Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak děláte mazanec?

Od: ivan3 odpovědí: 12 změna:
Dobré ráno, máte nějaký svůj osvědčený recept na mazanec? Já ho ještě nikdy nedělal, proto jsem si pro inspiraci našel tento recept, kde je i video návod. recepty.cuketka.cz/...
Co byste mi doporučili, máte nějaké tipy a vychytávky?
Děkuji za odpovědi a všem trochu s předstihem přeji hezké Velikonoce

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na mazance používám to samé těsto, jako na vánočku.

Nezapomente, že s kynutým těstem se zachází jako s miminkem, nesmí nastydnout a nesmí se s ním bouchnout.

host

Skoro jako na vánočku. Navíc se přidává špetka muškátového oříšku a může být i špetka anýzu.

Navíc se na horní plochu bochánku mazance nařízene nožem křížek, aby se těsto při pečení mohlo otevřít a puklo v naznačeném křížku a neprasklo někde kde to není hezké.

ivan3
01.04.21 07:50
hodnocení

Děkuji!

hodnocení

0x
Zdravím.
Na mazance žádnou vychytávku nepotřebujete.
Ten recept je dobrý.
Těsto má být hutné, těžké a mastné.
Ano, zrovna tak, jako na vánočku.
Zrovna včera jsem dělala mazance a rovnou šest.
Jsou výborné, musím se pochválit :-D
ivan3
hodnocení

Tak to jste se měli!

Jsme veliká rodina, takže peču prakticky pro všechny *vtip*

veronica
hodnocení

0x

Vychytávka pro super nadýchaný výrobek (mazanec, vánočka, buchty):

Udělat nejdříve těsto bez tuku z poloviny až 2/3 mouky a poloviny cukru, dávka soli již může být celá. Nechat nakynout, pak přidat tuk, zbytek mouky a cukru, opět promíchat a udělat finální těsto.

ivan3
hodnocení

Děkuji za radu!

@veronica

cesto na vianocku nechavam kysnut 2 hodiny.

takze ked ju chcem nadychanu, urobim cesto bez oleja z 1/2 muky, necham kysnut 1 hod., potom pridam zbytok a necham kysnut dalsiu hodinu alebo sa uz nedava kysnut?

veronica

Ano, když je těsto hotové, tak opět nechat nakynout, pak ručně vyztužit (vyválet), udělat bochánky, nechat nakynout výrobky na plechu a pak teprve péci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]