Nejste přihlášen/a.
- Kus kus, těstoviny, bulgur, polenta s něčím - cottage, plechovka tuňáka, kuřecí kousky, sýr, ke všemu nějaká zelenina, špenát v kombinaci třeba s mozzarellou
- Hrachová kaše / červená čočka + vajíčko (možná ale luštěniny na večeři nejsou to nejzdravější)
- Pomazánky s celozrným chlebem - avokádová, mrkvová, sardinková, budapešťská, zkrátka tvaroh + cokoliv.
- Rizoto - s drůbežím masem / tofu, zelenina
- Kuřecí vývar se zeleninou zahuštěný vajíčkem a kus kusem / vločkami
- Filé v troubě je hned
- Saláty - jakákoliv zelenina a jogurtová zálivka
Toasty plne bilkovin?
Co zkusit se obejit bez večeře? Nejsme slepice, abychom museli spat s plnym zaludkem (bo rano v 9 musime vyprdnout vajicko jak ta nosnice).
Ja mam jidlo mezi 12-16h (IF 20/4) a v pohode, po 2 dnech clovek nema hlady, jen chute. Na to nejlepe funguje doma nic nemit k dispozici a najit si jinou napln, jak zabit cas ) Je to v hlave. Musi to byt vedome rozhodnuti a ne se trapit, to pak nefunguje a ani zdrave to neni, se do neceho nutit
Ale bacha na jojo efekt, musi to byt dlouhodoba a vedoma strategie a vedet co delas.
---
Ps: jidlo a piti si dej nejpozdeji 4 hodiny pred spankem, to je moje rada, kterou ale zvladne uplne kazdy
JAK NEMOHLA? Mas diabetes 1 typu nebo co? Neboj, ja na to take nemam duslednost, takze jsem to jel vloni (pak na to "upzapomnel") a ted zacal znova
Najdi si Intermittent fasting a spousta lidi co na to najela uz nechce prestat. Nejen za me je to nejlepsi mozny zpusob stravovani z mnoha duvodu.
pripadne si dohledejte studie na mysich, co u nich zpusobuje pravidelnost a dostatek jidla To same ja pozoruji u psu, cim jsou pravidelneji krmeni, tim drive se jim objevi nadory a nemoci. Asi nahoda. Bude to u cloveka jinak?
) Aha, homomsapiens sapiens tady 300.000 let meli pravidelnou stravu 5x denne a jeste ve forme, co se dnes dlabe
Ted se mi vybavilo, jak pani ucitelka rikala pionyrskym taborum "velkovykrmna". Uz vice chapu, co tim myslela, pravidelne 5 x denne jidlo.
ps: se znamym co ma haly slepic nosnic jsem se bavil a on jim sype na noc, ale to jen proto, ze rano potrebuje to vajicko... ty slepice po 1,5 roce kazdy vejcopodnik vyrazuje, protoze jsou tzv. vynesene a vymordovane, neefektivni... To jsou stroje a ne zive bytosti.
Tipy ne, ale jisté zásady. Určitě ne dvě bílkoviny najednou. Buď čočka nebo vajíčko nebo maso. Určitě ne sacharidy a syrové ovoce, jako např rohlík + jablko. Ovoce jíst zcela samostatně mezi jídly. Večer ideálně stravu dělenou. Buď bílkovina / maso, ryba, vejce, sýr/ + zelenina. Jako plátek masa a zelené fazolky. Nebo příloha /rýže, bulgur, brambory,...+ zelenina, což je třeba zeleninové rizoto. Nepíšete věk, ev. nadváhu ani fyzickou zátěž . A taky proč chcete plno bílkovin?
Pokud hubnete, tak vynechat vše, co má prázdné kalorie, co nedá tělu žádné vitamíny, minerály, enzymy. To je např bílé pečivo...
Dělenou?
Tomu se onehdá kulturista a Havlíček smáli, dělit pár hodin? Pche! Když už, tak dnes tohle a zítra tamto pokud se nepletu, a ne to dělit v rámci hodin. Pokud jsem to pochopil.
ostatně, v přírodě 300 miliónů let, homo sapiens sapiens, nejedl 4x denně )
Dělenou?
Tomu se onehdá kulturista a Havlíček smáli, dělit pár hodin? Pche! Když už, tak dnes tohle a zítra tamto pokud se nepletu, a ne to dělit v rámci hodin. Pokud jsem to pochopil.
ostatně, v přírodě 300 miliónů let, homo sapiens sapiens, nejedl 4x denně a ještě aby řešil takovéhle nesmysly )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.