Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na druhou mateřskou dovolenou?

Od: luciebihary odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, na začátku prosince roku 2006 jsem zjistila, že jsem těhotná a po konzultaci s doktorem jsem ihned nastoupila na neschopenku. Měla jsem u zaměstnavatele uzavřenou smlouvu na dobu určitou do 31.12. 2006. Nyní čekáme druhé miminko a 23.9.2009 mám nastoupit na druhou mateřskou. Ale bohužel nevím, zda mám na ni nárok, když jsem defacto u zaměstnavatele měla smlouvu jen do konce roku 2006. S první dcerou jsem na mateřské dovolené na 3 roky, takže ještě pobírám rodičovský příspěvek. Mockrát vám děkuji za odpověd, na co vlastně máme nárok. Lucie

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

refik*
hodnocení

0x

Pokud´máte ukončenou prac.smlouvu,tak nemáte nárok na výpočet z práce,ale socialní úřad vám bude vyplácet 7800,-kč do 21 měsícu věku dítěte pokud se rozhodnete být doma 4 roky.Pokud 3 roky,tak tuto částku budete brát celé tři roky.A pokud´ vám to vyjde dle výpočtu,tak na každé dítě je 500,-kč přídavek.

No, já bych dodala, že pokud paní nemá nárok na peněžitou pomoc v mateřství, tak si nemůže vybrat rodičovský příspěvek na tři roky, ale automaticky spadne do čtyřleté varianty. Pokud by stála o tříletý či dvouletý, musel by alespoň chvíli peněžitou pomoc v mateřství pobírat otec dítěte (pokud on na ni má nárok), a potom by otec dítěte musel pobírat rodičovský příspěvek, kdy by zvolil kratší jak čtyřletou variantu. Po volbě už by rodičovský příspěvek zase mohla pobírat tazatelka.

luciebihary
hodnocení

mockrát děkuji za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]