Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhubli jste jenom zmenšením porcí?

Od: huhu odpovědí: 12 změna:

Hezký večer,

podařilo se vám někomu zhubnout na základě toho, že zmenšil porce, ale jinak nijak zvlášť jídelníček neupravoval?

Díky za vaše zkušenosti

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladis*
hodnocení

4x

Jistě, snížením porcí, kalorií spolehlivě sníźíš hmotnost ;) Zhubneš. Jinak to ani nejde!

Ono je ale lepší jíst méně a přitom kvalitně, než se ládovat levným žrádlem ve velkým.

A za mě: klidně stačí jíst 1x denně. To je jen o hlavě :) Ale to je věc názoru, nikomu to necpu.

Ale dobrá pomůcka: každý máme svůj vagón jídla, někdo ho sežere do 50 a jinému vystačí do 110 let. Neznám moc obézních dlouhověkých lidí...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ano, stačí být měsíc v nemocnici a zhubnete - neslazený čaj, neslazená ranní (snad) káva, malé porce skoro nemastného jídla, jablko nebo banán (žádné oplatky), chléb (pečivo minimálně) - a i bez pohybu jsem zhubnul. Zdravím!

hodnocení

2x

Jj, jestli chceš zhubnout, tak je to o silné vůli. Mně to pomohlo o hodně kilo, ale bylo mi tehdy cca 35let a stačilo si zvyknout na 1/2 obvyklé porce a pít nesladkou vodu ... Když si na začátku zvykneš na menší množství, tak prvotní pocity hladu přejdou a pak si na to zvykneš... Třeba nemusíš na 1/2, ale třeba jen snížit o 1/3... Uvidíš, že to zabere. Největší zlo je sladké pití...

Asi to má každý jinak. Mě to nepřešlo /poloviční porce/ ani po půl roce. Nakonec jsem zhubl, ale láduju se nekalorickým jídlem. Když to trochu přeženu: mísa rajčat, salát vejce, okurka...atd.

hodnocení

2x

Funguje stravování "JJP": jez jen polovinu (normální porce). K tomu omezit živočišné tuky a cukry.

:)

liska5
hodnocení

0x

Zmenšovala bych přílohy... a pak je důležité nepřimlsávat *mnam*

max*
Tak staci ubrat prilohy. Po masu nepriberes. Ale jen 3 brambory nebo mensi mnozstvi ryze.
Testoviny delam s hodne prisadami, ale tech testovin moc neni.
Take se nema jist po 18 hodine.
Kazdy den se 20 -30 minut projit.
Mam vahu spoustu let +-2 kg stejne.
Nejist cukr, sladit leda medem.
A prejit na caje, sypane nebo bylinkove.
Na vojne, na konci prijimace, cela ceta vysplhala, co jsem vedl. Podplukovnik nechapal, ze to jeste nevidel. Hehe
anonymni357

Jaky je,z hlediska energie,rozdil mezi cukrem a medem?

max*
Med je pro organismus snazsi rozlozit.
Dale obsahuje mineraly, stopove prvky a bilkoviny.
Cukr zvedne rychle hladinu cukru, tim rozhodi organismus a zakyseluje jej.
Testoviny take obsahuji sacharidy, ale ty z tvrde psenice, se pomaleji rozkladaji, neco jakoze mas silu delsi dobu. To vedeli uz rimsti legionari a jedli to pred bitvou.

joudic*
hodnocení

0x
teoreticky ano, ale spise ne, jist mensi porce toho, co jite vzdycky, kdyz "prasite", vede jen k udrzeni vahy nebo treba ubytku okolo 4kg za rok

hodnocení

0x
Tak to nefunguje. Jakmile organismus zjistí omezení příjmu, začne co? Šetřit! Jako člověk na podpoře... A když začne šetřit, zpomalí bazální metabolismus a nebude zbytečně plýtvat a ve finále to může znamenat pribýváni na váze. Počítání kalorií je jaksi mimo, tak to nefunguje.
ladis*

Pokud organizmus zacne setrit, tak to prokazatelne znamena jedine, ze stale ma z ceho setrit a tedy ze stale zeres mnoho kalorii, zrejme junk food. Sniz prijem a to snadno provedes kvalitnejsim jidlem!

Junk food se chova tak, ze neda hlave signal o tom, ze telo ma dost. To je prece zname i mezi laiky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]