Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jídlo z hub v teple?

Od: marekkk odpovědí: 5 změna:
Večer jsem uvařila polévku z hlívy ústřičné a zapomněla ji dát na noc do ledničky. Byla 13 hodin v pokojové teplotě. Budou houby ještě jedlé?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

jestli není kyselá a nepění tak ji nic není vůbec bych se nebál kolikrát to taky tak zapomenu a ještě se mi nestalo že by se skazila

Druhý den od uvaření,ale pokud se pak dá do ledničky,tak se může stát že 3 . den byde špatná. Tzn druhý den sníst,pokud nebude jak píše rádce výše!

anonymni357

Cloveka zahreje kdyz necte hystericke vylevy o nutnosti vse za hodinu vyhodit!

Dodam,ze pokud nejake varene jidlo,tedy i polevku s houbami nebo masem,kazdy den povarite,nemusite ji do lednice ani davat,staci chladno.Problem je,ze nektera jidla se rozvari,ale to je jiny problem a velke mnozstvi vyvaru lze takto uchovat prakticky donekonecna.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, ochutnat, posoudit chuť - a potom sníst nebo vyhodit. Jedlá hlíva zůstane jedlá (nestane se přes noc jedovatou). Zdravím!

hodnocení

0x

S houbami je potřeba zacházet tak, jako by o bylo maso. Takže ta polévka nic moc, docela bych se bála. Nechtěla jsem vás ale otrávit, tak vyzkoušejte, jestli nekvasí a není nakyslá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]