Nejste přihlášen/a.
předcházení migrén - pravidelně pít
při bolesti - vytáhnout něco z mrazáku a chladit místo bolesti
Berete nějaké léky, antikoncepci? Hlava může bolet i z léků.
od očí - máte vyšetřeno, jestli dobře vidíte?
Horkou vodu hrstmi na obličej, naopak jinde radí ledovou!? Asi to chce zkusit a vybrat si. Více pít čistou vodu, užívat hořčík několik týdnů, případně vit.B2. Dát si do pořádku žlučník a játra.
Nejíst potraviny, které to často vyvolávají, jako např. zelený plísňový sýr, arašídy, některé víno, alkohol obecně, barviva a konzervanty, úhoř, ale i příliš masa a vajec, někomu čokoláda...I horm. antikoncepce může vadit.
Nerozhodit si spánkový rytmus a vyhýbat se blikajícím světlům. Masírovat si spánky. Mnozí hlásí zlepšení, jakmile vyrazí na pěší výlet nebo s trek.holemi. Ten rytmický dech asi pomáhá.
Mně pomáhal v mládí Secatoxin a ten se už nevyrábí. Naštěstí mne migrény po pubertě přešly. Ale byl to děs, já skoro neviděla...
Zeptám se : Kolik je Vám let? Že jde o migreny Vám řekl lékař? Trpíte tím půl roku - na nějakém vyšetření jste byl/la?
Bolest hlavy může být i od krční páteře, nebo očí, špatný krevní tlak. Konzultovat s lékařem byste to měla. A v první řadě s rodiči, aby věděli, že tak často trpíte bolestmi hlavy. Migréna to může, ale nemusí být. Nechte se vyšetřit. Co se u Vás poslední půl rok změnilo? Nejste pořád zalezlá doma? Máte dostatek pohybu na čerstvém vzduchu? Pijete dostatečně? A co stravování? Všechno souvisí se vším, příčinu by měl ale určit lékař. Jinak jsou Vám i babské rady k ničemu a mohou někdy spíše i uškodit, než prospět..
Ne každá bolest hlavy je migréna. Migréna se předem hlásí poruchami cítlivosti jedné strany, třeba půl jazyka nebo ruka zdřevění, nebo jiskry lítaj v zorném poli, není možné přečíst slovo... Bolí jedna půlka hlavy a ta bolest tam je i několik dní. Často hoří tváře a je zle a chce se zvracet, vadí světlo a některé zvuky. Přichází často před menses.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.