Dobré ráno, máte nějaký svůj osvědčený recept na mazanec? Já ho ještě nikdy nedělal, proto jsem si pro inspiraci našel tento recept, kde je i video návod. recepty.cuketka.cz/... Co byste mi doporučili, máte nějaké tipy a vychytávky? Děkuji za odpovědi a všem trochu s předstihem přeji hezké Velikonoce
Nezapomente, že s kynutým těstem se zachází jako s miminkem, nesmí nastydnout a nesmí se s ním bouchnout.
host
Skoro jako na vánočku. Navíc se přidává špetka muškátového oříšku a může být i špetka anýzu.
Navíc se na horní plochu bochánku mazance nařízene nožem křížek, aby se těsto při pečení mohlo otevřít a puklo v naznačeném křížku a neprasklo někde kde to není hezké.
Zdravím. Na mazance žádnou vychytávku nepotřebujete. Ten recept je dobrý. Těsto má být hutné, těžké a mastné. Ano, zrovna tak, jako na vánočku. Zrovna včera jsem dělala mazance a rovnou šest. Jsou výborné, musím se pochválit
Vychytávka pro super nadýchaný výrobek (mazanec, vánočka, buchty):
Udělat nejdříve těsto bez tuku z poloviny až 2/3 mouky a poloviny cukru, dávka soli již může být celá. Nechat nakynout, pak přidat tuk, zbytek mouky a cukru, opět promíchat a udělat finální těsto.
takze ked ju chcem nadychanu, urobim cesto bez oleja z 1/2 muky, necham kysnut 1 hod., potom pridam zbytok a necham kysnut dalsiu hodinu alebo sa uz nedava kysnut?
veronica
Ano, když je těsto hotové, tak opět nechat nakynout, pak ručně vyztužit (vyválet), udělat bochánky, nechat nakynout výrobky na plechu a pak teprve péci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.