Nejste přihlášen/a.
Sice je tam uvedeno, že jde o zdravý recept, ale to pravda rozhodně není. Podívejte se, co všechno musíte do těch vloček napatlat, aby se to vůbec spojilo. A ten čekankový sirup není zrovna zdravý, i když si to mnoho lidí myslí. Takže já být Vámi, tak udělám klasiku, ze sušenek. Jednak to bude chutnat tak jak má a pak, o nic nezdravější než ty vločky s přísadami, to nebude. Dokonce možná méně. Ony ty vločky všechno nezachrání.
Tohle jsem Vám našla v rychlosti na Internetu: "Klasický cukr platí v posledních letech za největšího výživového strašáka. Z kuchyní těch, kdo se zajímají o své zdraví, proto začal ve velkém mizet. Nahradil ho cukr hnědý, třtinový nebo kokosový, případně nejrůznější sirupy. A s tím ubylo i výčitek svědomí – alternativní slazení je přeci zdravé! Jenže to je omyl."
Samozřejmě, že chválu na všechny ty alternativy cukru a hlavně ty všelijaké sirupy, budou pět prodejci a výrobci. je to jejich byznys.
Tak si to přečtěte. Zrovna ten čekankový sirup je na tom sice nejlépe, ale je to nebezpečné v množství, protože lidi si myslí, že když je to čekankový sirup, tak je to zdravé a mohou si ho dát víc, než kdyby použili obyčejný cukr, nebo med, nebo tu melasu, když už musí sladit. Mně je to nakonec jedno, tohle jsem našla v rychlosti, ale je toho na internetu daleko víc. Všechny cukry "škodí"pokud nejsou používány s mírou. To je jako s těmi rostlinnými tuky. To je také takový chyták na lidi, kteří si myslí, že když si budou mazat chleba nějakým rostlinným máslem, místo másla normálního, že budou zdravější a jelikož jsou ta másla většinou bez chuti, tak si ten chleba namažou mnohem víc, než kdyby si ho namazali obyčejným máslem. nebo odtučněné sýry a tak dál. A navíc to ani není dobré. Ale nechci se hádat a nikoho přesvědčovat. Napsala jsem svůj názor a každý si může dělat co chce. Prostě můj názor je ten, že co se toho "zdravějšího"týče, tak není žádný rozdíl mezi drcenými sušenkami a těmi vločkami oslazenými sirupy a tak dál. Akorát že to nebude tak dobré, jako z těch sušenek.
No vidíte a já zase miluji do bílého jogurtu své domácí marmelády, nebo džemy, kam dávám samozřejmě obyčejný cukr, když je vařím. Ale nikdy bych si jogurt nesladila cukrem, nebo nějakým sirupem. A to si nic nehlídám a sladím cukrem, když teda něco peču. Jinak cukr moc nepoužívám, protože nic nesladím, nejsem zvyklá. Když mám chuť na sladké, dám si své domácí čokoládové pralinky. Takže ono je to opravdu od člověka ke člověku a každý je zvyklý na něco jiného. Akorát si myslím, že ty sirupy jsou hodně předražené na to, co to vlastně je. Doma si pravidelně dělám sirupy z květů černého bezu a z rakytníku a to mám na celý rok a ještě rozdám. Ten z květů bezu nádherně voní a oba sirupy dělám za studena, nevařím, abych nezničila vitamíny a nepřidávám žádné stabilizátory, ani nic chemického a nikdy se mi žádný nezkazil. Loni jsem zkusila i z červeného rybízu a je také výborný. Ale používám samozřejmě cukr.
To, co píše kolegyně " Suzymon " je svatá pravda.
Udělejte klasický, máslový ze sušenek, je to bašta
jj, tentu máme taky poradte.cz/...
Zdravý je a není. Díky vločkám má více vlákniny, což je zdravější, má méně cukru, to je taky zdravější a samotný cheesecake obsahuje většinou tvaroh, což je dost bílkovin - ty zasytí a jsou výživnější než sacharidy. O kolik je zdravější než obyčejný resp sušenkový? No přece o ty vločkya méně cukru.
Je to jako halíře dělají talíře. Kousek po kousku ke zdravějším moučníkům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.