Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Holení v 15

Od: emmy odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, nedávno mi bylo 15 let. Skoro všechny moje vrstevnice už se holí víc jak 3 roky. Několikrát už jsem od 13 své mamce naznačovala, že už bych také chtěla (půjčovala jsem si její žiletky, depilátor, depilační pásky a schválně je nechávala v koupelně neuklizené). Vždycky mi po tom vynadala, ze na holeni mam jeste dost casu. Nedavno jsem ji uz ale přímo poprosila, když šla do drogerie, aby mi koupila žiletky. Odmítla, že je nepotřebuju. Chtěla bych si holit jenom nohy, chloupky mam sice pomerne svetle, ale hrozne dlouhe. Kdykoliv si vezmu kratsi leginy, vypada to hrozne. Jak ji mam premluvit? Nebo myslite, ze mam opravdu jeste cas?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

goadvi
hodnocení

1x

Zdravím,

a co o koupi poprosit tatínka, pokud ho tedy máš? Nebo třeba sousedku (s tím, že pokud nemáš vlastní peníze, tak bys to splatila třeba pomáháním v domácnosti)?

Chápu tě. Holení není o stáří, je to o osobním pocitu.

Jenom doplním - pokud už mamince žiletky bereš, podívej se, kde je maminka skladuje a vezmi si novou. Sdílení žiletky, bez ohledu na to, jaké části těla si člověk holí, je nehygienické. A pamatuj, že je lepší se holit při sprše/koupání, kdy je kůže mokrá, na mokro jde holení líp, při holení na sucho se snadno řízneš.

emmy
hodnocení

Děkuji za odpověď. Samozřejmě si beru nepoužité, ale vždy když se oholím se s mamkou dost nepohodneme. Proste si mysli, ze mam casu jeste dost.

joudic*
hodnocení

0x
tak uka kousek holene, zas takovy svetr to ucite neni, a kdyz jo, asi bych to spis trhal, treba v lete, kdyz ti to vadi, nez tak brzo holit
jev

Trhal? Víš jak to bolí? Až se budeš někdy holit vousy, tak se nehol žiletkou ani strojkem ale trhej si všechny chloupky... Myslím, že po pár minutách, bude Tvůj názor na trhání chloupků jiný! *haha*

Trhání vousů je větší masakr než jemné chlupy na noze. Netvrdím, že to nebolí, ale zase to není potřeba tolik prožívat.

hodnocení

0x

A proc mas potrebu se v 15 letech dozadovat svoleni a koupe neceho takoveho od mamky?

To nemas nejaky peniz, za ktery si tu ziletku poridis a zaridis se podle sebe?

V cem presne ma byt prinos reseni tohodle s mamkou?

julie*
hodnocení

0x
Ahoj, úplně tě chápu. Já sama jsem měla nohy poměrně porostlé a celkem tmavé, hodně jsem se styděla, mamka odmítala povolit... Dodnes se mi ježí kůže, když si vzpomenu na různé trapasy s tím spojené a dokonce mě to i bolí a říkám si, že dceru takhle trápit a šlapat jí po sebevědomí nebudu. Třebas jen dramatizuješ a nemáš moc výrazný porost, rovněž věřím, že snad ohledně věku nelžeš. Netuším, jaké máte s máti vztahy, zda by se zlobila, že se potají holíš... Ale zkusila bych si sama z kapesneho koupit holítko a opatrně to zkusit i potají s tím, že se připrav na to, že si to budeš muset obhájit. Zkusila bych říct, že se moc stydíš, že se ti na nohy už lidé koukají a nechceš se cítit trapně. Jen si nekupuj úplné šmejdy za třicet korun, mají jen jeden nebo dva břity a mohla by ses pořezat. Pokud už něco takového koupíš, tak opatrně, v klidu, abys ve zbrklosti při tajném holení neustrouhla i kus kůže, to se povedlo mně. A nohy sice byly bez chlupů, ale dořezané... Pečlivě zvaž, ale nejsi už malé dítě, rovněž nejsi pod zákonem, teoreticky můžeš souložit, takže nohy holit bys sis už mohla zvládnout obhájit.
ladis*

Chce si nejspis oholit frndu :-P Matku chapu. Nechce zivit jeste vnoucka.

Ja holeni lytek a stehen nerozumim, ale nezacnou rust chlupy vic a tmavsi? Neni lepsi depilace?

hodnocení

0x

Je ti 15, snad máš kapesné, tak si kup žiletku sama a do toho, co děláš v koupelně, tvé mámě nic není. Asi máš jednu z posledních maminek, které nedošlo, že už nežijeme v jeskyních, a jak může být v tomhle případě zraňující posměch od vrstevníků.

jev

Jde poznat, že tenhle komentář mohl napsat jedině chlap. A Ti se dívají jenom na peníze a vzhled dívek... Já v Tvých letech jsem se taky nemohla holit. Jde o to, že když se začneš holit, chloupky Ti pak častěji rostou. Moje teta se musí holik každý den a to je úmorné. Taky to bolí. Já se holím jen v létě nebo na jaře, když vím, že budu nosit sukně. Ale třeba v zimě to neřeším. Jev *mala*

A ve kterém století jste byla v jejích letech? :-P

jev

Jen se moc nevytahuj, jsem nová generace a je mi 20let!:-P Ty vypadáš beztak takhle *pivo*

hodnocení

0x

Dobrý den. Ve 13ti jste si půjčovala máminy žiletky a v 15ti si nedovedete s tímto poradit? Kupte si holítka sama, mamku nepřemlouvejte a upravte se sama tak, abyste se cítila dobře. Není na tom nic špatného. Názorově se můžete s mámou v tomto rozcházet, ale je to také ženská a respektovat by to u Vás již mohla.

doplněno 26.03.21 14:05:

Je i možnost objednání po internetu, tak zvažte i tuto možnost..

emmy
hodnocení

On je problém v tom, že se teď do drogerie nedostanu. Mamka jezdí nakupovat sama.

hodnocení

0x

Proč si teď potřebuješ holit nohy? Venku je máš pořád pod oblečením... a i když by se oteplilo, tak se nebudeš pohybovat někde, kde by si Ti někdo smál.

Jak chodíš doma oblečená, že si maminka okamžitě všimne, že ses oholila? Jestli chodíš v kraťasech a maminka si okamžitě všimne, tak máš argument, že to potřebuješ. Předpokládám, že si toho nevšimne podle zakrvavených tepláků.

emmy
hodnocení

No hlavně v tomhle počasí nosím delší tříčtvrteční legíny, takže to vidět je. Ne, ze by mi vadilo takhle potkavat ostatni lidi, ale neni mi to prijemne, kdyz potkam nekoho znameho.
ladis*

Až takhle nízký sebevědomí? Přidal jsem video, že seriál návštěvníci 1984

Tak si vezmi dlouhé legíny, zas takové vedro není. Neodpověděla jsi na to, jak si toho maminka všimne. Tak se pohádáte jednou ... a nenech si to zarůst, aby příště nepoznala rozdíl.

@ladis to je ale úplně jiná kultura *smich*

ladis*
hodnocení

0x

Až takhle mít nízký sebevědomí? Děti děti.

Tak na tohle mě napadne jedině tahle scéna z Návštěvníků (1984): čas 2:48 - bobra Čenskýmu ukáže, ale chybějící chlupy na hlavě = stud

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]