Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nenapíši asi nic nového když připomenu, že brambory a ostatní vozíme přes půl Evropy a tam by možná skončily nebýt "šikovného dovozu " jako krmivo pro dobytek . Proč to píši dnes při přípravě nedělního oběda manželka okrájela brambory tak, že s kila zůstala celá jen jedna brambora. Brambory při nákupu se snažím vybírat, málo která nemá na sobě prasklinu nebo jiné poškození. Ještě připomenu , že šikovným dovozcem této zeleniny je Čs. obchod Terno a dovoz je z Německa a Holandka. Kdo souhlasí asi přkývne rejpalové mohou zůsta potichu. Zdraví Olin
Ty v marketech jsou tak pro prasata, nikdy nejsou všechny k použití. Němci by si je prodávat netroufli. Naštěstí mám blízko farmářskou prodejnu a tam mají výborné české. A i Vietnamec má lepší než ty z marketu.
Ajo, s tím využitím špatných brambor pro prasata je to diskutabilní. Když jsem byla malá, brambory pro prase jsem s mamkou ve sklepě do hrnce často vybírala a nikdy jsem do toho hrnce pro prase nesměla dát špatný brambor. Prase dostávalo jen pěkné brambory. Nepěkné brambory se dávaly stranou a skončily v kompostu. Možná, že ve velkochovech ty brambory pro ta prasata už nikdo tak pečlivě nepřebírá, tak potom by tam to využití našly. Teď už také na zimní skladování kupuji brambory od farmáře a shodli jsme se na tom, že dobrý hospodář některé marketové brambory by svému praseti nedal. Jak psal někdo výše, už brzy budou brambory nové, dočkáme se zase dobrých a pěkných brambůrků.
Ja mam nekdy pocit,ze ziji v nejakem jinem svete nez vetsina ostatnich.Nakupuji brambory jen v supermarketech a zadne vyznamne spatne jsem tam nevidel,ani nepamatuji.A to jich jime dost,protoze casto delam hranolky ze syrovych.
Chutove jsou tedy ruzne,ale i v tomto smeru jsem casto spokojen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.