Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita ozumních brambor,

Od: autobus® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, nenapíši asi nic nového když připomenu, že brambory a ostatní vozíme přes půl Evropy a tam by možná skončily nebýt "šikovného dovozu " jako krmivo pro dobytek . Proč to píši dnes při přípravě nedělního oběda manželka okrájela brambory tak, že s kila zůstala celá jen jedna brambora. Brambory při nákupu se snažím vybírat, málo která nemá na sobě prasklinu nebo jiné poškození. Ještě připomenu , že šikovným dovozcem této zeleniny je Čs. obchod Terno a dovoz je z Německa a Holandka. Kdo souhlasí asi přkývne rejpalové mohou zůsta potichu. Zdraví Olin

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

futra
hodnocení

2x

Kupuji pětikilový pytel .Někdy z něho ,po okrájení,mám jeden hrnec a někdy dost brambor zbyde .Nejhorší co jsem měla od podzimu ,tak to jsou takové ty velké brambory.Jsou fakt dost černý a také docela zablácený.Brambory co mám koupené nyní jsou dobrý.

Vy brambory okrajujete? To z nich zbude polovina.

futra

Loupu škrabkou ,se slupkou je jíst nebudu.

floro*
hodnocení

0x
Tak ony brambory pomalu končí. To jsou klasické skladové choroby. Kdyby bylo venku už tak teplo jako jiné roky před tím, tak už též nosím skvrklince a s klička a po strop. Za chvilku budou čerstvé, pěstované buď z nejjižnějších nebo ve sklenících.

hodnocení

0x

Ty v marketech jsou tak pro prasata, nikdy nejsou všechny k použití. Němci by si je prodávat netroufli. Naštěstí mám blízko farmářskou prodejnu a tam mají výborné české. A i Vietnamec má lepší než ty z marketu.

Ajo, s tím využitím špatných brambor pro prasata je to diskutabilní. Když jsem byla malá, brambory pro prase jsem s mamkou ve sklepě do hrnce často vybírala a nikdy jsem do toho hrnce pro prase nesměla dát špatný brambor. Prase dostávalo jen pěkné brambory. Nepěkné brambory se dávaly stranou a skončily v kompostu. Možná, že ve velkochovech ty brambory pro ta prasata už nikdo tak pečlivě nepřebírá, tak potom by tam to využití našly. Teď už také na zimní skladování kupuji brambory od farmáře a shodli jsme se na tom, že dobrý hospodář některé marketové brambory by svému praseti nedal. Jak psal někdo výše, už brzy budou brambory nové, dočkáme se zase dobrých a pěkných brambůrků.

anonymni357

U nas podobne,jen jsme nebyli tak prisni a ty poskozene jsme jen vykrajovali.

anonymni357
hodnocení

0x

Ja mam nekdy pocit,ze ziji v nejakem jinem svete nez vetsina ostatnich.Nakupuji brambory jen v supermarketech a zadne vyznamne spatne jsem tam nevidel,ani nepamatuji.A to jich jime dost,protoze casto delam hranolky ze syrovych.

Chutove jsou tedy ruzne,ale i v tomto smeru jsem casto spokojen.

makk
hodnocení

0x

Já vás můžu jen naštvat, protože tohle neznám, brambory si pěstuju svoje. Stejně jako jiná zelenina a domácí vejce to nevyjde levněji, ale kvalita je diametrálně jiná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]