Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc-kožní problém

Od: vendulam odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

již 2 rokem se peru s kožním problémem. Byla jsem u kožní, dostala jsem kortikoidy, ale nezabraly. Teď vzhledem k situaci nereaguje. Objevily se mi na kůži především na dlaních, loktech, i zevnitř pupínky, které občas svědí(na dlaních malé puchýřky pod kůží. viz foto. Dále pak na nártu, a sem tam někde..Nevím už, co s tím :(. Kdyb se někdo setkal s tímto, pište :) Budu ráda za rady, jak se toho zbavit.

Pomoc-kožní problém
Pomoc-kožní problém #2
Pomoc-kožní problém #3

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Mívala jsem před 35 lety. Vypadalo to, jak skleněné mikrokuličky pod kůží. Praskalo to a svědilo, puchýřky pak mokvaly. Bylo mi řečeno, že to je z práce v hlíně, jestli prý pracuji na zahradě bez rukavic. Asi nějaká reakce na půdní mikroorganismy. V rukavicích to ale svědilo též. Bylinářka v Rožnově p.R. mi doporučila pít kozí mléko.Tak jsme si pořídili kozu. Co mi hodně pomohlo - pampelišky, celé spařit a ždímat. A salát z mladých lístečků pampelišek. Překvapivě není špatný. Dýňová semínka na zinek.

joudic*

to jsem mel taky, to zmizelo do tydne po kortikoidech (triamcinolon), pak se to jeste jednou objevilo za rok a od te doby nic. Mast jsem si oblibil, 1 mi vydrzi pres 10 let, a lecim tim i nektere stipance, na ktere moje kuze reaguje nejak zvlastne a ma i pamet, napr me pichne komar nebo ovad nekam jinam a nalije se mi i misto kde jsem mel kliste pred 10ti lety a nektere stare stipance, ktere se mesic hojily, jakoby ta latka tam zustala pod kuzi a aktivovala se dalsim vstriknutim te travici nebo protisrazlive latky, nebo co to ti hmyzaci tam pousti.

liska5

Triamcinolon je kortikoid. Ten tlumí záněty, jen se s ním musí opatrně, jako s jinými kortikoidy. Taky jsem ho měla. Pomohl krátce, pak se zas problém vrátil. Možná na někoho zafunguje trvaleji. Já se furt hrabala v hlíně.

joudic*
hodnocení

2x

me kdyz se neco davno udelalo podobneho, tak mi proste kozarka dala od kazdeho neco kortikoidy(triamcinolon), bakterialni(bactroban) a plisne(nevim) a mazal jsem to vsema naraz hhh, tezko rict, ktere zabralo. Taky by vam mohla odebrat supinky kuze a poslat to na rozbor.

Fakt nchápu, proč nevezmou kožaři rovnou vzorek. Mně by bylo jedno, že si to třeba zaplatím, ale nebudu pokusný králík, na kterého zkouší, co zabere. Už rok se mažu kortikoidama (prý chronický ekzém), někdy se to zlepší a pak zase zhorší a problém pořád zůstává.

liska5

To je právě složité. Kůže je obrazem vnitřního prostředí v těle. A tam hraje roli hodně faktorů. Často jejich kombinace. Přebytek - cukr, mléko, bílá mouky, potravinové plísně a jejich toxiny, konzervanty, barviva, vitaminy. Nebo nedostatek něčeho ve stravě - minerály vitamíny,...Pak interakce s léky, vlastními hormony... A ty se vyplavují jinak třeba v souvislosti s psychikou...Do toho kontaktní látky z aviváže a prášků, pyly, vonné svíčky, nový koberec, nový nábytek, nátěr v bytě, nové nepřeprané prádlo - což vše vydechuje nějaké látky, často až jedy ...Pak dědičně vnímavý jediněc ...a je zaděláno...

hodnocení

1x

Může to být i reakce od léků? Neberete v posledních 2 letech něco?

ruzena*

Můžete mít také pravdu.

hodnocení

0x

Asi bych se objedala k jinému kožnímu lékaři, abyste se alespon dozvěděla, co máte za problém. Když nevíte, jestli máte atopický ekzém, lupenku, alergii a nevím, co všechno to ještě může být, tak vám asi nikdo neporadí. Váš lékař ani po dvou letech neví, co to je? Šla bysem jinam.

vendulam
hodnocení

Právě, že jsem zkoušela po okolí a nevezmou mě :( Mě spíš zajímá, jestli to tu někdo měl/má taky a poradí nějakou mast či co.. čím by to mohlo být..

