Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotlet s panenkou

Od: marekr odpovědí: 4 změna:
Ahoj
Dnes v řeznictví jsem narazil na kotletu s kostí a byla na kosti ještě panenka. Nejsem velký kuchař nebo tak. Kupuju si občas maso na sušení s tak mě to překvapilo. Vždyť je to finančně vcelku nevýhodné pro jatka nebo se pletu? Proč tam tu panenku nechávají?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

0x

Tohle se opravdu stává výjimečně. Mě osobně jednou v životě, že jsem na to natrefila.

Jistěže se panenka lépe prodá samostatně.

Nemudrujte nad tím, možná to bylo dílo učňovo.

liska5
hodnocení

0x

Zažila jsem víckrát. Tím líp pro nás. Panenku si hned udělám jako delikatesu, kost vyvařím na polívku.a kotlet bude pokaždé jinak...

marekr
hodnocení

Tak jsem si maso naložil na sušení a žena z panenky udělala večeři na minutku snad se podaří brzo zas.

hodnocení

0x

Vloudila se nějaká chybka na jatkách při zpracování masa. Prostě zapomněli panenku vyjmout. Také se mi to už stalo, že jsem to takto koupila, ale bývá to jen výjimečně. To častěji rozhodně najdu jetelový čtyřlístek. :)

Docela by mě zajímalo, jak sušíte kotletu. Můj zeť je fajnšmekr a suší právě ty panenky. Dělá je na 2 způsoby, málo pikantní a potom hodně pálivé. Suší to doma nad krbem, pak krájí na velice tenké plátky a je to velikánská dobrota. Ale postup nevím, já jen potom jím. ;) Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]