a taky jsem přišla na to, že britský způsob sendviče k obědu a velkého jídla k brzké večeři taky není vůbec špatný.

mnam*
hodnocení

2x

Krom zmíněného třeba palačinky, plněná tortila, salát, bohatěji naplněné tousty.. Rychlá je i příprava bulguru a kuskusu.

kepler*
hodnocení

1x

Dělám si guláše, pečené maso, omáčky špenát nebo kapustu, bramborový knedlík, rýži atd. do zásoby a v lednici to vydží 4 dny při 3 - 4o. V MW je to ohřáté za 2 min.

hodnocení

1x

Noky (u nás v Podkrkonoší zvané hopdovody) se smaženým vajíčkem - komplet hotové za pět minut.

merlin
Dekuji za napad!

iv®
hodnocení

1x
Zdravím, víte mám dceru na on line vyuce, která odmítá abych ji vařila je ji 14... Takže ani mnohdy nechci vědět co obědvá a dopreji ji spíše kvalitnější večeři, ale.. Stále má k dispozici maso, zeleninu, brambory... Takže je schopna si hodit v přestávce brambor do hrnce, a pak následně maso na gril, lehký zeleninový salát zvládne také to vaření odpoledne nebo večer bych vypustila, za prvé nechutná to jako čerstvě připravene a taky dle své dcery vidím že i v podvečer dělá úkoly na další dny. Je pravda že někdy se ji nechce, pak sáhne po chlebu, šunce či sýru... Ale vždycky se dá vymyslet něco plnohodnotného, co je schopen člověk vytvořit během chvilky.

hodnocení

1x

Rychlé obědy moc neprovádím, zde seznam, který výmečně praktikuji:

Dětská krupice! ...do 5min

Pohanka (čočka, těstoviny, ...) + cibulka a nakrájená osmahlá šunka... do 15min

Rybí prsty s chlebem ... do 5min

Můj experimentální salát, na oběd asi ne, ale večeře je to skvělá: nakrájet 5listů z hlávkového salátu-5listů, 2lžíce majonézy, mozzarela, malá cibule

ananao
hodnocení

1x

.. nejlepší jsou ty knížecí rady ať vaříte den předem :)

Rychlý oběd: knedlík s vajíčkem, rybíbí file brambor, zapečené těstoviny, bramor na loupačku, ryzoto a další...

hodnocení

1x

Je fakt, že jako kuchařka - důchodkyně na čas tolik nehledím. Ale mnoho jídel mám hotových za chvíli.

Namátkou: špenát a volské oko s bramborem, koprovka s bramborem, houbová omáčka s bramborem, bramboráky, rizoto, knedlík s vejci a okurkový salát, šunkafleky, franc. brambory, obalovaný květák, nebo jako mozeček, je to rychlejší, nemusí se obalovat, k tomu brambor, halušky s uzeným, falešná dršťková s hlívou, přírodní plátek, brambor nebo rýže, dát do trouby kuřecí stehna, pak se to jenom nechá péct, k tomu brambory či jenom chleba, houbová smaženice /mám zamražené houby/, palačinky...a plno dalších jídel. Také se rychle udělá jakákoliv masozeleninová směs. Asi jsem byla v minulém životě čuník, podle toho, jak mám ráda brambory. :-D

Dneska mám restovaná krůtí játra se šťouchanými bramborami. Játra se prodávají zamražená v Albertu o váze 500g, balíček stojí kolem 25 Kč. Jsou jemná, chutná. Ten balíček máme ve dvou na 2 dny. Do brambor restovaná cibulka, anglická slanina. Pokud budete spěchat, stačí jako příloha jenom samotné brambory, případně chleba, jako téměř všude.

Všechno to domácí /třeba i prachobyčejná česnečka/ je pořád lepší, než ty slavné polotovary. Co se týká zdraví i chuti. Jinak si vařím většinou na 2 dny, takže první den uvařím, druhý mám volno, jenom ohřeju. Jaga.

Vy jste výjimečná žena! Také se snažím vše udělat levně a jednoduše, ovšem obávám se, že se takový přístup k vaření se spousty dnešních mladých ani nedotkne. Nedávno jsem koukala v Kaulandu, jak mladá přede mnou - z mého hlediska u pokladny vykládala samé předražené kraviny - kapsle do kávovaru, nějaké hotové saláty, olej za 55 korun, když týden předtím byl podobný v akci za 26, no nakonec mi došlo - kvůli respirátoru - že je to manželova neteř, která si neustále stěžuje, jak mají málo peněz. Takže ...radši nic.

witch*
Nejsem si úplně jistá, že bramboráky jsou hned Jago. Než oloupete brambory a česnek, než brambory nastrouháte a to stání u každýho bramboráku. Ne-e. Proto dělám bramboráky jednou za čas, protože tohle mě nebaví. Ale je pravda, že já těsto na bramboráky nedělám z míň jak 1 a ½ kg brambor.. :-D Ale když teda mě chytne mánie a dělám už ty bramboráky tak po kaplicku - s uzeným a zelím.

Nedělám bramboráků jak pro rotu vojáků, jsme sami dva. Takže stačí bohatě oloupat 4 větší brambory, nastrouhat, přidat vše potřebné, zamíchat a hotovo. Manžel je má rád, zapíjí je mlékem *blee*, tak mu je ráda dělám.

