Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Babske rady na migreny/bolení hlavy

Od: hlavenka odpovědí: 12 změna:
Babske rady na migreny/bolení hlavyDíky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud je to opravdu migréna:

Asi u 30% pacientů zastaví nástup záchvatu migrény kofein. Káva, Cola, Acylcoffin - co je po ruce. Ale hned na začátku.

U trochu menšího procenta pacientů kofein záchvat vyvolá.

Zkuste, do které skupiny patříte.

hodnocení

0x

předcházení migrén - pravidelně pít

při bolesti - vytáhnout něco z mrazáku a chladit místo bolesti

Berete nějaké léky, antikoncepci? Hlava může bolet i z léků.

doplněno 07.04.21 21:08:

od očí - máte vyšetřeno, jestli dobře vidíte?

hlavenka
hodnocení

Léky neberu.Mám to tak poslední půl rok hodně tak 1-2 týdně :(.
Nevim cim by to mohlo být a děkuji.

pb®
hodnocení

0x
Mému manželovi přestaly migrény prakticky ihned, když se nechal ostříhat nakrátko a přestal nosit vlasy stažené do culíku.
hlavenka
hodnocení

Já má mikádo.

liska5
hodnocení

0x

Horkou vodu hrstmi na obličej, naopak jinde radí ledovou!? Asi to chce zkusit a vybrat si. Více pít čistou vodu, užívat hořčík několik týdnů, případně vit.B2. Dát si do pořádku žlučník a játra.

Nejíst potraviny, které to často vyvolávají, jako např. zelený plísňový sýr, arašídy, některé víno, alkohol obecně, barviva a konzervanty, úhoř, ale i příliš masa a vajec, někomu čokoláda...I horm. antikoncepce může vadit.

Nerozhodit si spánkový rytmus a vyhýbat se blikajícím světlům. Masírovat si spánky. Mnozí hlásí zlepšení, jakmile vyrazí na pěší výlet nebo s trek.holemi. Ten rytmický dech asi pomáhá.

Mně pomáhal v mládí Secatoxin a ten se už nevyrábí. Naštěstí mne migrény po pubertě přešly. Ale byl to děs, já skoro neviděla...

hodnocení

0x

Zeptám se : Kolik je Vám let? Že jde o migreny Vám řekl lékař? Trpíte tím půl roku - na nějakém vyšetření jste byl/la?

doplněno 07.04.21 20:53:

Bolest hlavy může být i od krční páteře, nebo očí, špatný krevní tlak. Konzultovat s lékařem byste to měla. A v první řadě s rodiči, aby věděli, že tak často trpíte bolestmi hlavy. Migréna to může, ale nemusí být. Nechte se vyšetřit. Co se u Vás poslední půl rok změnilo? Nejste pořád zalezlá doma? Máte dostatek pohybu na čerstvém vzduchu? Pijete dostatečně? A co stravování? Všechno souvisí se vším, příčinu by měl ale určit lékař. Jinak jsou Vám i babské rady k ničemu a mohou někdy spíše i uškodit, než prospět..

hlavenka
hodnocení

Je mi 14 let. Lekař mi to neřekl a na vyšetřeni jsem nebyla.
liska5

Ne každá bolest hlavy je migréna. Migréna se předem hlásí poruchami cítlivosti jedné strany, třeba půl jazyka nebo ruka zdřevění, nebo jiskry lítaj v zorném poli, není možné přečíst slovo... Bolí jedna půlka hlavy a ta bolest tam je i několik dní. Často hoří tváře a je zle a chce se zvracet, vadí světlo a některé zvuky. Přichází často před menses.

hodnocení

0x
Ahoj, zkus užívat kopretinu řimbabu. Mě pomáhá kofein, ale hned v začátku. Pak mi pomáhá mýt si obličej ledovou vodou a hned v začátku si vzít 2 paraleny.

rsjrt
hodnocení

0x

Jděte k lékaři. Může to být bolest hlavy neškodná, ale může to být taky třeba nádor na mozku. Sice málo pravděpodobné, ale možné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]