Jak nevezmou? Obvolejte kožní ordinace a chtějte termín. Tam, kde by Vás vzali nejdříve, běžte. Objednací lhůty bývají dlouhé. Ukažte jim fotky, kdyby pupínky do té doby zmizely.

Kožní ambulance je také v nemocnicích a na klinikách. Můžete se objednat tam.

Fotky i s dotazem můžete poslat na ulekare.cz Cena dotazu 99kč. Pro OZP pojištěnce zdarma. Odpoví lékař. Dotaz je anonymní. Objednají Vás na kožní, když uvedete v dotazu, že se Vám zatím nepodařilo najít dermatologa.

ruzena*
hodnocení

0x

Pokud to máte pořád, tak fakt toho kožního, mastičky na svrab Vám napíše jen on..*sok*

iv®
Tohle svrab není
ruzena*

Myslím, že co to je, tu neví nikdo, proto píšu - svrab - jděte na kožní. Nebo sem chodí odborní kožaři? Před 2 lety covid nebyl...

iv®
Svrab vypadá jinak, vlastní zkušenost, ty puchýřky jsou naplněné tekutinou což u svrabu není, vítám jsou viditelné cestičky, tohle je infekční, tekutina z puchýřku způsobuje rozrůstání problémů, léčím se s tím už x let
ruzena*

Já Vám to věřím, samozřejmě, ale nechápu, proč lidé mají tak dlouho problémy a neřeší to. Když mám problém, jdu za doktorem - covid - necovid - a není pravda, že nepřijímají pacienty, naopak, protože jim tam lidé ze strachu nechodí.

Já po doktorech chodím a to i na kožní, protože jsem alergik a nikdy mi nikde neřekli - je covid, tak sem nelezte. Myslím, že ještě dlouho potom se lidé budou vymlouvat, přitom bát se o své zdraví by mělo být prioritou, proč se tam objednat. No a když člověk napíše, že to může být infekční, tak snad k tomu doktorovi půjdou.

Tak možná mám špatné názory, ale na čem má lidem záležet, když ne na zdraví? Vedle v domě je paní, co spolu sedáváme na náměstí a ta měla růži v noze, vyrážka hrozná - nic neřešila přes internet a rovnou na kožní...Je rozumná, no...

iv®
hodnocení

0x
Trápí mě stejný problém už řadu let, vždycky zabrala mast od kožní, s kortikoidy Elocom. Pak mám zase x měsíců klid a vyleze to vždy po stresovem období, naštěstí to zachytim včas, maznu Elocomem a je klid. Určitě běžte k lékaři, nevím odkud jste, ale u nás berou normálně, covid necovid.

ruzena*
hodnocení

0x

Jestli Vám můžu poradit, nekupujte levný Jar, ale Jar s šetrným balzámem - za 2 týdny to máte pryč a na domácí práce noste rukavice. Pokud to máte jen na rukou, tak Vás dráždí tyto levné prostředky.

Ted jsem si vzpomněla, mojí mamce se po Jaru dělaly pupínky a pomáhalo jí na to natírat kysličníkem.

hodnocení

0x

Jděte na alergologii, asi půjde vzhledem k dlouhodobosti o něco takového.

vendulam
hodnocení

Mockrát Všem děkuji za reakce :) Já jsem brala mast dermovate a to mi přišlo, že se to zlepšilo...je pravda, že jsem trubka a začala jsem to řešit pozdě, byly k tomu okolnosti..Budu shánět dál a dál ...Já jsem právě obvolala kolem sebe x kožní a řekli mi, že nenabírají :D pak jsem jednu sehnala, ale to bylo šílený, tak jsem i přesto doufala, že to dám nějako... i jsem se snažila sama no ... Mějte všichni pěkný den:)

sova*
hodnocení

0x

A co vyzkoušet starou dobrou konopnou mastičku? :) hezký den! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]