Ta cmunda po kaplicku je také prima jídlo. Ale tam se musí navíc připravovat uzené, dusit zelí, tak to už zabere víc času. Jaga.

witch*
Taky k bramboráku piju mléko. Všichni to tak máme. Jen ex k tomu pil čaj. Fuj. A ještě se mi jako divil: " K bramboráku mlíko jo?" A já zas nechápala, že k bramboráku někdo pije čaj. :-D
Já zas těch bramboráků jak pro rotu vojáků (máte básnické střevo), neberte to jako výtku ode mě, to vůbec. Jen, čím víc jich děláte, tím déle to trvá pochopitelně. U 4 bramboráků chápu, že to práci nedá skoro žádnou. :) Po kaplicku dá víc práce, ale zas je to pak větší pochrochtání. :-D Ale to mě fakt musí chytit mánie.

witch*
hodnocení

1x
Asi jediná tu nebudu pyskovat a poradím. Když už kupuješ polotovary tak se dají sehnat i hotové halušky. Stojí 50,-/kg a ty já už ani nijak neupravují. Namíchají se do zelí s uzeným a fertig. Zelí dělám hlávkový. Nakrouham celou hlavu, do hrnce, posolit, podlít vodou a až změkne tak zaprášim moukou ocet, cukr špetku pepře a halelujah zelí je vařený. Můžeš i kysaný. Na pánvi si osmaž cibulku k tomu na kostky nakrájený uzený. Do hrnce se zelím dej uzený z pánve a přidej hotový halušky. Pokud jsi sama tak máš kotel na dobrý tři dny. Halušky můžeš třeba i s brynzou nebo něco jako ty nudle s mákem. Proč ne. Nebudu tu pranýřovat, páč vím, že na stání u plotny 2 hod. kolikrát není čas. Věnuji se taky hodně zahradě a pak jsem ráda, že mám třeba hodinu a půl k dobru na pošusty. Rychlých jídel je mraky.
witch*
Mimochodem, dneska dojídáme těstovinový salát. Balada vytáhnout ho z lednice v tomhle horku. Uvařit pytlík těstovin, mezitím co se vaří, nakrájím žlutou, zelenou a červenou kapii, šunkový salám, eidam nebo goudu, mozzarela, cherry rajčata, salátovou okurku a přidávám i olivy. Pár lžic majonézy, do toho palici prolisovanými česneku a bazalku. Zas je toho kotel na 3 dny.

jabraka*
hodnocení

0x

Také se řenou dost času trávíme na zahradě,přijedeme domů v 13 hod.Přece ji nebudu nutit k vaření!?

V lídlu,nebo Kauflandu koupím hotovky.Bratru za 70 Kč sýr s bramborem,nebo rajskou.Také kuřecí řízek.Z jedné porce se dokonce najíme oba.Není to domácí mňamka,ale žaludek dostal své.

JABRAKA

joudic*
hodnocení

0x
vetsina jidel z masa je hotova driv nez rejze, i veprove, tady je asi spise trochu problem, ze neumite varit

senior
hodnocení

0x

Pokud bych měla takovýto časový problém, tak bych se zařídila takto:

V neděli udělat kynuté škvarkové placky. Nedělám kulaté, ale nožem/rádýlkem čtverce z plátu vyváleného těsta, nejsou potom odřezky.

K tomu uvařit hustou výživnou polévku /gulášová, knedlíčková, hovězí, či kuřecí vývar s masem a nudlemi, bramborovou s houbami/.

Polévku s placičkami můžete na oběd jíst od pondělí do čtvrtka. Nepřeceňujme to jídlo, bílkoviny a kvalitní vitamíny doplníte u snídaně a u večeře.

Nebo v neděli uvařit svůj houskový/bramborový knedlík, upéci pekáč masa /vepřové, krůtí, kuřecí/ anebo udělat z mletého tři šišky sekané, udělat kastrůlek zelí a tohle můžete jíst k obědu opět až do čtvrtka.

Pro někoho, kdo nemusí ohřívané, mě osobně se to prostě nepřejí. Navíc bonus - není žádné velké nádobí, nepoužívám tedy mikrovlnou troubu a ohřívám na plynu nebo na indukci, z mikrovlnky mě jídlo nechutná, není nad to, když máte výpek a na tom knedlík se zelím a masem. Jako za našich babiček.

Otázka je, když je tazatelka doma a nedělá náročnou fyzickou práci, potom si musí nandat přiměřenou porci.

V pátek si udělat rybí filé s bramborem.

hodnocení

0x

Teď mě napadlo, jak jsme kdysi doma dělali takovou rychlovku - prostě se uvařila krupice, ovšem naslano, do toho se vmíchalo několik vajec, počkalo se na zhoustnutí a nakonec do toho hodně pažitky. Jedlo se to s chlebem a bylo to opravdu syté. Abych řekla pravdu, tak jsem to nejedla 40 let a pořád si říkám, že to znovu zkusím.

hodnocení

0x

V tomhle vedru samá jednoduchá jídla. Vcera jsme v Kauflandu koupili dukátové buchtičky, dnes je dám na chvilku do remosky a poleju vanilkovým pudinkem.

Včera byla selská omeleta na pánvi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]