Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na začátku prosince roku 2006 jsem zjistila, že jsem těhotná a po konzultaci s doktorem jsem ihned nastoupila na neschopenku. Měla jsem u zaměstnavatele uzavřenou smlouvu na dobu určitou do 31.12. 2006. Nyní čekáme druhé miminko a 23.9.2009 mám nastoupit na druhou mateřskou. Ale bohužel nevím, zda mám na ni nárok, když jsem defacto u zaměstnavatele měla smlouvu jen do konce roku 2006. S první dcerou jsem na mateřské dovolené na 3 roky, takže ještě pobírám rodičovský příspěvek. Mockrát vám děkuji za odpověd, na co vlastně máme nárok. Lucie
Pokud´máte ukončenou prac.smlouvu,tak nemáte nárok na výpočet z práce,ale socialní úřad vám bude vyplácet 7800,-kč do 21 měsícu věku dítěte pokud se rozhodnete být doma 4 roky.Pokud 3 roky,tak tuto částku budete brát celé tři roky.A pokud´ vám to vyjde dle výpočtu,tak na každé dítě je 500,-kč přídavek.
No, já bych dodala, že pokud paní nemá nárok na peněžitou pomoc v mateřství, tak si nemůže vybrat rodičovský příspěvek na tři roky, ale automaticky spadne do čtyřleté varianty. Pokud by stála o tříletý či dvouletý, musel by alespoň chvíli peněžitou pomoc v mateřství pobírat otec dítěte (pokud on na ni má nárok), a potom by otec dítěte musel pobírat rodičovský příspěvek, kdy by zvolil kratší jak čtyřletou variantu. Po volbě už by rodičovský příspěvek zase mohla pobírat tazatelka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.