Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím plníte tortillu?

Od: tortillak odpovědí: 8 změna:
Na jaké způsoby si děláte tortillu? Jím je teď dost často, ale už mě dost omrzely moje náplně...většinou je to majonéza, salát a kuřecí nebo ricotta, šunka a něco zeleného. Viděl jsem taky, že si je někdo plní mraženou mexickou směsí, což jsem ještě nezkoušel, nevím, jestli by to bez té majolky nebylo moc suché. Dál jsem taky párkrát dělal burrito, ale tortilla a rýže není moc kombinace pro mě. Čím si je tedy plníte vy?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

4x

Hovězí mletý maso osmahnu, přihodím trochu červenejch fazolí, trochu kukuřice, nasekaný rajče, trochu sterilovanejch jalapeňos papriček, špetku česneku a krátce podusím. Nandám do tortily, zasypu strouhaným chedarem. Zavřu do kontaktního grilu, na talíři překrojím, navrch dám trochu zakysaný smetany... áááách...

max*
Jezevec, to zni vskutku delikatne!
Taky rad experimentuji pri vareni.
Muzes to trochu vice rozvest?
Jaka cast hovezi a dalsi?
Majoneza neni pro me.
Taky mam rad ostrejsi, thajska kuchyne a kambodzsky pepr.
tortillak
hodnocení

Diky za super tip, zni to fakt výborně!
jezevec*

max: Hovězí si nechávám semlít u řezníka nejlépe z kombinace pupku a zadního v poměru ca. 1kg pupku na 2kg zadního. Stejnou směs používám i na burgery. Fazole používám úplně obyčejný - červený fazole v chilli omáčce, většinou je kupuju v Globusu, nikdy ne Bonduelle, ty mají tu omáčku moc sladkou. Rajčata většinou v konzervě - sekaný. Jo a zapomněl jsem na šalotku. Tu najemno nasekám, osmažím na oleji do růžova. Přidám maso, opeču, ještě na to šoupnu tak lžičku mletýho chili, pak najednou přidám fazole (na 500g masa ca. půl plechovky), kukuřici (2 polívkový lžíce), půl plechovky těch krájenejch sterilovanejch rajčat, lžíci sterilovanejch jalapeňos, 2 stroužky česneku prolisuju k tomu. Dusím max. 5 minut.
Pak to klasicky nandám do tortilly a zasypu strouhaným chedarem (hodně dobrej dělá Kerrygold). Zamotám a dám do kontaktu na ca. 5 minut.
Tu zakysanou smetanu prostě pak lžičkou nakydám na tu zapečenou tortilu, občas do ní přihodím něco nakrájenejch bylinek (oregáno, bazalka, koriandr, kopr) a jemně přisolím. Fakt je to luxusní...

hodnocení

1x

Dělám si currito z KFC. Normálně opeču kuřecí s trochou koření, nakrájím na nudličky a pokladu na polovinu tortily. Pod to cheddar, na to BBQ omáčka (od Spaku, myslím, že je identická s KFC) a opět cheddar. Přikreju, dám rozpéct na 5 minut a krájím na trojúhelníčky. Nevím proč, ale bez těch trojúhelníčků to tak dobře nechutná. Míchaný salát k tomu je top.

jm
hodnocení

0x
Kuřecí dušené kostky, červená paprika, salát. To mi stačí, léta jsem to neměnil.

matylda*
hodnocení

0x

Dobrý den, my jsme "vobšlehli" Megapocket z KFC - smíchat ledový salát, rajčata a okurku na kostičky, tortilu částečně namažeme majolkou smíchanou s hooodně pepřem, naklademe zeleninu, připlácneme kousek opečeného kuřete a jeden malý bramboráček, zavineme a žereme až se nám dělají boule za ušima. Ten bramborák je tam docela důležitej a nemusí být s česnekem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]