Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč se mazanec drolí?

Od: repe odpovědí: 12 změna:
upekla jsem mazanec z babiciny mouky a pri krajeni se droli. čím to může být?

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar kapkanadeje

Málo tuku, špatný výběr mouky..

 

veronica
hodnocení

1x

To vypadá na špatně vymíchané těsto. Ve stroji to trvá 12 - 15 minut, ručně o něco déle. Nestačí udělat jenom směs surovin a pak čekat dobrý výsledek.

 

hodnocení

0x
Málo másla.
Napište nám recept.
Poradíme, posloužíme :)
doplněno 05.04.21 15:26: Chybí vám žloutky - 5 kusů.
repe
hodnocení

500g mouky polovina 120 g másla 120 h cukru droždí mleko
05.04.21 15:26

Žloutky?

repe
hodnocení

dala jsem 1 zloutek a 1 celé vejce

Ano, žloutky !
Jedno vejce a jeden žloutek je málo.

 

sametka
hodnocení

0x

Já peču z polohrubé mouky (Babiččina mouka byla Dtestem vyhodnocena dost špatně) a rozinky namočené v rumu, jinak odebírají těstu vlhkost když jsou rovnou z pytlíku.

repe
hodnocení

a jakou značku mouky používáte?
U nás vládne předmeřická. Když se koupí jiná je to vždycky loterie.
sametka

U nás taky, jinou nechci.

 

hodnocení

0x
avatar maky

Nemám důvěru k výrobkům označeným "babičina", je to lákavý název výrobku, zásadně nekupuji.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]